Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Prawie - jak ogród 09:54, 01 maj 2015

Do góry
A tak wygląda moja kostrzewa, nad której kwiatostanami tak dumam... Jeszcze nie kwitnie.

Dzięki radom forumowych bardziej doświadczonych koleżanek wiem, że kwiatostany kostrzewy powinno się ściąć. Co też uczynię
Dzięki dziewczynki za pomoc
Małymi kroczkami do celu... 09:49, 01 maj 2015

Do góry
Pora wziąść się za rabatę pod wykuszem. No więc pomierzyłam, pokombinowałam i wyszło mi takie coś:

1. Wysokie drzewo ( jak radziła Małgosia),
2. Hortensje vanille fraise - zmieszczę tam po 4 szt. z każdej strony,
3. Rozchodnik olbrzymi ( pod oknami będą 4 szt, żeby okien nie zasłoniło),a przed hortensjami po 3,
4. Kulki bukszpanowe z każdej strony po 4,

i póki co tyle jak zwykle największy problem mam z nadaniem kształtu rabaty, na 10 metrach nie jest łatwo, wszystkie moje rabaty mają fale, więc i tutaj muszę zrobić. Idę kombinować dalej
Paprocie ogrodowe 09:48, 01 maj 2015

Do góry
czarno to widzę

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:42, 01 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Jak patrzę na tą rabatę, to w kieszeni otwiera mi się sekator
Miały tu się pokazać zestawienia kolorów kilkudziesięciu sztuk tulipanów - wyszukałem na Pintereście przepiękne zestawienia i takie też posadziłem do ziemi A mam to

Wyrosły mi tu 2 czerwone nie wiem skąd (nie znoszę czerwonego ), 2 różowe, jeden żółto-czerwony i jeszcze te białe... No tragikomedia Jutro chyba pójdą pod sekator, bo nie zniesę tego widoku

Sebek jesteś w stanie zidentyfikowac zrodło tej wtopy? Bo mysle że trzeba napiętnować nierzetelnych dostawców.
Niestey ja z moimi pomarańczami nie jestem w stanie stwierdzić, ktore , ktore zrodło jest trefne...
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:41, 01 maj 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Dzisiaj odkryłam, że mam u siebie białe niezapominajki, których nie sadziłam. Podobno są rzadkością Najprawdopodobniej taka siewka wyszła ze zwykłych niebieskich. Chciałabym ich mieć więcej... Ale pewnie z nasion nie wyjdą białe... A można sadzonkować niezapominajki? Jak je rozmnożyć? Wie ktoś?

same się rozmnożą jak wysypią nasionka
Nasz przydomowy ogródek 09:40, 01 maj 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Kasiu begonie i drzewiasta były narażone dzisiejszej nocy na zagładę. Przymrozek był minus 1, 5. Nakryłem płachtą i te i te. W sprawie rogów i mączki już coś skrobnąłem u Ciebie.

Płachta na drzewiastej bo przymrozek tylko czyha.

a już pąki.

Hakone startują.

Ja swoich nie nakrywałam bo było zimno ale nie było przymrozku no i moje nie mają takich dużych pączków miłego świętowania Zbyszku
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:36, 01 maj 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Pochwal się co kupiłaś?

I roslinki ale intenetowo zaryzykowalam:
Jarzmianki dwa kolory
Epimedium
Pnącze ale nie pamietam nazwy
Rodgesje
Krwawnik
Trafki
Szalwie caradonne
wiecej grzechow nie pamietam
Gunnera - parzeplin 09:36, 01 maj 2015

Do góry
Witam. Mariusz u mnie też temperatura spadła poniżej zera. Termometry na wysokości 2 metrów pokazywały zero, ale na trawie był szron. Gunnera bez uszkodzeń. Dzisiaj zdemontowałem namiot i okryłem agro żeby jej nie przypaliło słoneczko. Oby nie było przymrozków. Uniwersytet warszawski zapowiada plusiki. Zobaczymy. Przetrwały mi 3 maleńkie gunnerki z zeszłorocznego siewu. Co wyjdzie??????? Życzę miłego dnia.
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:35, 01 maj 2015

Do góry
Aniu u Ciebie wszystko kwitnie. U mnie hosty dopiero szpikulce wystawiły. Jedna rada na koty to sprawić sobie pieska. On je pogoni. U mnie dokąd nie było psa to kociska
sąsiadów a może i dzikie zrobiły sobie stałą ścieżkę przez ogród. Teraz jak jest pies - jest spokój. Pozdrówka.

Zbyszek przecież ja mam psa, w czerwcu skończy 10 lat
Początki w Kruklandii 09:21, 01 maj 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)
jak długo rosły Ci brzózki i z jakich do jakich urosły w jakim czasie ?

Z takich

Do takich

W dwa lata

Moja działka na Dębowym Lesie 09:16, 01 maj 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

aha, bo na innym zdjęciu wydawało mi się, że to inna hosta
dzięki

Małgosiu,ależ proszę

Magnolia wciąż cieszy
Lawendowy zawrót głowy 09:15, 01 maj 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Jolu obiecane zdjęcia
Tutaj dla porównania z bardzo jasnym szarym na skrzyniach (ten sam producent i produkt)

na szarej ścianie i białej

Olenko jeszcze raz dziekuje : jestes niezawodna kobitka
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:59, 01 maj 2015

Do góry

łukaszu,żurawki piękniście rosną;zamierzam dzisiaj zakupić i posadzić i pytanie: czy w słoneczku dadzą radę? pytam praktyka
Przerabianie ogródka pod swój gust 08:49, 01 maj 2015

Do góry

Droga Kasiu...te żółciutkie to tawułki??
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:47, 01 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
delektuję się tymi pięknymi fotkami z Twojego ogrodu.
Anitko, ostatnio chodzi za mną zakup tego wiązu, który masz przy schodach, możesz mi go jakoś zarekomendować, bo za wiele nie wiem o tej odmianie.

I jeszcze jedna prośba o fotkę z dalszej perspektywy z brzozą i szafirkami pod nią

Bardzo mi miło. Nie będę powtarzać za ZSZP , może coś z własnej obserwacji, nie mam z nim żadnych problemów, liście są tak duże, że bez wysiłku łatwo je jesienią pozbierać. Piękna gęsta korona w formie parasolki może stanowić schronienie przed słońcem , widziałam piękne altany wykonane z 4 wiązów rozpostartych na specjalnym trejażu.
Jedyne zagrożenie to taka choroba nazywana grafiozą, jak już trafi na wiąza, to niestety trzeba go w jej efekcie wyciąć, bo choroba ta prowadzi do zamierania całego drzewa. Ale póki co to mam 2 wiązy. Ten większy posadzony w bardziej przepuszczalnej glebie, rośnie szybciej i jest bardziej dorodny, tak więc trzeba mu wybrać takie miejsce, gdzie będzie miał najlepsze warunki do wzrostu

Proszę bardzo zdjecie brzozy Youngii z dalszej perspektywy

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:42, 01 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Pytanie pierwsze - co to za trawka na pierwszej fotce?
Pytanie drugie - czy dąbrówka daje sobie rade w sezonie z hostami, kotre na nia wzrastając? Bo to świetny pomysł na zadarnienie miejsc gdzie jest łyso przed startem host

Pieknie jest!
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:35, 01 maj 2015

Do góry

zielono mi...czyli ogrod iwony 08:32, 01 maj 2015

Do góry
Iwon napisał(a)
i tulipany które miały być różowo białe

Ślicznie
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:31, 01 maj 2015

Do góry

Rododendronowy ogród II. 08:29, 01 maj 2015

Do góry
Bożenko cudny ptaszek na zdjęciu. Jak tak obserwuję przyrodę, to chyba wiosna nadrabia stracony czas. Deszczu potrzeba ogromnie a w kaloszach spotkanie też będzie udane. Pamiętam u Danusi z Sosnowa lało jak z cebra cały czas w czasie spotkania ale to w niczym nie przeszkodziło.

Na razie coraz bardziej pochmurno , samochód załadowany roslinkami , za przednimi siedzeniami też sa i jestesmy gotowi do wyjazdu ale jeszcze czasu trochę pozostało.

Miłego dnia wszystkim.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies