Aniu, dziś tak pięknie krokusy się rozwinęły, że Kinia po powrocie ze szkoły najpierw przeszła się przez ogród zobaczyć co nowego kwitnie
Ziemię z kompostownika mogę przesiać, każdą nową roślinę przed posadzeniem sprawdzam, ale nie da się przesiac ziemi spod wszystkich roślin. Dziś posprawdzałam następne rośliny - pod kilkoma były maluśkie opuchlaki, inne czyste. Także walka na nowo.
Zamówiłam sobie kulki na mole i odstraszacze. Jedne solarny i jeden na baterie.
I jeszcze granulat mam w garażu.
Wytaczam tym cholerom ciężkie działa!!!
Siedziska żadnego nie ma, obok w altanie mamy składane krzesła. Ile potrzeba tyle się bierze i każdy może usiąść gdzie chce. Ja zawsze siadam najbliżej ogniska i kładę nogi na murku
Z cisów będzie tylko metrowy ekranik... żeby zasłonić widok z tarasu na "studnię"
Góra jeszcze nie wykończona. Będzie łupek szarogłazowy, taki sam jak przy oczku.
Wiem, ze jestescie juz przy innym temacie, ale dla wciaz zainteresowanych- zobaczcie jakie wielgachne ciemierniki znalazlam..szok.. te wszystkie biale to jedna doniczka. Cena tez byla szokujaca oczywiscie
Witaj podlasianką
myślę ze tam jest około 1,6-2 metry.
Promanalem jeszcze nie, pierwszy oprysk to miedzian, może jutro zrobię jak mi się uda popołudniu, za 2-3 dni promanalem jak pogoda na to pozwoli
chyba udało mi się pozyskać nieco tego złota
tylko za drobne mam sitko, zakleja się wilgotną ziemią
chyba sobie zrobię sama z jakiejś siatki na krety czy innej
zajrzę co mają w ogrodniczym