Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Drzewa i krzewy iglaste » Świerk serbski - Picea omorika

Świerk serbski - Picea omorika

Jadwiszka 12:34, 09 maj 2015

kris2682 napisał(a)
Płotu jeszcze nie mam, narazie będzie siatka leśna więc bez fundamentu. Chcę się z ogrodzeniem cofnąć 0,5 metra od granicy żeby orajac nie lapali plugiem słupków, potem dwa metry odstępu od siatki i rząd świerkow.

nie rób głupoty i nie cofaj ogrodzenia. Ty masz prawo do użytkowania swojej działki i ogrodzenia jej w granicy. Jesli ktoś orający pole ma problem w związku z uprawą pola - powinien zostawić kawałek niezaoranego - tak żeby nie zniszczyć Ci ogrodzenia.
Zostawianie swojego pola nieogrodzonego i cofanie się z ogrodzeniem wyznacza nową linię, którą ktoś może kiedyś nagiąć i zasiedzieć.
Nie ma już od dawna przepisów dotyczacych odstępowania z ogrodzeniem od pol uprawnych bo prowadziło to do nadużyc.
W gminie wybito mi to skutecznie z głowy.
To ten co orze pole powinien się martwić żeby nie zniszczyć Twojego mienia, a nie Ty.

Co innego z odsuwaniem drzew. a co innego ogrodzenia.
Grodzi się w granicy.
anna_t 20:20, 09 maj 2015

halo pomoże ktos..co się z nim dzieje? co mam robic?
Pomarancza 10:21, 14 maj 2015

Czy taki bidulek naprostuje się sam, czy mam mu zrobić "temblak" z palika?
wszystkoCOmam 11:52, 15 maj 2015

Cześć, czy możecie mi polecić miejsce w którym kupię świerki serb. w dobrej cenie (mieszkam w okolicy Warszawy). Dziękuję
Mirka 12:09, 15 maj 2015

wszystkoCOmam napisał(a)
Cześć, czy możecie mi polecić miejsce w którym kupię świerki serb. w dobrej cenie (mieszkam w okolicy Warszawy). Dziękuję
Najbliższą szkółkę masz w Żabieńcu 2km.za Piasecznem w kierunku Góry Kalwarii Ja w marcu kupowałam na giełdzie w Słomczynie z gołym korzeniem wysokie 60-70cm.po 2 zł sztuka wszystkie już puszczają gałązki Możesz u mnie zobaczyć na wątku
Mirka 12:10, 15 maj 2015

Pomarancza napisał(a)
Czy taki bidulek naprostuje się sam, czy mam mu zrobić "temblak" z palika?
Ja bym go na temblak dała
iwka 12:30, 15 maj 2015

Mirka napisał(a)
Najbliższą szkółkę masz w Żabieńcu 2km.za Piasecznem w kierunku Góry Kalwarii Ja w marcu kupowałam na giełdzie w Słomczynie z gołym korzeniem wysokie 60-70cm.po 2 zł sztuka wszystkie już puszczają gałązki Możesz u mnie zobaczyć na wątku

ku pamięci
wszystkoCOmam 13:11, 15 maj 2015

dzięki
lindsay80 13:34, 15 maj 2015

Witam,
jaka może być przyczyna, że świerk serbski ma takie rdzawo-czerwone końcówki?
Ostatnio dużo padało, czy to może świadczyć o zbyt wilgotnym podłożu, a może tak objawia się jakaś choroba?

mstrzes 09:11, 26 maj 2015

U mnie też cos podobnego. Co robić? Serby sadzone w kwietniu w odpowiednią ziemię. Dwa mają ładne przyrosty, a pozostałe dwa stoją i nic. Do tego na wszystkich czterech są takie igiełki