Doradźcie coś proszę, bo zaczynam mieć coraz większe wątpliwości co do projektu.
Cisowy żywopłot na pewno będzie, bluszcz na słupie będzie.
Mam dwa klony jeden przy lustrach, drugi przy oczku, mają być jeszcze 3 brzozy podsadzone kulami bukszpanowymi, oprócz tego między oknami posadziłam też sosnę.
Mam pytanie czy to nie za dużo?
Ogródek ma być nowoczesny, prosty. Może nie powinnam poszerzać ilości gatunków. Może coś powinnam wysadzić?
Wstawiam zdjęcie dla zobrazowania wielkości ogródka.
Kasya, obejrzałam tę trzmielinę, bardzo fajna jest Taki ma naturalny leśny wygląd, nie żadna pstrokacizna jak wiekszość trzmielin. Mam u siebie kilka trzmielin, ale wszystkie mi podmarzaja zimą, szczególnie takie o mocno białych obrzeżach listków i mocno żółte
Iza dzisiaj zmierzyłam te na samym dole mają od 4.5-5 cm, te wyżej mniejsze ja swoja reklamowałam dwa lata pod rząd bo co innego przysyłali w końcu dostałam to co chciałam ja się cieszę z Twoich zachcianek bo zawsze jakąś będziesz dzieliła pozdrówka
To się nazywają zasiewy Wow moje pomału się wykańczają, nie mam cierpliwości, albo nie mam do tego ręki, podziwiam Aga ja się szybko zniechęcam, a Ciebie podziwiam
jankosia – kosztów robocizny niestety nie pamiętam.
Dziurek nie da się pozatykać. Można natomiast linię kroplującą (czyli rurkę „ z dziurkami”) dowolnie łączyć za pomocą złączek przelotowych z linią doprowadzającą (rurką „bez dziurek”). Zrobiłam prowizoryczny szkic, żeby było bardziej czytelnie: 1. linia kroplująca (rurka „z dziurkami”) 2. złączka przelotowa 3. linia doprowadzająca (rurka „bez dziurek”)
W sprawie całościowego kosztorysu musisz jednak zapytać w profesjonalnej firmie…niestety nie pomogę.
Jakbyś jeszcze miała jakieś pytania to śmiało.
Pozdrawiam i buziaki przesyłam
Marta to jest właśnie tak, że inni sadzą kwiaty i dbają a innym wystarczają chwasty i dzikie zwierzęta powojnik z rajskiego jeszcze teraz będą u mnie rozkwitały wczesne dopiero przesyłam narcyzy z pozdrowieniami
z tylu powiązana piwonia drzewiasta