Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z widokiem na jezioro 21:05, 27 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Nio... za rok będzie zajefajna wstęga Aż mi oczka zagrały radośnie na to wspomnienie
Krokusy nam upał wykończył. Chociaż kocham ciepełko.. to wiosnę wolę troszkę chłodniejszą.. dłużej cebulowe kwitną
Dziś paradowałam w cienkiej bluzeczce, okno tarasowe otwarte było na oścież cały dzień... i w domu +22. Latem czasami tak dobrze nie ma.

Aaa przyszłam napisać, ze chociaż nerwus teraz jestem do sześcianu... to dalej dziękuję ......

Kibicuję zawzięcie

Rysowałam dzis propozycję rabaty trochę mi gacie opady jak zobaczyłam podobną u Ciebie i że sie Tobie nie podoba,Wygląda ładnie, ale moja niebedzie różowa. Zaraz wstawię
Ogród na piasku i z wielkim murem 20:59, 27 mar 2015

Do góry
Witam wszystkich, którzy się zmagają z naturą w swoich ogrodach.
Naczytałam się już wystarczająco dużo świetnych artykułów, porad i dywagacji, doceniam wspaniałe pomysły Forumowiczów - na czele z GURU, właścicielką Ogrodowiska!
Nadal jednak nie znajduję dobrego rozwiązania dla Wielkiej Szpetoty w moim 3 letnim ogrodzie.
Szpetotą jest wysoki na ponad 3 metry, a miejscami nawet wyższy mur, który od strony zachodniej graniczy z moją działką. Mur jest 55 m długi i stanowi blisko 2/3 długości całej działki.
Nawiasem mówiąc postawiony nielegalnie.

Tyle fakty w opisie.

A tak to wygląda w JPG

Ogród Beaty 20:57, 27 mar 2015

Do góry
Mój mały ogrodnik , jakaś wyręka kiedyś będzie
Ogródek Iwony 20:56, 27 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, dla ciebie zajączek:

Prześliczny macham Iwonka
Ogród Beaty 20:55, 27 mar 2015

Do góry
Dzisiaj było szaro, buro i ponuro wszystkie kwiatki były pozamykane ale co się dziwić ja też bym nosa nie wyścibiła w taką pogodę
tylko bratki patrzą przyjaźnie
Ogródek Ewy 20:50, 27 mar 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Hej Ewciu Dobrze że jesteś Mahonia niezła Niefajnie by było w nią wlecieć

Małgosiu toć uprzedziłam córkę żeby na tą roślinkę uważała, zwłaszcza kiedy będzie wracała z jakiejś imprezki, a tak na poważnie te mahonie tam rosną wszędzie i nikt ich nie okrywa na zimę, wyglądają zjawiskowo.
Też się cieszę że mogę już z Wami "porajdać"
Ogród Mirelli 20:42, 27 mar 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Chyba podrosły od mojej wizyty
Ogródek Ewy 20:26, 27 mar 2015

Do góry
Pamiętacie moją mahonię Winter sun? Pokaże jakie ja tam widziałam okazy.

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 20:21, 27 mar 2015

Do góry
hmm tak, mniej więcej
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:21, 27 mar 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
A teraz rewolucja

Czuję się inwigilowana. Normalnie nie umiem się przyzwyczaić.

Za to jest miejsce na nowe pomysły

Niemożliwe... skąd tyle ziemi i miejsca tam się wzięło? tak "na oko" zupełnie nie wyglądało że tam tego tyle (na moje oko oczywiście)... No to miejsca na szaleństwa jest a jest
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:19, 27 mar 2015

Do góry
Mimo pochmurnej pogody miałam dzisiaj bardzo udany dzień

Aga jakiś czas temu znalazła ofertę sprzedaży bukszpanów w naszej okolicy. Zastanawiałyśmy się, debatowałyśmy aż w końcu po ponagleniach zadzwoniłam... Po krótkiej rozmowie z miłą Panią dokonałyśmy z Agą szybkiej reorganizacji naszych piątkowych planów i w drogę

Pani chyba kocha bukszpan bo gdzie człowiek nie popatrzył tam jak nie kule to kostki, to wysoki żywopłot a do tego wszystko gęste, zdrowe

Zakupy 8 "małych" kulek

2 większe Aga nabyła jeszcze większe...

Dla porównania. Z tyłu nowy nabytek, z przodu plantacyjny z zeszłego roku

Gęste, zdrowe, soczyście zielone okazy

Aga, dzięki wielkie za mobilizację

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 20:17, 27 mar 2015

Do góry
Tu z poziomu gruntu, fotka ubiegłoroczna:

w tej chwili rabata z kolorowymi żurawkami zakręca przed różami/rugosą w prawo, po łuku. Reszta z grubsza tak samo, doszedł łuk z cisów - tak, w przejściu, ale z metr po prawej od łuku do rabaty jest, na przejście wystarczy, ale zasłania trawnika kawałek...
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:15, 27 mar 2015

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:14, 27 mar 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Aniu moja gwiaździsta już kwitnie...też będę miała kurkę na Święta, twoja tak mi się spodobała, że wymyśliłam sobie taką....czekam tylko aż obrośnie w piórka czyli rzeżuszkę

Stwierdziłam że jak mi tej mojej zielsko padnie, to będę rzeżuchę siać

Patent z krążkami testowałam w dużym powodzeniem.. i to były moje najlepsze pomidory i ogórki. Mają jedną wadę... cenę.. a tak to są super. Nie trzeba też bawić siew podlewanie, bo leje się do podstawki i fajnie chłoną wilgoć.

Wczorajszy zachód słońca piękny
Pierwiosnki główkowate fajne
W kamiennym kręgu od początku 20:08, 27 mar 2015

Do góry
wiosny ciąg dalszy

Ogrodowa symfonia 20:07, 27 mar 2015

Do góry
I zagadka - Co to?
W kamiennym kręgu od początku 20:06, 27 mar 2015

Do góry
Trochę kolorowej wiosny w Kamiennym

Kosolkowa Pasja 20:06, 27 mar 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Waldku, a poważnie- jaki cis jest najładniejszy, zwarty, gęsty? Jako soliter najlepiej wyglądający?

Olu.
Z cisami to jest podobnie jak z kobietami. Jednym podobają się brunetki, innym blondynki, a ja gustuję w rudych. Poza trzema wymienionymi przez Ciebie odmianami z marszu mógłbym dodać jeszcze ze trzydzieści. Cisy to bardzo sympatyczne rośliny posiadające różne formy i wybarwienia igieł. Mnie podobają się drzewa i krzewy z rodzaju ,,pendula" dlatego uparłem się na Taxus baccata 'Dovastoniana który przybiera formę kaskadową. http://www.baumschule-friedeburg.de/baeume/images/taxus_baccata_dovastoniana.jpg
Z drugiej strony pasowało mi również rozjaśnić nieco cisem półcienisty zakątek ogrodu i tu wybrałem Taxus baccata ,,Fastigiata Aureomarginata".

Moim skromnym zdaniem wszystkie odmiany cisów mogą wyglądać imponująco pod warunkiem, że co roku zostaną poddane zabiegowi strzyżenia lub strzyżenia i formowania.
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:06, 27 mar 2015

Do góry
Ewa chyba czas najwyższy już go odsłonić

Kasia świerczek od maja 2014 ale już szukam mu drugiego miejsca bo rabata różana się rozrosła, chwilowo wskoczył do donicy

Karol Atropupureum wskoczy już na stałe w grunt, pozostałe jeszcze będą zimować w piwnicy

Kasia pokombinuj, no i zawsze jest jeszcze sekator

niedzielny zmierzch gdzieś w trasie

Ogrodowa symfonia 20:05, 27 mar 2015

Do góry
Mówcie co chcecie, ale jak już brzoskwinie kwitną, to idzie ku dobremu

Jagoda kamczacka

Żonkile

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies