Pomarancza
10:44, 06 maj 2015
Jestem po przerwie.
Za dużo mam na głowie zdecydowanie...
Rumiankowa, bluszcz niestety też może obciążać siatkę - jeśli nie jest cięty, tylko puszczony na żywioł. Tak jest u mojego taty - sąsiadka puściła po wspólnej siatce bluszcz, nie ograniczała go i siatka po wielu latach zaczęła się uginać.
Zarzuciłam planowanie kształtu rabat. Doszłam do wniosku, że w ten sposób będę dumać nad linią rabat i nasadzeniami jeszcze z rok, a w ogrodzie nic nie zrobię.
Nie mam rabat, a obkupuję się w coraz to nowe rośliny, szaleństwo nowicjusza
- w związku z tym mój ogród jest w duże mierze donicowy. Wczoraj właśnie kupiłam wisterię chińską 'prolific' z pączkami kwiatowymi. Wsadziłam ją do dużej donicy i zamierzam prowadzić na drzewko. Do gruntu zostanie przesadzona pewnie dopiero w przyszłym roku, a zimować będzie w garażu.
Za dużo mam na głowie zdecydowanie...

Rumiankowa, bluszcz niestety też może obciążać siatkę - jeśli nie jest cięty, tylko puszczony na żywioł. Tak jest u mojego taty - sąsiadka puściła po wspólnej siatce bluszcz, nie ograniczała go i siatka po wielu latach zaczęła się uginać.
Zarzuciłam planowanie kształtu rabat. Doszłam do wniosku, że w ten sposób będę dumać nad linią rabat i nasadzeniami jeszcze z rok, a w ogrodzie nic nie zrobię.
Nie mam rabat, a obkupuję się w coraz to nowe rośliny, szaleństwo nowicjusza