Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 10:22, 06 maj 2015

boguslawa_madejska napisał(a)
Elu kiedy wystawa kwiatów w tym roku?

Bogusiu na serio nie mam pojęcia ale poproszę Szwagierkę , która tam mieszka niedaleko , coby sprawdziła czy już banerów reklamowych nie ma

A jak co , to wybierzemy się jak w ubiegłym roku ??
gierczusia 10:28, 06 maj 2015

noemi napisał(a)
Elunia, ja też poproszę nazwę tego specyfiku na te czarne miałam wymieniać ziemię w donicach ale mam wewnętrzny wstręt …. wolałabym je zabić…

pozdrawiam z mokrego Wrocławia

Napisałam priva

Buziole u nas też mokro
gierczusia 10:42, 06 maj 2015

I mały raport z mikro ogrodu

Szyszki męskie u sosny ajjjj, uśmiałam się z nich wyglądają jak przyklejone jakieś jaja uwaliłam parę gałązek ( muszę się przyznać , co nie ?? zanim poczytałam co to takiego

Panśtwo kos zamieszkali w moim ogrodzie wyżarli mi chyba fffszytskie dżdżownice z trawnika ... Ale cooo, nie dać jeść dziaciakom ?? zańim zdążyłam wywlec drabinę z garażu to pisklaki już zdążyły opuścić gniazdo ..noooo jak tyyyle jedzą , to oczywiste ze szybko rosną a chciałam im fotkę strzelić

Kanciki wyrżnęłam koło podwyższonej rabaty wreszcie chciałam tam jakąś kostkę zamontować , ale wszytskie były podejrzanie szerokie i stwierdziłam ,że przecież u mnie każdy milimetr trawnika jest na wagę złota i spróbuję zwykłych kancików zobaczymy też nie wiem dlaczego tak jest ,że cały trawnik rośnie doooopato , a ta trawa w bezpośrednim sąsiedztwie klocków drewńianych na przekór rośńie jak gooopia

No i teraz wyglada tak

Mikro ogród pozdrawia

Milka 12:36, 06 maj 2015

Słyszę, ze uzbrojona do walki ze slizgaczami ja też, ale tylko w łapki
gierczusia 12:54, 06 maj 2015

I jeszcze parę świeżutkich ujęć z mikro ogrodu

Pieris co roku mnie zachwyca swoimi różowiutkimi przyrostami obok..pierwszy pąk tegoroczny róży Giardina

Zielony dach szaleje mimo spartańskich warunków

Listki tulipanowca uwielbiam od zawsze mimo ,że on u mnie jeszcze nie kwitł to wielkość , kolor i kształt tych liści w,pełni mnie zadowala a obok ..niezapominajka skądś do mnie przylazła ale widziałam właśnie piękne połączenie niezapominajek i tulipanów Angelique u Małej Mi w głowie zaczęła mi kiełkować myśl ....

Modrzewnica nigdy mnie nie zawodzi kwitnie , nie kaprysi , nie wymaga żadnych zabiegów polecam serdecznie

I to już koniec rozpusty zdjęciowej na dziś

Buziaki

atena35 13:05, 06 maj 2015

Świeże fotki zawsze w modzie Jak lustro?
gierczusia 13:14, 06 maj 2015

atena35 napisał(a)
Świeże fotki zawsze w modzie Jak lustro?

noooo to się cieszę lustro okej , nic się z nim nie dzieje trawsko mam nie wykoszone , bo inaczej bym Ci dotkę trzasnęła

Pozdrowionka Tosiu
atena35 13:18, 06 maj 2015

Dziękuję, buŚki
ewakatowice 13:33, 06 maj 2015

gierczusia napisał(a)
I jeszcze parę świeżutkich ujęć z mikro ogrodu

Pieris co roku mnie zachwyca swoimi różowiutkimi przyrostami obok..pierwszy pąk tegoroczny róży Giardina

Zielony dach szaleje mimo spartańskich warunków

Listki tulipanowca uwielbiam od zawsze mimo ,że on u mnie jeszcze nie kwitł to wielkość , kolor i kształt tych liści w,pełni mnie zadowala a obok ..niezapominajka skądś do mnie przylazła ale widziałam właśnie piękne połączenie niezapominajek i tulipanów Angelique u Małej Mi w głowie zaczęła mi kiełkować myśl ....

Modrzewnica nigdy mnie nie zawodzi kwitnie , nie kaprysi , nie wymaga żadnych zabiegów polecam serdecznie

I to już koniec rozpusty zdjęciowej na dziś

Buziaki

już masz pąki na różach, hmmm... szybko
aż dziw mnie bierze, że Twoje opuchlaki nie zjadły modrzewnicy, u mnie zjadły dwie

macham
Juzia 14:36, 06 maj 2015

Chyba ciepełko musi być u Ciebie cały czas...pąki na różach

U mnie wiśnia dopiero zakwitła