Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 22:03, 12 kwi 2015

Do góry
LewOgrodowy napisał(a)
Taki sam efekt niebieskiej łączki daje cebulica syberyjska. U mnie ona jakoś "sama" się nasiała. Śnieżnika nie znam.

nie umiem rozróżnić cebulicy od śnieżnika
takie coś sadziłam u siebie na jesieni i zakwitło, wydaje mi się że kupowałam cebulicę ale ?

Była Karola wczoraj u mnie i ona też twierdzi, że to cebulica.

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:02, 12 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Wiosna pełną parą, tak ładnie, że nawet nie zauważyłem, żeby jakiś kancików nie było czy coś
Frontowa rabat bardzo mi się podoba, a kula robi wrażenie z doświadczenia jednak wiem, ż jeżeli coś Ci przy niej nie gra lepiej poprawić mimo wysiłku, ja dwa razy większą poprawiałem trzy razy... co się było trzeba namęczyć to pamięta mój kręgosłup, ale w końcu jest ok.
Mnie osobiście podoba się pomysł na nasadzenia, który pokazywałeś zimą

Aż tak bardzo mi to nie przeszkadza bo wiem że dół kuli i tak utonie w trawkach Sam też się trochę zabuduje.

Wracając do nasadzeń...

Kulek wystarczy czy dołożyć jeszcze ze 3?

Wypełnienie będzie hakone All Gold. Tylko zastanawiam się czy obsadzić cały kwadrat tylko nimi czy dołożyć coś ciemniejszego dla kontrastu typu żurawki, konwalnik?
Na koniec wiadomo, grys granitowy.

W tym tygodniu wysadzam funkie, podaj adres na PW
Różaneczniki - choroby i szkodniki 22:02, 12 kwi 2015

Do góry
Witam,
ja również z prośbą o poradę co dolega moim roślinkom
to zdjęcie pierwszego w całości a następnie zbliżenia, wydaje mi się że to chyba uszkodzenia po zimie, ale wolę się upewnić, podlałam je już zakwaszaczem do ziemi i nawozem

a to drugi, walczę z jego chorobami już 3 rok, w poprzednich latach wydaje mi się ze był mączniak , ale chyba cos jeszcze bo usychały mu gałązki, powycinałam i tak ma się obecnie

będę wdzięczna za diagnozę i co zrobić
pozdrawiam
Mój jest ten kawałek ogrodu 22:01, 12 kwi 2015

Do góry
Pierwsze sukcesy wiosenne, pojawia się zielone.

Ale, żeby nie było, że tylko warzywa... ta wierzba była tu posadzona dla zartu trochę. Gdybym wiedziała, że będzie rosła jak szalona, przemyślałabym to lepiej. Co roku jest cięta, tej wiosny podchodziłam już do niej dwukrotnie. Szkoda, że bukszpany nie reagują tak na przycinanie...

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:00, 12 kwi 2015

Do góry
smutno.... Hanusia dla Ciebie jak będziesz ...zostawiam buziaki ....

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 22:00, 12 kwi 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Ślicznie to wygląda w takiej ilości. Ja też przejeżdżam koło takiego starego domu gdzie najpierw są całe łany przebiśniegów które potem ustępują miejsca fiołkom wonnym. Zjawiskowo to wygląda, zupełnie nie ma porównania z kępkami tych roślin na zwykłej rabacie.

A propos fiołka wonnego.
Ze 2 lata temu kupiłam nasiona fiołka wonnego. Było napisane wysiać na jesieni prosto do gruntu. Patrzę na wiosnę nic nie ma.
Jak byłam u Bogdzi to mi dała a co a dzisiaj u siebie zrobiłam takie zdjęcie hi, hi

okazało się że mam a co, tylko nie wiem czemu nie kwitł? miał za ciemno i po wycięciu żywopłotu dostał światła i zakwitł? Nooo prawie łączka

ale numer
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:58, 12 kwi 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Edzia deszczem straszysz? U nas w prognozie też jest dzisiaj deszcz, ale puki co słońce obłędne, niestety wiatr też spory i już dzień nie ma takiego uroku jak wczoraj Chwaściory eh dobrze, że ogarnęłaś temat

Kwiatki dzisiejsze świeże
Tulipan ma być biały lub czarny bo takie sadziłam

I różnica w tempie wzrostu. Szafirki w gruncie kwitną, w donicach jeszcze się zbierają

Ślicznie tulip będzie biaaały mmmm śliczny Buziam u mnie zaskroniec
Co się stało kwiatom ... 21:55, 12 kwi 2015

Do góry
Zbyszek, odmiany nie znam , dostałam , to roślinka sentymentalna.

A w moim ogrodzie......
zagościły bratki....jeszcze onieśmielone...dostały piękną donicę , tulipany...

I Powojnik Montana Rubens

Dla odmiany czas na zmiany... 21:55, 12 kwi 2015

Do góry
etap wekendowych pac w ogrodzie rozłożyłam na dwie tury...w piątek po południu zajęłam się tujami-oplewiłam, poczyściłam i podlałam, potem rabata z hortensjami a w sobotę miałam plewić bukszpanową i perwoskiową...z kancikami i zasileniem nawozem się już nie wyrobiłam

najpierw poczochrańce...strasznie długo zeszło mi z tą rabatą...strasznie dużo śmieci w bukszpanach...odkurzacza po ręką nie miałąm więc zasuwałam ręcznie..lekko je ufryzowałam, podlałam i pozbyłam się kamulców, na które mam już pewien pomysł

wyplewiłam przywrotnikową...jakie one jeszcze małe

rabata z perowskią...tu też mi zeszło....plewienie tej rabaty jest bardzo nieporęczne.ale opracowałam już patencik...czyszczenie samych żurawek zajęło mi jakieś dwie godziny ..plecy i kolana do dziś czuję

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 21:55, 12 kwi 2015

Do góry
Trochę wiosny i kilka nowych roślinek

graby już , już...

wierzba hakuro trzy letnia

i posadzona wczoraj

magnolia z obstawą

migdałak już w ładnych pączkach

trzmielinki pięknie ruszyły

Ogródek Iwony 21:55, 12 kwi 2015

Do góry
A z takimi prezentami wracaliśmy od Ewy do domu.

Ewo, dziękuję pięknie. Przez dwa lata tego dobra bym chyba nie dała rady kupić:
Miskanty (5 odmian), rozplenice, molinie, brązowa carex, Ice Dance, trzcinnik, rumianka, żurawki (5 odmian), orliki, bodziszki, firletka karminowa. Gubię się w nazwach. Z wrażenia nawet zapomniałam, jakiej marki mamy samochód. Naprawdę. Tak byłam przejęta.
Jak wróciliśmy, w sobotę do wieczora starałam się jak najwięcej tego dobra posadzić na rabatach, dziś nawet kilka miskantów wylądowało na rabatach, kończę jutro.
Kiedyś czytałam, ze na ogród trzeba zasłużyć. Ja już chyba zasłużyłam.
Ewo, Grzegorzu, nie wiem, jak wam dziękować. Normalnie spadliście mi z nieba
Ranczo Edy 21:54, 12 kwi 2015

Do góry

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 21:52, 12 kwi 2015

Do góry
I moje zakupy

Ogrodowe przygody 21:51, 12 kwi 2015

Do góry

Ranczo Edy 21:49, 12 kwi 2015

Do góry

Zakochana w ogrodach 21:49, 12 kwi 2015

Do góry
Wszystkiego po trochu 21:48, 12 kwi 2015

Do góry
fiołeczki, same się u mnie zasiały i znajduję je teraz w różnych miejscach ogrodu

trzmielina wypuszcza już młode listki

tawuła van Houttea wiosennie

suchodrzew chiński

Ewulkowy ogród pod lasem początki... 21:48, 12 kwi 2015

Do góry
Ewcia zrobiłam zdjęcie tej trawy (mozga), którą mam Ci wysłać. Zobacz jak ona wygląda, bo nie wiem czy nie zrobię Ci nią niedźwiedziej przysługi. Tak się cholera rozrasta, że ciężko z nią sobie poradzić. Ja chcę się jej pozbyć zupełnie.
Ranczo Edy 21:46, 12 kwi 2015

Do góry

Zakochana w ogrodach 21:46, 12 kwi 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies