Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

jazzy 19:35, 05 maj 2015

ewakatowice napisał(a)
jak to głowa ?
weź no ... się ogarnij

Ok, ogarnęłam się poszłam plewić i mi przeszło

Wpadłam jeszcze na pomysł, że najpierw obsadzę rabate z wiśniami, bo mam ją już od jakiegoś czasu w głowie a klomb w płytach zostawie na potem
jazzy 19:51, 05 maj 2015

O, właśnie m.in. tych chwastów już nie ma
Mysza 19:58, 05 maj 2015

Tulipki śliczniusie
ren133 20:10, 05 maj 2015

jazzy napisał(a)

O, właśnie m.in. tych chwastów już nie ma

Jaka to odmiana? Czy to był twój debiut w sadzeniu tulipanków? Piękny kolor Super komponują się z buksikami
babka 22:27, 05 maj 2015

jazzy napisał(a)

Olka, a jakie to powody na "nie" Twojego sędziego sądu najwyższego? Może trzeba mu powiedzieć "sprzeciw!" Nie dawaj się, walcz o swoje marzenia. Gdybym ja nie walczyła, to miałabym u siebie krasnalki i muchmorki

Zawsze znajdą się jakieś argumenty by zrobić a się nie narobić Atak serio to głównym jest niestety kasa :/ Chcąc zrobić wszystko po swojemu trzeba zmienić całą resztę a tego się nie da i z tego powodu najczęściej idę na kompromis
Cudowne są te Twoje tulipanki
jazzy 08:51, 06 maj 2015

Mysza, dzięki
Renia, to queen of night, wykupiłam chyba wszystkie (w biedrze)
Tak, to mój debiut tulipanowo-czochowy Większość sadzilam w koszyczkach albo doniczkach, ale cześć posadzona luzem też ładnie rośnie, czyli nic nie zeżarło
Ola, spoko, rozumiem, kwestia kasy u mnie też jest zawsze problemem
Ale jak nie w tym roku to w następnym Będzie dobrze

Buziaki dla wszystkich
Zielona 09:01, 06 maj 2015

Nagadałam o klonie u Ciebie i teraz myślę, by już jednak w tym roku znaleźć mu miejscówkę w swoim ogrodzie. Jesienią zostawiłam w jednej szkółce wielki okaz... chyba wrócę tam po niego A jak Twoje dumania nad frontowym soliterem?
jazzy 12:41, 06 maj 2015

Marta, tego klona biorę pod uwagę, a tych soliterów to się już zrobiło ze 4 sztuki Bo z dwa pod murem-ogrodzeniem, a kolejne dwa pod ścianą domu. Wiem na pewno, że w tym gronie znajdzie się magnolia (prawdopodobnie Genie), klon (jeden lub dwa, w tym prawdopodobnie cynamonowy) i bez czarny Black Lace
I jak to się ma do trzech wiśni umberowych, które też na froncie rosną, jakby nie patrzeć
siakowa 12:43, 06 maj 2015

jazzy napisał(a)
Marta, tego klona biorę pod uwagę, a tych soliterów to się już zrobiło ze 4 sztuki Bo z dwa pod murem-ogrodzeniem, a kolejne dwa pod ścianą domu. Wiem na pewno, że w tym gronie znajdzie się magnolia (prawdopodobnie Genie), klon (jeden lub dwa, w tym prawdopodobnie cynamonowy) i bez czarny Black Lace
I jak to się ma do trzech wiśni umberowych, które też na froncie rosną, jakby nie patrzeć

a mi ktos mowił a w czym nie pasuja do reszty drzew?
jazzy 12:59, 06 maj 2015

siakowa napisał(a)

a mi ktos mowił a w czym nie pasuja do reszty drzew?

Ale że co?