Taka funkia - fajna bo wysoka
moje marzenie - grujecznik japoński. Zgadnijcie ile kosztował
I równie wymarzony buczek Pourple Fountain . Tego kupiłam dla ema, bo strasznie się Mu podobał już od zeszłego roku . Żeby zawsze chciał dostawać takie prezenty
i jeszcze kalina. Zamierzam prowadzić ją w formie drzewka. Z nią będę latać po ogrodzie, bo to zakup nieplanowany. Ale takie cudeńko kosztowało 10zł i nie mogłam po prostu odejść . Na tle prania wygląda uroczo
Dobra, wrzucę foty, bo emuś na chwilkę mnie zwolnił a malowania
Pojechałam z zamiarem kupienia rododendronów i azalii japońskiej Kermesina. Pojechałam uzbrojona w listę rh polecanych przez Bogdzię. Ale, że żadnego z tych nie było, więc kupiłam Novą Zemblę (tu zażywa kąpieli przed posadzeniem )
Kolejny rh (zupełnie nie planowany, ale ten kolor ) to Percy Wiseman. Ma go ktoś z Was? Ponieważ to dość niska odmiana już mnie diabeł kusi, żeby dać go w ró pod murek zamiast azalii Kermesina Rose, którą tam posadziłam. Co myślicie?
Azalia Kermesina Rot - od syneczka na Dzień MAtki (przyspieszony prezent )
a tej nie potrafiła się oprzeć - Georg Anders
Olusia, za miłe słowa bardzo dziękuję, i obyś miała rację co do kwitnącej bonice
Póki co została wsadzona, do dołów ponalewałam po pół wiadra wody i ma rosnąć!
Sadzona co ok. 120 cm, miejsca ma dużo. Sama jestem ciekawa jak to z nią będzie
Dodatkowo, miałam od dawna porozsadzane trawki Ice Dance. Plątały się bidule przekładane z miejsca na miejsce, czasem w słońcu, czasem bez wody Nie wyglądają najlepiej, ale dam im szansę. Na wyrzucenie zawsze będzie czas
Wsadziłam, podlałam. Jeśli zaczną rosnąć to je odpowiednio podkramię. Zobaczymy
No nie mogę!! Mamy prawie identyczne rabaty. Pokaż jak teraz wygląda, bo u mnie po wczorajszym sadzeniu, jak to pięknie ujęłaś "spektakularnego efektu" brak Same bzyczki. Jeszcze w dodatku mi rozchodników zabrakło
Witajcie,
mój trawnik ma już ponad rok więc już chyba czas by pisać w tym wątku.
W trawniku moją uwagę przykuł jeden rodzaj trawy, który występuje rzadko i zastanawiam się czy jest to pożądany gatunek?
Tworzy on dość grube, twarde łodygi oraz kwitnie i tworzy kępy
Siałem mieszankę Barenburg Shadow gazon.
Wyrywać to, czy zostawiać?