Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;) 11:59, 06 maj 2015

Do góry
jaką trawę można tu wsadzić? chodzi mi o taką co również w zimie w miarę sie prezentuje bo to rabatka na froncie

Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 11:54, 06 maj 2015

Do góry
Iza gdzie kupiłaś te srebrne kule ?

izabela75 napisał(a)
Obiecane zdjecia, robione w lekkim pośpiechu .....

Zakochalam sie....

Czosnki juz za moment zaczną rozkwitać.....

Mam nadzieje ze ze srebrnymi dodatkami beda wyglądały jeszcze lepiej.....

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:52, 06 maj 2015

Do góry
KasiaWB...dzięki za kwiatuchy i życzenia chyba już u ciebie dość dobrze wytłumaczyłam
makkasiu...wielkie dzięki, cudne róże i fotka tez mam taką nadzieję
Gosiu...serdeczne dzięki cmokam
eda...dziękuję za życzenia i tulipki twoja ma ładniejsze kwiatki, dziś nie zdążyłam sfocic, przy okazji, ale muszę wejsc na drabinępachną?

Anita...bardzo dziękuję co do ogrodu, chyba nigdy końca nie ma w dążeniu do ideału
Juzia..bardzo dziękuję, ze z rabaty dla mnie tulipki zerwałaś
alinak...mocno dziękuję, śliczne są puść kciuki, jest ok
Marzena...dziękuję za życzenia i śliczne szafirki
Weroniko...imieninowe, ale bardzo dziękuję fajne przemyślenia, tez się nad tym często zastanawiam, jak to jest i dlaczegow pięknych miejscach jesteś, uśmiech powinien byc od ucha do ucha ściskam was

a u mnie wyczekiwana azalia od Ewy, w końcu jest na idealnym dla niej miejscu i zakwitła, śliczna

kwitną kolejne, ale japońskie

i rh za domkiem letnim i pod murem

wisteria
Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 11:40, 06 maj 2015

Do góry
Coś w ten sposób. W miejscu gdzie jak podejrzewam jest taras, można osłonić się nieco wysokimi trawami. Białe to żwirek.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:38, 06 maj 2015

Do góry
Zbysiu...no aleś podsumował sama jestem zdziwiona, zwłaszcza, że robię niezgodnie z przyjętymi procedurami kostrzewy już niebawem będą mieć nowy domekdzięki za życzenia nie dzielę jeżówek, jak się kępa nasieje, tak zostaje, ale dorosłą kępa to 50 cm zajmuje
Aniu monteverde...dzięki za życzenia i śliczny pierwiosnek czy prymulka?
Kasik...dziękuję kochana serdecznie
Aganiu...u mnie było nadal sucho, dziś w nocy polało, jest extra, ale ślimaki!! mąż zbiera, bo ja w pracy, tylko na fotach je podziwiamdzięki za buziaki
Pola...ściskam i mocno dziękuję
GorAna...Aniu bardzo dziękuję jest ok

i zapłakany deszczem Rubens, polazł na dach, tam najwięcej kwiatów, a miał byc na kratce, muszę mu pokazać, gdzie ma iść
tam są jeszcze inne powojniki i akebia i winnik i bluszcz, teraz juz się tam nie mogę połapać
wyjątkowo późno ruszył w tym roku winobluszcz

Zmienić pobojowisko w ogród... 11:33, 06 maj 2015

Do góry
Też miałam kilka razy tak, że obfotografowałam metki roślin i wróciłam do domu tylko z tymi fotkami, żeby poczytać na ich temat. Staram się kupować tylko to, co zaplanowałam wcześniej (choć wychodzi różnie ), a do donic wsadzam z premedytacją. Wciąż trwają u mnie prace ziemne, przekopujemy miejsca pod rabaty, równamy pod trawnik, robimy ogrodzenie i nie chcę sadzić do gruntu, bo jeszcze za wcześnie. a tak, to na tarasie lub obok rośliny cieszą oko, a jak już będzie można, to jest wsadzę go gruntu.

Trochę moich zdobyczy:

mini-kolekcja rh:
- ten miał być odmianą cunningham's white, a jest czymś innym (ktoś wie, co to?):

- catawbiense grandiflorum jeszcze w ciasnych pączkach:

- nova zembla, jeszcze nie kwitnie

- cheer (pierwsze kwiaty już przekwitły, a pozostałe pąki jakieś lewniwe są i jeszcze się nie rozwinęły)

ziołowy ogródek (tymianek, mięta, oregano, szałwia, na środku czosnek ostrowskiego, który jeszcze nie wykiełkował), cudnie to wszystko pachnie rozgrzane słońcem:

dwie donice z gladiolami i groszkiem pachnącym:

Clematis montana 'Rubens' - wart grzechu 11:19, 06 maj 2015

Do góry
Zbysiu, super twój Rubens
Mój w tym roku zakwitł, urósł bardzo dużo, polazł mi na dach, dumam co robić, bo miało być na tej kratce

Zimozielony ogród przy białym domu 11:18, 06 maj 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, czy posadzone potem rośliny w yym miejscu nie spłyneły podczas podlewania? Jak jest z wymywaniem korzeni podczas deszczu i utrzymaniem roślin na takiej skarpie. Wydaje się "na oko", że ona jest bardzo stroma.
Rozpoznawanie wrzosowatych 11:15, 06 maj 2015

Do góry
Miał być rh cunningham's white, ale raczej to coś innego. Co to może być?
Pąki ma w takim słodkim, ciepłym różu, po rozkwitnięciu kwiaty są kremowo-białe, bez kolorowej plamki.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:08, 06 maj 2015

Do góry
Irenko spóźnione ale najszczersze życzenia imieninowe samych radosnych dni oraz niekończących się sukcesów ogrodowych czeeekajjjjj jeszcze jakiegoś kffiatucha wywlokę
Dwa ogrody 11:04, 06 maj 2015

Do góry
Nikito, zajrzę wieczorkiem, jak jeszcze będę miała siłę klikać
Zielona, a rozważałaś orliki? to pełne z ubiegłego roku, zaczynają wcześniej niż pojedyncze

zaczynają powojniki
Nadzieja na piękny ogród 10:58, 06 maj 2015

Do góry
Moja rozplenica wygląda tak. Niby trochę przyrasta na wysokości ale martwią mnie te zaschnięcia.
Czy można poprzycinać te zaschnięcia???

Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 10:56, 06 maj 2015

Do góry
Kasiu tu inspiracja, chyba mi Iza wybaczy, że za nią odpowiadam

izabela75 napisał(a)
Aneczka moje kule wrzosowe nie są formowanie tylko nawijane na kule z plastiku, ale mam tez zdjęcia wrzosów w doniczkach i uformowane drucikiem i wydaje mi się ze fajnie wyglądałaby takie uformowane na jakiejś wrzosowej rabacie

Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 10:52, 06 maj 2015

Do góry
izabela75 napisał(a)
Skalniaki, skalniaki........

Kule wiklinowa miałam juz wyrzucić bo strasznie sie juz łamała ale postanowiłam dać jej jeszcze jedno życie......

Pomysłowa dusza z ciebie. Cudowne pomysły - jak zwykle.
Dwa ogrody 10:50, 06 maj 2015

Do góry
Szalony maj... kolorowy i kwitnący, doba za krótka albo musiałabym się sklonować, warzywa sieję, pikuję, dalie czekają, wybaczcie, że do Was zaglądam cichaczem lub wcale jak będzie padać, może nadrobię

Karola, jak trafię srebrne w przyzwoitej cenie to kupię, w wiadomej szkółce ich nie ma. Nie ścinaj kwiatostanów swoim, rozsiewają się, uzbierałam doniczkę siewek zielonych.
Jankosiu, ta fotka to tak odnośnie fioletowego chwastu dla Ciebie w takim razie szczawik jadalny z żółtym oregano, bylina, zimuje, już zaczął ładnie przyrastać.

Tess, nie zapomnę
Aniu, no troszkę robi się busz, ale tak ma być
Zakwitła jednym z dwu kwiatów młoda magnolia w nowym, ma być Betty

Małgosiu
sasanki przybierają w obwodzie, drugie kwitnienie

i miały być białe, a są kremowe z różową smugą, na dodatek z jednej cebulki po dwa, trzy pędy idą, różowe kwiatostany hiacyntów wycięte

Ogródkowy chaos u monitki 10:46, 06 maj 2015

Do góry
monitka napisał(a)
Tak mnie naszło na porównania

2012 rok- było

2015 rok

Monika i tymi optymistycznymi zdjęciami bardzo mnie podbudowałaś@ jest szansa dla moich miniaturowych kulek bukszpanowych!!!! będą kiedyś duże!
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 10:44, 06 maj 2015

Do góry
Moje mleczusie

Klon

Kalina angielska-pierwszy raz mi zakwitła tyloma kwiatami
Zmienić pobojowisko w ogród... 10:44, 06 maj 2015

Do góry
Jestem po przerwie.
Za dużo mam na głowie zdecydowanie...

Rumiankowa, bluszcz niestety też może obciążać siatkę - jeśli nie jest cięty, tylko puszczony na żywioł. Tak jest u mojego taty - sąsiadka puściła po wspólnej siatce bluszcz, nie ograniczała go i siatka po wielu latach zaczęła się uginać.

Zarzuciłam planowanie kształtu rabat. Doszłam do wniosku, że w ten sposób będę dumać nad linią rabat i nasadzeniami jeszcze z rok, a w ogrodzie nic nie zrobię.

Nie mam rabat, a obkupuję się w coraz to nowe rośliny, szaleństwo nowicjusza - w związku z tym mój ogród jest w duże mierze donicowy. Wczoraj właśnie kupiłam wisterię chińską 'prolific' z pączkami kwiatowymi. Wsadziłam ją do dużej donicy i zamierzam prowadzić na drzewko. Do gruntu zostanie przesadzona pewnie dopiero w przyszłym roku, a zimować będzie w garażu.

Ogród w skali mikro cz.II 10:42, 06 maj 2015

Do góry
I mały raport z mikro ogrodu

Szyszki męskie u sosny ajjjj, uśmiałam się z nich wyglądają jak przyklejone jakieś jaja uwaliłam parę gałązek ( muszę się przyznać , co nie ?? zanim poczytałam co to takiego

Panśtwo kos zamieszkali w moim ogrodzie wyżarli mi chyba fffszytskie dżdżownice z trawnika ... Ale cooo, nie dać jeść dziaciakom ?? zańim zdążyłam wywlec drabinę z garażu to pisklaki już zdążyły opuścić gniazdo ..noooo jak tyyyle jedzą , to oczywiste ze szybko rosną a chciałam im fotkę strzelić

Kanciki wyrżnęłam koło podwyższonej rabaty wreszcie chciałam tam jakąś kostkę zamontować , ale wszytskie były podejrzanie szerokie i stwierdziłam ,że przecież u mnie każdy milimetr trawnika jest na wagę złota i spróbuję zwykłych kancików zobaczymy też nie wiem dlaczego tak jest ,że cały trawnik rośnie doooopato , a ta trawa w bezpośrednim sąsiedztwie klocków drewńianych na przekór rośńie jak gooopia

No i teraz wyglada tak

Mikro ogród pozdrawia

Ogród Sylwii od początku cz.II 10:39, 06 maj 2015

Do góry
Hortensja napisał(a)
Sylwuś, co to za bordowe drzewo?

To klon Royal Red ... Uwielbiam to drzewo za kolor i kształt liści
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies