Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:25, 25 mar 2015

Do góry
Zawitka - wiosna !! nie mam niestety więcej bukiecików a tak lubię je robić

tulipanki czekają - to botaniczne muszę poszukać nazwy bo bardzo mi odpowiadają sa takie dzikie

Monic dla mnie te krokusy Miss Van lepsze od wielkokwiatowych dużych bo mają takie w słońcu mniej agresywny kolor kremowy a te duże strasznie białe

Ewa
tym razem duży bukiet

Irenko oj będzie się działo jak będzie no przynajmniej jest w planach - otóż jest w planach jagodnik !!!!!! huraaa!!

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:24, 25 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
I nastała jasność

O rzesz!!! Super pomysł!
Moje seslerie wyglądają jak Twoje trzcinniki. I jak tu nie kochać traw
Na zdjęcia cisów czekam, siem przypominam
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:22, 25 mar 2015

Do góry
butterfly napisał(a)
Pozdrawiam wszystkich ciepło (tak ciepło jakie dziś słoneczko grzało) i dziękuję za miłe słowa

Zdjęcia z wiekszej perspektywy. do znudzenia...

Sesleria jeszcze marna, ale juz odrasta
Chyba dosadzę między nia fioletowych krokusów

I co może być piękniejszego ?
swietne zestawienie
macham
Kardowka 22:22, 25 mar 2015

Do góry
faktycznie ladne, ale mysle, ze moze beda sie za bardzo rozrastac przy schodach?

kaisog1 napisał(a)
ooo mam zdjęcie carexa po zimie - dokładnie z 3 kwietnia.... (za cisem po prawej)

i zdjęcie z sierpnia...

Kardowka 22:19, 25 mar 2015

Do góry
rzeczywiscie jest roznica, moje sa miniaturowe jeszcze ale konce listkow teraz sa suche.

kaisog1 napisał(a)
znalazłam zdjęcia żurawek te co w cieniu i te co na słońcu... widac różnicę...

Jak obejrzysz to usunę.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:18, 25 mar 2015

Do góry
butterfly napisał(a)
I dla wielbicieli magnoliI - melduje że w Rzeszowie jest
tylko cena...

O Jezusicku oszaleli !!! Toż to szoook !!!
taka cena szoook !!!
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:18, 25 mar 2015

Do góry
Witajcie ogrodopasjonaci!
U mnie przerwa w pracach i oczekiwanie na rozwój wiosny. Prac jest masę, opryski wiosenne ekologiczne można robić jak kto ma czas,

Przymrozki to nic nowego ale nigdy nie wiadomo gdzie zaszkodzą, ja martwię się o moje liatrie, kurcze i jeszcze je podlałam upsss....

Karol - u mnie chyba jeszcze forsycja nie kwitnie choć te 3 dni były piekne ale znów zmiana pogody

u mnie krokusy teraz wielkie wiodą prym

Bożenko - miałam przylaszczkę 2 sezony ale się nie pokazała w tym roku - musi mieć odpowiednie warunki u mnie chyba nie miała - cudny kwiatek ale wymaga też oprawy/kompozycji np. wapiennych skał

Joasiu a ja czytałam i w szkółce mi mówili żeby w pierwszym roku po posadzeniu nie ciąć, na razie ma się ukorzenić
mój problem to będzie utrzymanie odpowiedniej wilgoci więc będę ściółkować trawą
o Mażence wiem - to grabowa dziewczyna

pozdrawiam

W miniformacie 22:02, 25 mar 2015

Do góry
Bea napisał(a)

Czy to sa szafirki? Śliczna ta donica !
Co i jak? Nowicjuszka 22:02, 25 mar 2015

Do góry
Skarpa, zresztą jak i ogród, a właściwie to jego brak spędzają mi sen z powiek Zamykam oczy i zamiast spać to myślę co i jak było by dobrze zrobić. I kiedy wydaje mi się że już mam pomysł i wejdę na ogrodowisko to moje skrzydła opadają. Na razie obsadziłam skarpę pod płotem tujami- są malutkie, ale z 2 strony kupione po 60 gr za szt. Dogadałam się też z ogrodnikiem od sąsiada i przejedzie mi część działki glebogryzarką. Obornik z torfem też już zamówiłam (za 60 l -7 zł), jeszcze piasek płukany muszę załatwić. Skarpę chciałam zrobić w podkładach kolejowych, ale odradzono mi. Kamień też mi się za bardzo nie podoba, więc chyba pomyślę nad palisadą z gazobetonu kolorowego. Co do pieska to border collie ona uwielbia frisby, patyki i zakopywać w skarpie kości. Kilka zdjęć mojego ścierniska

będę musiała znaleźć sposób na ukrycie grządki, oczywiście jest to tymczasowa grządka

skarpa od wsch-pd strony, a na niej perukowiec czerwony, hortensja biała, budleja, pięciorniki. Z kwiatów to lilowce, kosaćce, marcinki, lilie i jakaś drobnica zdobyta przy okazji "kawki" przez moja mamę

i na koniec moi pomocnicy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:01, 25 mar 2015

Do góry
Milka napisał(a)

W Misi zakochałam się bez pamięci jest taka słodka, ze az kanibalistyczne myśli mam
oj u Ciebie wiosna 2 tygodnie wyprzedza moją Wiem dlaczego Twój ogród jest bajkowy ...
Ogrodowa symfonia 21:56, 25 mar 2015

Do góry
Pojechałam dzisiaj po wiśnię Amanogawa. Tak zupełnie przypadkiem Przywiozłam 3. Też przypadkiem A więc jedna pojechała do rodziców, dwie zostały.
Na razie to są takie patyczki, ale widzę w nich potencjał Urzekła mnie magnolia Susan - zupełnie inna w rzeczywistości. Pojadę za 1-1,5 tyg. na rozpoznanie, które jak kwitną, bo było ich sporo.

Kardowka 21:54, 25 mar 2015

Do góry
ooo mam zdjęcie carexa po zimie - dokładnie z 3 kwietnia.... (za cisem po prawej)

i zdjęcie z sierpnia...

Dżdżownice kalifornijskie 21:54, 25 mar 2015

Do góry
A moje juz tak urosly, ze pojemnik zrobil sie za maly.Dostaly wiekszy a czesc przenioslam juz na kompostownik.Klebowisko wielkie sie zrobilo- a jakie zywotne!

Kardowka 21:50, 25 mar 2015

Do góry
znalazłam zdjęcia żurawek te co w cieniu i te co na słońcu... widac różnicę...

Jak obejrzysz to usunę.
Ogrodowa symfonia 21:48, 25 mar 2015

Do góry
I z innej beczki - narcyze. Miały być białe, a będą żółte. I wszędzie te białe i niebieskie malutkie kwiatki.

Klon Odessanum a raczej gałązka

Asi ogródek pod świerkami 21:45, 25 mar 2015

Do góry
Asiu, limki masz śliczne. Ty masz te większe, więc są bardziej rozkrzewione, niż moje. Zielona fajnie ci doradziła, ja ci poobcinałam jedną, kaskadowo tnij, te cieniutkie gałązki wytnij całkiem, resztę nad oczkiem. :

jak będziesz sadzić, to stroną z niżej podciętymi gałązkami do przodu, z wyższymi do tyłu kaskadowo. Dodaj kwaśnej ziemi wymieszanej z rodzimą.
Ogród Tosi 21:43, 25 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
hej Tosiu
Prosiłas o letnie selerie:
Careulea- lipiec i sierpień, a trzecie wiosenne- kwietniowe- nie widac za bardzo jej koloru- jest taki zimny raczej

ja ją lubię bardzo, ale tnę ja na przedwiośniu i w sezonie jeszcze po wkitnieniu, a czasem nawet jeszcze raz- mam metodę- tna jak mnie wnerwia. Do wys 3- 5 cm, potem za tydzień juz na nowo puszcza i znów ja lubię . Bardzo szybko się wyładnia.
Chyba Krania ja tez miała, ale u niej źle wyglądała- może to kwestia tego ciecia... Ona daje króciutkie rozłogi, więc łądniej jej jak jest w wikększych grupach. I jak wszytskie żelazne trawy co kilka sezonów warto ją podzielić dla odmłodzenia- u mnie nawet nie łysieje w śdrodku tylko traci forme zwartej kępy.
To czas na dzielenie ( się z innymi- ja posłałam w śwait chyba z kilkaset sztuk w sumie, a zaczynałam od 3 sztuk

dziękuję bardzo - mam o czym myśleć
Ogrodowa symfonia 21:43, 25 mar 2015

Do góry
Dzisiejszy szybki spacer po działce - wszystko po malutku, tylko ma "pęknąć" Tylko piwonie nadal głęboko sobie śpią. Tak sobie pomyślałam, czy one nadal tam są?

Azalia

Jabłoń Royal Beauty

Wierzba Hakuro nashiki

Róże

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:41, 25 mar 2015

Do góry
Karol swojego staruszka ogoliłem prawie na łyso przy przesadzaniu więc 2-3 lata spokoju -prawie bo przerzedzam nowe gałązki
najlepiej usuń (lub na maksa skróć) najstarsze gałęzie
tnij teraz, na młodych przyrostach będą najładniejsze kolorki

odbudowa korony po ryzykownym przesadzeniu staruszka , na drugim przed przesadzeniem po wycięciu najstarszych konarów
Dwa ogrody 21:41, 25 mar 2015

Do góry
Mariolko, wszystkiego najlepszego

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies