Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródkowy chaos u monitki 06:56, 06 maj 2015

Do góry

2015

Planuje podobnie obsadzić róg działki, w jakich odstępach od siebie i od żywopłotu sadziłaś swoje brzozy? Jaka to odmiana?
Ogródkowy chaos u monitki 06:54, 06 maj 2015

Do góry
monitka napisał(a)
Tak mnie naszło na porównania

2012 rok- było

2015 rok

Czy to jest nigra?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 02:02, 06 maj 2015

Do góry
Reszcie życzę kolorowych snów..
Ogród Małej Mi - sezon 2015 02:00, 06 maj 2015

Do góry
Manalena napisał(a)
A po pozostawieniu cebulek na kolejny rok kwiaty tulipanów masz drobniejsze niż na początku? Mnie jakos też nie uśmiecha się wykopywanie ich w czerwcu. Można na jesień dosadzić nowych.

Mam pytanie co do magnolii: czy Promanalem mogę opryskać jeszcze teraz? A z tego co zrozumiałam to nastepny oprysk zrobić Ortusem,a potem Magnusem - kiedy dokładnie powtarzasz oprysk i w jakim odstepie czasowym?
Dziękuje za rady

Wszystkie nowe tulipany są gorsze... nie wiem dlaczego, ale są jakieś jednorazowe.

Na promanal za późno.. przed liśćmi się pryska i przed kwitnieniem.

Inne środki to ja stosuję jak widzę, że przędziorki się pojawiły.. obserwuję ogród. Jak coś się dzieje z liśćmi to możesz opryskać teraz Ortusem (zalecają by w sezonie tylko raz go używać). A potem za 2 tygodnie Magusem.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 01:48, 06 maj 2015

Do góry
Aga napisał(a)
Własnie nie chciałam u ciebie wklejac bo nie wiem czy tak mozna .Ale ok ja pozwalasz to pytam .Mam dwie rabaty i kompletnie nie wiem co posadzic na nich sa rosliny ze tak powiem przypadkowe .

Aga.... to nie pytanie, a dość obszerna pomoc...

Aby coś zaproponować musiałabym poznać co lubisz, jakie rośliny preferujesz, jaki styl ci leży, jak duża ta rabata, dokładnie co tam rośnie.. a to zajmuje czas.. to nie robota na 15 minut czy godzinę.. a ja ostatnio cierpię na totalny brak czasu. Nie gniewaj się, ale nie przegryzę się przez te wszystkie dylematy. Mam tyły w ogrodzie, tyły w pracy , tyły w domu i życiu rodzinnym.
Szybkie pytania nie mam problemu... ale ja po pracy jak kończę to już jestem zgon.

Jak coś ci dziewczyny pomogą, jak coś rozrysujesz to napisz u mnie bym rzuciła okiem u Ciebie i swoje uwagi dała.. zajrzę.. ale .. na razie jestem z doskoku.

Kolory na dobranoc ..

Za karę na koniec ogrodu... 00:54, 06 maj 2015

Do góry
Magdah napisał(a)
witaj Irenko,
To miło, że przebrnęłaś przez mój raczkujący wątek i cieszę się, że Ci się u mnie podoba ...mi u Ciebie też

Nie wiem, gdzie dostrzegłaś tulipanowca, ale mam dwa i jeden jest już rzeczywiście spory. ten większy jest w odmianie 'Aureomarginatum' i nawet kwitł w ubiegłym roku. Oba mam szósty sezon. Większy miał ok 2m przy sadzeniu, drugi był dużo mniejszy. Niestety martwię się, bo w tym większym pień pękł wzdłóż poprzedniej wiosny. zabezpieczyłam ranę, ale coś jest nie tak, bo zaczął bardzo 'płakać'. Jak przestanie muszę rozgrzebać ją na nowo, mam nadzieję, że uda się ją zaleczyć.
Pozdrawiam

piekny kwiat, licze na takie, ale tez jakis uparty, moze z powodu podcinania dolnych gałezi, nie wiem, chyba mam go dluzej, ale przed forum, nie notowalam
tulipanowce maja jedna wade, sa dosc kruche i byle mroz i niezaleczona rana, moga powodiwac pekniecia, warto temu blizej sie przyjrzec
Ogrod podoba mi sie, czuje sie w nim, jak w swoim
pozdrawiam
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 00:22, 06 maj 2015

Do góry
babka napisał(a)

Olu.
Pisząc Ci o wybieraniu kamieni nie miałem na myśli przesiewania ziemi pod trawnik durszlakiem.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 00:11, 06 maj 2015

Do góry
Irenko, urodzinowe uściski zostawiam z życzeniem marzeń i ich spełnienia.
To jedno z moich spełnionych. Teraz czytam (z wielką ciekawością) ZONĘ BEDUINA, i żałuję, że byłam tak blisko i nie poznałam autorki. Wtedy jej nie znałam, a teraz z książki stała mi się bliska, tylko ona o tym nie wie. Ja wiem o niej prawie wszystko, i zadałam sobie pytanie czym jest bliskość ludzi...
Dla Was, bliskich nam ludzi, moc uścisków tymczasem.
Ogród w Puszczykowie 23:57, 05 maj 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Jabłonka Ola, cudna jest... Szkoda, że zdjęcie nie oddaje jej zapachu...

Asia, to nie jest 'Ola'. Ola ma różowe kwiaty. Może raczej 'Red Sentinel', albo jeszcze coś innego.

Kanciki pierwsza klasa
Tulipany w blasku 'księżyca' intrygujące.
Pierwsze liście mojego buka 'Purple fountain' są niepokojąco zielone, ale jeszcze poczekam, a Twoje?
Zazdroszczę klona strzępiastokorego...
Napisałam o pomidorach u mnie.

Pozdrawiam
Bajkowy ogród Weroniki 23:54, 05 maj 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Weroniko uwielbiam Twoje zewnętrzne dywany kwiatowe. Sąsiedzi pewnie biorą przykład z Ciebie Pozdrawiam i udanej wycieczki zyczę.

Tak nieskromnie czasem myślę, i cieszą mnie takie widoki.

Floksy i Kajtek to moje znaki rozpoznawcze.

W tym roku nie było zdjęcia z góry. Może jeszcze zdążę zrobić.
Bajkowy ogród Weroniki 23:41, 05 maj 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Weroniko też też jestem aby podziwiać kolory. Szerokiej drogi do tulipanowa![/quote
Z mini do maxitulipanowa czas wyruszyć...

ROCCOCO.

Inne rozczochrańce zamiast ANGELIK wyrosły.

Zielona w ogrodzie jak szczypiorek na wiosnę : ) 23:35, 05 maj 2015

Do góry

Aneczkowe marzenia 23:34, 05 maj 2015

Do góry
papierówka

mini szklarenka ze starego okna:

te rynny mnie denerwują, ale nie mam pomysłu na nie
Bajkowy ogród Weroniki 23:33, 05 maj 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Ja nie wiedziałam ze to z floksow
One są wieloletnie ?
Co trzeba robić żeby osiągnąć tak cudny efekt ?

Poduchy z floksów, też z żagwinów. Są wieloletnie.
Efekt jest szybko. Nabywasz pierwszą sadzonkę, ona szybko się rozrasta, dzielisz na mniejsze a z nich rosną duże.

W 2010r. dla porównania.

2011r.

2013r.

2014r.
Nie tylko floksy rosną. Niektóre rośliny zmieniły miejsce, bo byłby już busz, np. pęcherznica, weigele, tawuły wczesne...
Zielona w ogrodzie jak szczypiorek na wiosnę : ) 23:31, 05 maj 2015

Do góry

Zielona w ogrodzie jak szczypiorek na wiosnę : ) 23:26, 05 maj 2015

Do góry

Aneczkowe marzenia 23:23, 05 maj 2015

Do góry

kokoryczka
grzybki
Zielona w ogrodzie jak szczypiorek na wiosnę : ) 23:23, 05 maj 2015

Do góry
Moje ukochane, najdroższe, najpiekniejsze...

może dlatego, że pierwsze tulipany w życiu.

cieszę się jak dziecko, które dostało wymarzoną zabawkę.

Z południa Polski - ogród Marzeny 23:22, 05 maj 2015

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Dalej jest turzyca Amazon Mist.

Czy chodzi o to miejsce?
Może żurawki? No i dać cebulek, żeby na wiosnę kwitło
Moja bajka 23:20, 05 maj 2015

Do góry
Na koniec jeszcze moje malutkie turzyce Ice Dance, które oddzieliłam od roślin matecznych (genialnie się rozrastają). Malutkie są jeszcze więc pewnie ich nie widać, ale przecież urosną, a kasa zostanie na inne chciejstwa .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies