Kicia wymiata,
żółtego w ogrodzie mam mało a kwiatków to już żadnych...i ostatnio jak wracałam to zerknęłam na ten mój ogród biało, szaro, zielony i jeszcze czarny gdzie nie gdzie...to se pomyślałam, że żółte tulipki w grupie fajnie by wyglądały. Kto wie moze jesienią się na nie skuszę
Ale co ja klepię pierdoły jakieś...ja tu z podziękowaniami wpadłam
boższe...jaka kępa werben do mnie przed chwilą przyszła!!!!!!!!
Dziękuję przeogromnie!!! Naprawdę nie spodziewałam się takiej ilości
Moje ulubione berberysy "Maria"
tawułka niedługo bedzie kwitła
Kwiaty akebii mnie rozczarowały, miały być ciemne czekoladowe a są takie nijakie
dąbrówka rozłogowa, z boku miodunka
Mam w końcu ziemię i działam, jak na razie poprzesadzałam z frontu to co niepotrzebne, posadziłam obwódkę bukszpanową pod oknem ... no i mam zgryza ... lawenda wygląda marnie...... żal mi wywalić, ale nie mogę na nią patrzeć szpeci całą rabatę......
tak z daleka (niestety czosnki które tam w styczniu sadziłam tezpsują jakikolwiek efekt ale nie mam ich gdzie teraz przesadzić
a tak wygląda lawenda --- dać jej jeszcze szanse?
Na każdej lawendzie jakieś oznaki życia są , kilka pędzelków zielonych ma ale ogólny widok koszmarny
Ten też NN i standardowo tylko dwa kwiatki, ale on w ogóle jakiś dziwny bo w ubiegłym roku na wiosnę nie kwitł wcale za to we wrześniu miał jednego kwiatuszka w pąku jest różowawy
a jak rozkwitnie to taki
rozplenica ruszyła
żurawki też, aż szkoda ich dzielić ale "kcem" ich więcej i więcej
Rododendrony też powolutku się rozkręcają.
Nazwa z etykiety: rhododendron-hybrid Halfdan Lem.
Ma tylko dwa pączki i wypuszcza dziwne długie badylki z liśćmi, trzeba je skracać czy pozostawić?
rhododendron yakushimanum Percy Wiseman dziwne ale ten też tylko będzie miał dwa kwiatki
rhododendron hybrid Roseum Elegans ten to się spisał, ani jednego pąka, same liście
za to NN ma ich bardzo dużo