Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:04, 25 mar 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

Pogoda dopisała ale dzisiaj w ogrodzie nie bylam tylko u lekarza, a sezon faktycznie mamy otwarty muszę pomyśleć aby w tym roku dotrzeć do St. Pola na pierwsze targipozdrówka

Aniu robię wiosenny rekonesans w twoim pryszczu a tu czytam, że nadwyrężyłaś kręgosłup
zwolnij troszkę bo sezon dopiero się zaczął
zdrówka życzę buziolki
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:03, 25 mar 2015

Do góry
Tutaj tyko wymiana z tujek na bukszpany i poukładane po ludzku

I kolejne miejsce tylko zamienione więc nawet różnicy specjalnie nie widać, ale jest różnica

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:03, 25 mar 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
I jaja świąteczne poczynione w minimalnej ilości tym razem, ale co tam

Śliiiczne
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:02, 25 mar 2015

Do góry
Aniu tak, Ja największy przeciwnik róż dałem się wciągnąć w różyczkę. Nawet trzy już kupiłem, ale zobaczymy jak to będzie z tymi różami. W sumie to planuje tylko 10 krzewów
Jeżeli chodzi Ci o obcięcie żuraweczkom wszystkich liści to tak można. Odbiją ładnie za jakiś czas. Ja swoje żurawki będę dopiero czyścił po świętach bo wcześniej się nie wyrobie Znowu plany realizują się szybciej niż planowałem, ale cieszy mnie to bardzo

Tosiu miło Cię u mnie widzieć Prace trwają, a troszkę do zrobienia mam

Gosiu ja jeszcze troszkę sobie poczekam, ale nie przeszkadza mi to Ciekaw jestem jak to będzie u mnie wyglądać.

Agato twoja wygląda mi na żuraweczke Honey Rose, ale szczerze powiem nie jestem pewien. Trudno mi rozpoznać po wczesno wiosennym wybarwieniu bo zazwyczaj ja wycinam żurawki w całości
Mam zdjęcie Rio z Maja, u mnie słońce ma do 14, później cień.

W całkowitym cieniu na pewno nie będzie mocno wybarwiona, ale jeżeli będzie miała słonko chociaż przez kilka godzin to będzie ładnie wyglądać.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:00, 25 mar 2015

Do góry
Kulki powymieniane, bukszpanowe wszystkie posadzone, tujkowe jeszcze nie, ale już widzę, że to nie koniec turlania po ogrodzie, bo poprawki same się od razu narzucają Generalnie to niby duża ilość, ale spektakularnego efektu nie ma jakby Trzeba nad resztą popracować to może i efekt będzie

Tu mi się nie podoba układ, kombinowałam różne opcje i nie wiem jak posadzić.
Może 5 by lepiej wyglądało? I na zdjęciu jakoś są krzywo czego na żywo nie zauważyłam jakby

I kolejne miejsce, które nie leży mi do końca, jakoś się te kulki nakładają na siebie. Muszę jeszcze podumać nad nimi. Tutaj między kulkami będzie kostrzewa sina, tylko chyba jeszcze chwilę muszę się wstrzymać z jej podziałem i przesadzaniem.

I ujęcie z drugiej strony. Nie widzimy brzegu rabaty po prawej stronie bo jest w budowie.... nieustającej

Co się stało kwiatom ... 20:56, 25 mar 2015

Do góry
Ewelinka, macham krokusami z mojego ogrodu.

Iryski

O....! 20:56, 25 mar 2015

Do góry
marzena napisał(a)
no, niby wiosennie jest, ale tych wiosennych kwitnacych nie mam za wiele...

zrobiłam kilka fotek, ale cały dzień pracowałam przy nowej rabacie, mimo to na razie nie ma co oglądać na niej, więc zdjęć nie robiłam...

Chyba opala sobie mordkę .
Ogród fajnie u ciebie zarasta. Mam na myśli brzeg oczka.
Ogród prawie romantyczny 20:48, 25 mar 2015

Do góry
Dla Iwonki zdjęcia lobelii

Do raju daleko - u Ewy 20:48, 25 mar 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Moje koguciki Kurki jeszcze nie gotowe Dotarłam do domu i zaraz się za nie zabieram

Niestety pomyliłam przesyłki i przyszły roslinki, ale same kłącza - funkie, konwalie, ciemierniki i kosmosy. Nie ma co focić - same korzonki i ziemia

No jestem w szoku jak ładnie ci to wyszło
Grembosiowo 20:48, 25 mar 2015

Do góry
Po krokusach wspomnienie, inne cebulowe jeszcze troszkę, więc teraz oczy cieszę ciemiernikami
Co się stało kwiatom ... 20:47, 25 mar 2015

Do góry
Kasia, Agnieszka, Iwonka, Mariola, Ewa, Wojtek, Lucynka, Agnieszka, Przemek, Krakus, Agatka, Karolinka, Ewa, Gosia, Ewelinka
Moi mili chwilowo mnie nie było z przyczyn zdrowotnych, już wszystko wróciło do normy i zaczynam powoli działać ( z naciskiem na powoli) w ogrodzie, zrobiłam też rekonesans w górachsprawdziłam co w trawie piszczy.....nic nie piszczy jest mnóstwo śniegu i na krokusy jeszcze muszę poczekać, jeśli zakwitną to nie omieszkam Was o tym poinformować.
Tym sobotnim widoczkiem pozdrawiam Was cieplutko i dziękuję za odwiedziny i troskę

Kasia, Agnieszka, Eden zaliczany jest do róż parkowych i przycinam go według tych zasad...

Gosiawitam w moim wątku kwiatuszek dla Ciebie.

Krakus, miałeś nosa, łaziłam po górach.
Wszystkim których nie wymieniłam zostawiam uśmiech
Mój nowy stary ogród 20:45, 25 mar 2015

Do góry
A to miłorząb eksmitowany na prerię

i Tośka
Makowo na Kociewiu 20:38, 25 mar 2015

Do góry
Kochani jest, jest moja Genie !!!
etykieta według, której Genie jest wysoka na 3-4 metry, ale zobaczcie tak samo szeroka!! a przecież Genie ma być kolumnowa

Genialną drzewem nazwać nie można ale drzewkiem już tak - ma 120 cm nie licząc doniczki i 3 gałązki robiące koronę

Przyjechała w wysokim pudle ale strasznie wysuszona była - pierwsza czynnność pielęgnacyjna to podlewanie. Moja Genie śpi teraz w wiatrołapie i mam nadzieję, że jest jej tam dobrze

Jedynie moją radość przyćmił fakt, że moje Genialne drzewo nie ma ani jednego pąka kwiatowego Mam nadzieję, że zakwitnie późnym latem
Ogródek nad jeziorem 20:33, 25 mar 2015

Do góry
wpadlam sie przywitac i podziwiam rowniez jestem z tej czesci Polski, chcialam pozdrowic Felixa od Koko prawie identyczne sa Twoj tez siedzi z Toba na Ogrodowisku?

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 20:31, 25 mar 2015

Do góry
rozark napisał(a)
Kwitnie taki kwiatek - całe łany.
Ciekawe jak się nazywa? Wygląda jak fiołek

Dziewczyny zlitujcie sie przecież to najbardziej popularny fiołek ten pachnący a to co nazwałas fiołkiem to bratki w kolorze fiołkowym. Zdjecia z rynku fantastiko , szkoda że tam już nie mieszkam. Odnośnie kłączy irysów powiem że one sie starzeją i trzeba te stare wyrzucac co jakiś czas i to własnie chyba zrobiłas. Pozdrówka o dzieki za zdjecia z rynku, chyba nie wytrzymam i się wybiore ale dojazd jest okropny.
Kardowka 20:22, 25 mar 2015

Do góry
prawie z lotu ptaka
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:21, 25 mar 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
Pięknie, dzisiaj pogoda dopisała. Można powiedzieć, że sezon mamy już w pełni otwarty, pozdrawiam

Pogoda dopisała ale dzisiaj w ogrodzie nie bylam tylko u lekarza, a sezon faktycznie mamy otwarty muszę pomyśleć aby w tym roku dotrzeć do St. Pola na pierwsze targipozdrówka
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:19, 25 mar 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Aniu, piękna wiosna, ale jak cos boli, to chyba przesadziłaś, uważaj, powolutku, ciesz się tymi pięknymi kwiatami iryski wyjątkowej urody, ale nie tylko one, sporo ciekawych okazów u ciebiebuziaki

Byłam dzisiaj u lekarza i też stwierdził, że przesadziłam, dostałam lek p/bólowy i zalecił ćwiczenia z kijem od szczotki, bo jestem bardzo spięta jak to nazwałIrenko okazów malutko ale staram się buziolki dobry duszku
Pod Laskiem 20:17, 25 mar 2015

Do góry
Moniko,

1. ile jest od ziemi do okien, dolnej krawędzi okien, parapetu zewnętrznego?
2. podaj długość budynków i wymiary całego podwórza - dziedzińca
3. jak chodzi słońce po podwórzu? (budynki dają cień)
4. do ilu drzwi ma być dojście z podwórza / w podwórzu (do 3: dom -1, g- 2, g-3)?

Jak wykorzystujecie to podwórze? Chodzicie z domu do domu po ułożonych płytach? Domownicy potrzebują swojego stołu ogrodowego a goście swojego? Czy trzeba rozdzielić te przestrzenie domowników i gości?
Czy na podwórze wjeżdżają samochody?
Chcesz tylko byliny, czy oczekujesz rabaty mieszanej w zimozielonych ramach?
Czy na podwórku da się utrzymać ładny trawnik? Czy lepiej inaczej pomyśleć?

Zeszłam z mycia okien: cały dzień sobie myślałam o Twoim gospodarstwie, bardzo mi się podoba.

W ogródku Iwony 20:09, 25 mar 2015

Do góry
A to moje przedszkole - stipa.

Werbenki - od Renatki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies