Co się stało kwiatom ...
07:57, 05 cze 2014
Miskant GIGANT - aż do błękitnego niega tylko ....
Powodzenia w walce
i miłego ....
Powodzenia w walce

Ja Variegatusa przez internet kupowałam, nie mogłam znaleźć u nas. Ładne sadzonki. Masz linka
http://sklep.szkolka.radom.pl/miskant-chinski-variegatus-miscanthus-sinensis.html
Jeżówki są ładniutkie i chyba sporo ich na ogrodowiskuNiedawno robiłam nową rabatę, wywalałam stare nasadzenia i wsadziłam pod płotem szmaragdy, jest też mały zawijasek z bukszpanu (tylko z żółtego), jest też hortensja, liatra, dzwonek, żurawki(ale chyba nie pasują), no i orliki. Stoi też kratka na pnącze i jest malutki placyk pod ławeczkę. No i tam marzy mi się rabata różowo-biało-fioletowa
też proszę o informację jak zastosować łubiankę
co do traw: MISKANTY!!
nie wiem jak wysoki jest ten krąg - ja mam u siebie Mornig lighty - wg mnie to najpiękniejszy Miskant - ale on nie jest zbyt wysoki (około metr)
W tym roku posadziłam tez Gracimulusy - podpatrzone od Danusi i dwa zebrinusy.
![]()
![]()
Próbuję przekonać mamę do hortensji za Aurea Nana na przemian z jakimś miskantem.
Udajemy, że chwastów nie ma
![]()
Azalię przygięłaś. Trzeba było jeszcze trochę uszkodzić gałązkę w tym miejscu co w ziemi będzie.Po prostu naciąć korę pod skosem i w środek wsadzić zapałkę poprzecznie, co by si nie zakleszczyło.
Uśmiałam się z zebrinusa,Z takiej mikrotki jeszcze zrobiłaś podział. To jest historyczny miskant od Ani-małej mi. Takim cudem, mimo woli do Ciebie trafił.
A bodziszki masz od Gabrieli. Widziałaś jak mi porosły.
Jakby była słoneczna pogoda, świeżo przesadzone rh okryj firanką. i podlewaj nawet 2 x dziennie.
Ależ zimnica tylko + 10 z rana.
wspominałam ice dance przeszła przez trawnik ... za nią ustawiły się bordowe żurawki ... trójszereg zamyka hortensja Phantom ... plus miskant i wariacja na rogu ...
nie wiem czy żurawki zostaną bo o ile wczoraj byłam realizacją zachwycona ... to dziś już sobie mruczę, że mogłoby środkowy rząd stanowić takież ciemne liście ale ciut wyższe ... hmmm ... ciągłe dylematy ...![]()
wte i wewte ...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mam zla infomacje, za rok carexy będą zasłaniać zurawki. Lepiej byłoby odwrotnie posadzić, na brzegu zurawki a z tyłu carexyalbo poczekaj i za rok zmienisz bo teraz jest ślicznie