Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

Malgosik 08:26, 04 maj 2015

Amonagawa długa i wąska, trzeba czekać aż zrobi się maczuga.
A śliwa da odrazu lekko rozłożysta koronę. Podobnie klon. Śliwa chyba nie jest tak wrażliwa jak klon. Ale stać w wodzie też nie lubi.
aga_pe 09:50, 04 maj 2015

kasia_w napisał(a)
Małe porządki na rabacie hakuro- przetasowania w kulkach. Pewnie widoczne tylko dla mnie ale wklejam dla własnej pamięci. Kule czekają na trawki.

Kasia, jakie planujesz trawki między kulki? Też coś muszę dosadzić i biję się z myślami

Szkicujesz świetnie
Borbetka 10:15, 04 maj 2015

Ja poproszę więcej takich rysunków. Uwielbiam takie plany. Ślicznie rysujesz.
Lamaze 10:20, 04 maj 2015

kreska godna architekta - zajmujesz się projektowaniem?
kasia_w 10:24, 04 maj 2015

Lamaze napisał(a)
kreska godna architekta - zajmujesz się projektowaniem?

ta...zawód wyuczony: projektant szkła, na codzień zajmuję się jednak projektowaniem grafiki do oprogramowania i aplikacji na telefony Tak to czasem w życiu wychodzi, że robi się to, z czego jest kasa Architekt wstydziłby się lekko skaszanionej perspektywy na tym rysunku
kasia_w 10:26, 04 maj 2015

aga_pe napisał(a)

Kasia, jakie planujesz trawki między kulki? Też coś muszę dosadzić i biję się z myślami

Szkicujesz świetnie

Trawki-tu jest dość ciemno, mam te małe żółte to prosownica rozpierzchła, Może więcej tego ( ale nie wiem jak sie zachowa bo to nowośc u mnie) no i stipa, którą muszę dokupić, bo nie zasiałam
kasia_w 10:27, 04 maj 2015

Borbetka napisał(a)
Ja poproszę więcej takich rysunków. Uwielbiam takie plany. Ślicznie rysujesz.

dzięki- nie pamiętam już kiedy miałam "naturalny" nie elektroniczny ołówek w ręce
kasia_w 10:29, 04 maj 2015

Malgosik napisał(a)
Amonagawa długa i wąska, trzeba czekać aż zrobi się maczuga.
A śliwa da odrazu lekko rozłożysta koronę. Podobnie klon. Śliwa chyba nie jest tak wrażliwa jak klon. Ale stać w wodzie też nie lubi.

no własnie, przespałam się ze śliwą i chyba ją wypróbuję. Mam 3 klony- rosną wolno, ale nie chorują jak na razie. Dzięki
aga_pe 10:36, 04 maj 2015

kasia_w napisał(a)

Trawki-tu jest dość ciemno, mam te małe żółte to prosownica rozpierzchła, Może więcej tego ( ale nie wiem jak sie zachowa bo to nowośc u mnie) no i stipa, którą muszę dokupić, bo nie zasiałam

Kurcze, to jest myśl . Że ja o niej nie pomyślałam. Rozważałam hakone, ale zastanawiam się czy małych kulek mi nie przykryje. Chociaż czytam, że prosownica z kwiatostanami też osiąga do 60 cm. hmmm....
kasia_w 10:43, 04 maj 2015

aga_pe napisał(a)

Kurcze, to jest myśl . Że ja o niej nie pomyślałam. Rozważałam hakone, ale zastanawiam się czy małych kulek mi nie przykryje. Chociaż czytam, że prosownica z kwiatostanami też osiąga do 60 cm. hmmm....

a mi mówili że 30, jak kupowałam. Ale u mnie jest chyba za duzo tych trawek- za dużo rodzjów znaczy: mam tam już kilka carex morrovi (lubię je bardzo, świetnie zimują no i są cały czas zielone- nie pozbędę się ich stąd), z tyłu dwa takie wielkie żółte carexy wychodzą (nazwa mi wypad la teraz z głowy), 2 malutkie prosa rózgowate- dopiero wychodzą. I jesze ze 3 kostrzewy tam się zpalątały.I boje się że tam powstanie taki misz masz trawiasty. No ale jak będzie za dużo to wysadzę