Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:04, 20 mar 2015

Do góry
Kitek81 staram się oszczędzać ale wiesz jak to jest... ciągnie do ogrodu. Zresztą to już pewnie ostatni miesiąc, w którym mogę jeszcze coś skubnąć

Małgosiu dziękuję staram się chociaż na troszkę zajrzeć i pooglądać, poczytać co u Was

Kasiek wszędzie rzucam korę by pod moją nieobecność w ogrodzie chwasty się nierozszalały Mam nadzieję, że tak właśnie będzie

Hiacynty powolutku się pokazują

Moja codzienność - ogród Oli 09:58, 20 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Ewcia fundament nic ciekawego

Jak to nic ciekawego ? !!! to jest instruktaz dla kolejnych pokolen

Ola ja juz siedze od rana i sie gapie ...... Ciesze sie ze robisz ta sciane zawsze zerknac i podpytac mozna fachowca o porade
Mała Eleczka 09:35, 20 mar 2015

Do góry
bleebla napisał(a)
Prawie bym zapomniała... kto widzi co zrobiłam ???

Uwielbiam zabawy w znajdź różnicę

Znalazłam kubek

A tak serio to jest ślicznie !!!!
Popówek 09:32, 20 mar 2015

Do góry

Kosolkowa Pasja 09:07, 20 mar 2015

Do góry
Viola napisał(a)
Ola, a jakie masz tawułki? Planuję sobie też kupić jakieś różowe, ale nic nie wiem na ich temat oprócz tego, że nadaja się na cieniste rabaty.

Violka, ja nie znam nazwy moich. Mam różowe i takie różowo-fioletowe. Podobają mi sie białe, takie duże pióropusze, myslałam o nich na tą rabatę którą robię, ale przecież mam sporo różowych, to je jakoś wkomponuję mam nadzieje..

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 09:01, 20 mar 2015

Do góry
No to z Nostalgią mnie zaskoczyłaś... bo moja ma grubo ponad 2 metry wysokości.. i mam ja ciachnać tak nisko jak niebieskie kreski??

Róża Moonlight (Pemberton)- piżmowa... piszą, że cięcie po pierwszym kwitnieniu tylko korekcyjne.... ha, ha, ha.. nawet taką informację sobie zapisałam..

Dzięki za zadanie domowe, nie musiałaś ślęczeć nad tym pół nocy Robię sobie zestaw róż z instrukcją obsługi, drugi taki muszęzrobić z powojnikami, bo kartki się już połamały.. i za cholerkę nie pamiętam które jak ciąć.. wiec nie tnę wcale Czekam co nie odbije i wtedy ścinam.
Ogród przydomowy - Hosty 08:55, 20 mar 2015

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2015 08:54, 20 mar 2015

Do góry
Proponuję zmienić temat.. na bardziej ogrodowy. Wrzucam foty kfiotków i cisza, pies z kulawą nogą praktycznie tego nie skomentuje. Dwa słowa o życiu prywatnym i leci kilka stron dobrych rad. Wierzę, że dobrych, ale chcę o tym zapomnieć , a nie co czytam post to sobie przypominam. Miałam okresy kiedy nie paliłam i to nawet długie, wiem jak to jest z rzucaniem. Ale zapis Joli mnie rozbawił do łez.. i takie mogą być Aż eMusiowi przeczytałam i chodzę i sobie gadam na głos..... dobre było.
Liczyć umiem, w końcu jestem inżynierem. Nie mam w zwyczaju mieszać się do nikogo i mu wyliczać na co wydaje kasę.. napiszę więcej bardo mnie to denerwuje i mierzi jak ktoś komuś czegoś zazdrości i wytyka, że ten ktoś ma. Jak kogoś stać na palenie i ma ochotę to niech pali. Tym sposobem można wytknąć komuś, że kupuje donice po 200zł jak można kupić za 30zł. Czy kwiatki po 40zł za sadzonkę...Kupuje się drogie auto... lub markowe buty czy ciuchy. Jak czytam, że torebka może kosztować ponad 2000zł to włosy mi staja dęba, bo ja nigdy bym tyle nie dała, nawet odejmując jedno zero.. ale jak kogoś stać.. to jego sprawa .. i jeszcze sprawia komuś to przyjemność. Nic mi do tego. Czy jak kobieta idzie do fryzjera i płaci za farbowanie włosów ponad 100zł...gdy można sobie samemu to zrobić za 25zł (ja dzielę jedno opakowanie na 2 razy i wychodzi 12,5).
W kwestii finansowej dorzucę jeszcze, że jak się nie pali to wydaje się kasę na inne przyjemności.. i finansowo wychodzi często drożej.
Nie chcę nikogo obrazić, ale musiałam napisać swoje zdanie.
Cieszę się, że kibicujecie.. ale czy wytrwam czy nie zależy tylko ode mnie.

Kupiłam używany weltykulator...za 750 zł!!! Będą komentarze??? Trawnik duży, ciężka glina byle piździułkiem nie zwertykuluję.. musi być kawał ciężkiej i mocnej maszyny. Gdybym nie paliła to po roku by mnie było stać na taki nowy sprzęt..
Przypominam, że mamy zaćmienie słońca dzisiaj.. drugiego już nie dożyję, wiec szkło spawalnicze mam pod ręką. Niestety u nas na południu będzie najmniej przysłonięte.

Miejsko & sielsko 08:47, 20 mar 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Ale potffffoooory!
Piękne!
Ledwie 2 lata będzie miał ogród a wygląd na 15.
Ogród Mirelli 08:45, 20 mar 2015

Do góry
Posadziłam cyprysiki z L. Korzenie bardzo poucinane. Taka cena za taką wysokość nawet jak nie przetrwają to i tak opłacało się spróbować.
Jak mi się one podobają
Miejsko & sielsko 08:11, 20 mar 2015

Do góry
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 07:48, 20 mar 2015

Do góry
boru napisał(a)
Witam, kilka lat temu dostałem małe iglaczki niewiadomego pochodzenia.
Teraz jak widać na obrazkach trochę już urosły. Niestety po pierwsze nie rosną dwa równomiernie, a po drugie same w sobie nie wyglądaja zbyt atrakcyjnie (ten wyższy jest jakiś taki goły na górze i niesymetryczny na dole, natomiast ten niższy niby jest ładny ale też jakość ta góra zaczyna "łysieć").
Moje więc pytania:
- co to są za iglaki?

Mirkowy ogród (początki) 07:33, 20 mar 2015

Do góry
Jestem ale wkurzona na maksa chyba kompa za okno wyrzucę zdjęć nie chce mi wgrać (a tak mi trawki ładnie wyrosły i chciałam pokazać.Czekam na pomoc techniczną (czytaj synusia) Pozdrowienia zostawiam i do pracy uciekam.
Ogród z tatarakiem w tle 07:24, 20 mar 2015

Do góry
katarzynkak napisał(a)
Mam prośbe o pomoc w doborze roślin.

Czy ktoś mógłby pomoc?

A wymiary rabatki można prosić. Czy brzozy koniecznie muszą rosnąć w rządku?
Można sprobować zrobić lasek - na przód dać hortensje (np. Tardiva - ma sztywne pędy, biel kwiatostanów będzie świetnie korespondować z bielą pni brzóz; oczywiście trzeba nawadniać bo brzozy wysuszają glebę).
Jałowce na obwódkę są takie sobie, ale możesz spróbować z bardzo niskimi płożącycmi w błękitnym odcieniu np. Blue Carpet.
Ogrodowe przygody 06:42, 20 mar 2015

Do góry
Dziękuję za pamięć niestety przez chorobę córci mam mniej czasu na forum i ogród
Pozdrawiam wszystkich
Ogród z widokiem na jezioro 06:24, 20 mar 2015

Do góry
yolka napisał(a)
Dziś w nocy nad Inowrocławiem mozna było zobaczyć zorze polarną

A pewnie dzisiaj jeszcze napiszesz, że nad Inowrocławiem było widać zaćmienie słońca.
Zatrwian - Limonium perezii 02:39, 20 mar 2015

Do góry
MoniaK o zatrwianie napisze jutro jak go uprawiać by cieszyć się takimi bukietami

bo jest to roślina przede wszystkim przeznaczona na suche bukiety, świeże zresztą też. Ale tymi fantastycznymi kolorami można się cieszyć całą zimę.

Trawy jednoroczne 01:32, 20 mar 2015

Do góry
Włośnica beer.i włośnica sina Osobiście nie przepadam za tą trawą, ale sadze jej dużo. Włośnica ber ma długie do 20 cm przewieszające się kwiatostany. Trochę podobne do kwiatostanów rozplenicy.Włośnica sina ma krótsze kwiatostany, bardziej sztywne w brązowo-fioletowym odcieniu, mnie bardziej się podoba sina.

Obie bardzo dobrze zasuszają sie. Są świetne do suchych kompozycji.Ładnie się kmponują z każdą rośliną. Dobrze przyjmują farbe i trzeba uważać, bo potem bije po oczach nienaturalną zielenią czy czerwienią.

Jest to trawa, która nie ma praktycznie żadnych wymagań, Rośnie tam gdzie jej każemy. Słabsza gleba to kłosy mniejsze, lepsza ziemia to kłosy bardzo dorodne. W krajach cieplejszych jej ziarno używana jest jako pasza.
Ogród - Azyl Amatora 01:24, 20 mar 2015

Do góry
Robertop napisał(a)
Wszechobecne Ciemierniki:

Wspaniałe te twoje podróże...a fotki powyżej dedykuj Caroli (popcorn)...ona kocha ciemierniki!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies