Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudny teren - dużo pracy!

Trudny teren - dużo pracy!

AnnaCh 22:55, 03 maj 2015

Ha, ha, ha, a dzisiaj to jakie?
I państwowe i kościelne - Matki Bożej Królowej Polski. Wiem, bo moja córka ma dziś imieniny - Marysia
A tak poważnie to ten komis za płotem nie będzie uciążliwy?
Efffa 00:17, 04 maj 2015

paulina_ns napisał(a)

Kasiu, to u Was w niedziele się robi coś w ogrodzie? Mi mąż pozwala tylko rośliny podlać, a jak tylko coś zacznę to od razu dostaję ochrzan, że niedziela to święto .

ps. Twojemu kwiatuszkowi nic nie będzie

Ja tez nie mogę w niedzielę i nie chcę!

KasiaW76 08:34, 04 maj 2015

Ewelinko mój mąż cały tydzien pracuje wiec pozostaje mu sobota i niedziela więc jak on wychodzi z domu na działkę to Ja jak to ciele idę za nim. Poza tym chyba a wolę grzebać w ziemi np od gotowania obiadów

Aniu tu mnie masz.... zupełnie ale to zupełnie nie myślałam o kościelnym a mama z teściowa nawet słowa nie wspaniały choć bardzo religijne Kalendarz mam tylko na tablecie a tam nic nie pisze
paulina_ns 08:53, 04 maj 2015

Pytam, bo słyszałam, że w niektórych miastach, właśnie w niedziele koszą trawę, robią ogólne prace w ogrodzie itp. i chciałam się dopytać, czy u Was też tak jest u nas niedziela to dzień święty,idzie się do kościoła, po kościele rosołek i kotleciki schabowe ( można powiedzieć, że u nas to taka tradycja)a w sobotę wszystko jest robione, żeby na niedziele było ładnie .
KasiaW76 09:14, 04 maj 2015

AnnaCh napisał(a)

A tak poważnie to ten komis za płotem nie będzie uciążliwy?

Nie, komis nie będzie uciążliwy. Nawet fajnie, że coś się dzieje. Z jedynego okna w kuchni nie widzę go, chyba, że pod kątem. Moja mama ma większy widok i bezpośredni ale nie jakiś drasyczny.
W całości widzę go z okna w sypialni jak leżę w łóżku

Jak stanę w oknie kuchennym to mniej więcej widzę go tyle
KasiaW76 09:21, 04 maj 2015

paulina_ns napisał(a)
Pytam, bo słyszałam, że w niektórych miastach, właśnie w niedziele koszą trawę, robią ogólne prace w ogrodzie itp. i chciałam się dopytać, czy u Was też tak jest u nas niedziela to dzień święty,idzie się do kościoła, po kościele rosołek i kotleciki schabowe ( można powiedzieć, że u nas to taka tradycja)a w sobotę wszystko jest robione, żeby na niedziele było ładnie .

Paulinko w niedalekim sąsiedztwie od mojej działki mam ogródki działkowe i tam w niedziele słyszę jak ludzie robią. My na Naszej działce w zwykła niedziele też robimy np kosimy jak jest potrzeba ale najczęściej w godzinach popołudniowych.
Niedziela dzień ważny to fakt ale każdy go obchodzi u Nas adekwatnie do wolnego czasu
Rolady, kluski i moro kapusta plus rosół rzecz to tradycja na slasku ale też nie co tydzień praktykowana
rumiankowa 09:31, 04 maj 2015

Komis po sąsiedzku, może będzie rabat na nowy samochód

Co do pracy w niedzielę, na szczęście u nas pod tym względem każdy robi, co chce. Niby mała miejscowość, ale ogólnie nie ma tu jakiejś musztry

Mi to na rękę choć staram się nie zakłócać innym wypoczynku i jak nie muszę, nie wykonuję głośnych prac.
KasiaW76 09:37, 04 maj 2015

rumiankowa moja wioska tez nie jest wielka i częściowo to wioska a częściowo miasto

Samochody nie schodzą w tym komisie ze 100 tysięcy bo chłopcy sprawdzali juz no i jakie piękne autka mmm Rodzina męża jest zmotoryzowana a mi sie po 22 latach to udzieliło wiec uwielbiam samochody, a dla odmiany Tiry
KasiaW76 10:12, 04 maj 2015

Tak sobie myślę, że musze kupić roundap i jakiegos innego mordercę chwastów, pomieszczam to razem i zrobię oprysk na pozostałej części nie założonego jeszcze trawnika. Dlaczego? bo tam gdzie go parę dni temu założyłam, choć wyrwałam co się da to chwaściory zaczynają wychodzić przed jeszcze nie wzeszłą trawka. Masakra. Pozostały teren opryskam a trawę założę dużo później. Musze zaopatrzyć się w kartony aby zabezpieczyc roslinki jakie mam na działce. Niestety nie jestem w stanie tego wszystkiego opielic
Efffa 10:37, 04 maj 2015

KasiaW76 napisał(a)
Ewelinko mój mąż cały tydzien pracuje wiec pozostaje mu sobota i niedziela więc jak on wychodzi z domu na działkę to Ja jak to ciele idę za nim. Poza tym chyba a wolę grzebać w ziemi np od gotowania obiadów

To oczywiscie zrozumiałe jak cały tydzień sie pracuje i mnie to nie przeszkadza, ja tez sie zastanawiałam jak to u Was jest, bo moi sąsiedzi to by głową na mnie kiwali, ale duzo razy tu na O. słyszałam ze ktos pracuje w ogrodzie w niedziele i mnie nic do tego i nie uwazam tego za coś złego!