Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 19:39, 15 maj 2015

JoannaP napisał(a)
Podobna do Lewizji

Chyba faktycznie to Lewizja, dziękuję bardzo, a możesz mi napisać kilka zdać o niej z własnego doświadczenia
jolka 20:53, 15 maj 2015

paulina_ns napisał(a)

proszę nie zwracać uwagę na trawę na rabatce, niestety mnóstwo nasionek zakiełkowało nie tam gdzie trzeba i czeka mnie duuuuużo plewienia

Paula, ale się u Ciebie pięknie robi.
Te fotki to normalnie jak katalogowe
Super, dobra robota i widać efekty.

Ta brązowa trawa, co Ci sąsiadka kupiła, nie wiem jak się nazywa, ale mam ją u siebie w kulkach bukszpanowych. Jest bezproblemowa, dobrze wygląda przez cały rok, nic jej się w zimie nie dzieje. Fajnie mieć taką sąsiadkę

Pozdrowienia

paulina_ns 20:58, 15 maj 2015

jolka napisał(a)

Paula, ale się u Ciebie pięknie robi.
Te fotki to normalnie jak katalogowe
Super, dobra robota i widać efekty.

Ta brązowa trawa, co od sąsiadki dostałaś, nie wiem jak się nazywa, ale mam ją u siebie w kulkach bukszpanowych. Jest bezproblemowa, dobrze wygląda przez cały rok, nic jej się w zimie nie dzieje. Fajnie mieć taką sąsiadkę

Pozdrowienia

Dziękuję Jolu bardzo miło się czyta takie komentarze a duża ona rośnie? bo ja ją dałam przed rozchodniki i mam nadzieje, że je nie zasłoni lecę zerknąć na Twoją, bo jakoś mi umknęła w Twoim wątku Sąsiadka super jest, poznałam ją dopiero teraz jak nasze dzieci zaczęły do przedszkola razem chodzić i można na nią lepiej liczyć niż na jedną bliską mi osobę

a i zapomniałam jeszcze zapytać, a ona faktycznie nie jest zimozielona?
jona 21:15, 15 maj 2015

paulina_ns napisał(a)

Paulinko nie mogę znaleźć u Ciebie w wątku co to za trawa. Podasz mi nazwę?
Kupiłam taką samą albo podobną . Na doniczce nie miała oznaczenia. Sprzedawczyni powiedziała, że nazywa się "trawa perukowa". O nic więcej jej nie pytałam tylko zaryzykowałam kupno

jolka 21:16, 15 maj 2015

paulina_ns napisał(a)

Dziękuję Jolu bardzo miło się czyta takie komentarze a duża ona rośnie? bo ja ją dałam przed rozchodniki i mam nadzieje, że je nie zasłoni lecę zerknąć na Twoją, bo jakoś mi umknęła w Twoim wątku Sąsiadka super jest, poznałam ją dopiero teraz jak nasze dzieci zaczęły do przedszkola razem chodzić i można na nią lepiej liczyć niż na jedną bliską mi osobę

a i zapomniałam jeszcze zapytać, a ona faktycznie nie jest zimozielona?

Nie jest zimozielona tylko zimobrązowa Myślę, że fajnie będzie wyglądać przy rozchodnikach, doda im takiej lekkości. Zobacz sobie i wyrzucimy, żeby Ci tu nie śmiecić

paulina_ns 21:17, 15 maj 2015

jona napisał(a)

Paulinko nie mogę znaleźć u Ciebie w wątku co to za trawa. Podasz mi nazwę?
Kupiłam taką samą albo podobną . Na doniczce nie miała oznaczenia. Sprzedawczyni powiedziała, że nazywa się "trawa perukowa". O nic więcej jej nie pytałam tylko zaryzykowałam kupno

Joasiu to turzyca włosista 'amazon mist' , nie wiele różni się od ' frosted curls' ja jestem w niej zakochana
jona 21:19, 15 maj 2015

Mnie też zauroczyła
paulina_ns 21:19, 15 maj 2015

jolka napisał(a)

Nie jest zimozielona tylko zimobrązowa Myślę, że fajnie będzie wyglądać przy rozchodnikach, doda im takiej lekkości. Zobacz sobie i wyrzucimy, żeby Ci tu nie śmiecić

Dziękuję Jolu możesz zdjęcie zostawić będę na nią patrzyła, póki moja nie podrośnie
paulina_ns 21:20, 15 maj 2015

jona napisał(a)
Mnie też zauroczyła

Jest jeszcze turzyca 'bronze form' ona również kiedyś u mnie zamieszka bardzo mi się też podoba.
jolka 21:21, 15 maj 2015

paulina_ns napisał(a)

Dziękuję Jolu możesz zdjęcie zostawić będę na nią patrzyła, póki moja nie podrośnie

Wywaliłam w swoim poście, żebyś dwa razy nie musiała na nią patrzyć