jak zresztą widać u mnie słońce było piękne - tylko straszna susza
- jak kopałem to ziemia dosłownie jak pył
dlatego dziś solidnie popracowały zraszacze
a miała być dzisiaj załamka pogody i co ?
u mnie piękna wiosna i naprawdę kilkanaście stopni więc postanowiłem przygotować rabatę pod przyszłe nasadzenia
na początku poszedł szpadel do darni
Witam, na moim trawniku w zeszłym roku pojawił się pewien chwast i rozplenił się na całkiem sporym kawałku. W tym roku postanowiłem go wytępić stąd moja prośba o identyfikacje i sposób zniszczenia owego chwasta (zbliżenie na zdjęciu).
Dzisiaj w moim ogrodzie pojawił się nowy element. Przejście z części głównej do warzywnika, który kiedyś będzie piękny, ale to jeszcze nie teraz
Po obu stronach pergoli przewidziane są rabaty, a sama pergola opleciona będzie różą pnącą jasmina i powojnikiem Etoile Violette. Róże i clematisy już kupione, więc może w przyszły weekend znajdą się na miejscu
Witaj Dorotko
Jeżli chodzi o zielnik, to powinnaś posadzić tam zioła jakie lubisz Ja nie sieję, tylko kupuję sadzonki, bo nie potrzebuję dużych ilości Lubię bazylię (zieloną i czerwoną), mięty mam też zawsze różne rodzaje - używam dużo do herbatek, ale też do mojito - zwłaszcza latem; mam też oregano, lubczyk, melisę, rozmaryn.