Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 14:29, 01 maj 2015

Podziękuję od Ciebie
Przed chwilą byłam u mamy. Moi rodzice mieszkają w centrum miasta, ale są właścicielami kamienicy, a za nią mają wielkie podwórko, a dalej 1000 metrów kwadratowych ogrodu Zobaczcie od kogo odziedziczyłam pasję grzebania w ziemi. Trochę jest zaniedbane, bo mama jest po złamaniu nogi i w tygodniu opiekują się moim Jasiem, no i dzisiaj pada, więc tata nie skosił.

AnnaCh 14:31, 01 maj 2015

No i przywiozłam sobie trochę do wsadzenia roślinek
Paulino te liście po lewej to bergenie dla Ciebie
paulina_ns 16:32, 01 maj 2015

Piękny ogród mają Twoi rodzice, klimatyczne miejsce, bardzo mi się podoba. Ja od swojej mogłabym wziąść jedynie sztuczne kwiaty Cuuuudne już je kocham
rumiankowa 17:15, 01 maj 2015

Przepieknie taki "Tajemniczy ogród"
KasiaW76 19:46, 01 maj 2015

Witaj Rudowłosa kobieto
Jaki Ty masz piękny klimat pod lasem mmm a działka spora 848m2 Będę odwiedzała i kibicowała w zakładaniu ogrodu
KasiaW76 19:49, 01 maj 2015

Hihihi pory Twoje mnie rozbawiły. Wyglądają jak moje trawy, które dzisiaj wyrywałam
AnnaCh 21:02, 01 maj 2015

Paulino i Marto dziękuję w imieniu rodziców
Kasiu witaj u mnie, dziękuję za kibicowanie. Byłam dzisiaj zobaczyć co u porów słychać i mają się dobrze na razie. Nawet po deszczu ładnie stoją
paulina_ns 21:10, 01 maj 2015

AnnaCh napisał(a)
Paulino i Marto dziękuję w imieniu rodziców
Kasiu witaj u mnie, dziękuję za kibicowanie. Byłam dzisiaj zobaczyć co u porów słychać i mają się dobrze na razie. Nawet po deszczu ładnie stoją

Pory stać muszą . Aniu fajne zdjęcia masz na fb .
AnnaCh 22:03, 01 maj 2015

paulina_ns napisał(a)
Pory stać muszą . Aniu fajne zdjęcia masz na fb .

No pewnie, że muszą
Dziękuję bardzo, Twoje też spoko
AnnaCh 22:14, 01 maj 2015

Udało się dzisiaj między deszczem, a deszczem na chwilę wyjść.
Zerwałam resztę darni z rabaty i tymczasowo położyłam matę, bo jak jej nie ma i nie ma kory, to od razu coś nieproszonego się wysieje Musiałam ostro podciąć wierzbę, bo nie mogłam nic zrobić jak miała długie gałęzie.

A teraz podpowiedzcie, co tu z tą częścią zrobić. W miejscu gdzie są wbite te metalowe patyczki miała być druga hortka. Pierwsza jest na prawo od szmaragda, na samym brzegu zdjęcia. Ale teraz to już nie wiem.
W sumie jak podcięłam wierzbę, to myślę, że może wsadzę do pary szmaragda, tak jak wcześniej są do pary, ale z drugiej strony ciągle taka obcięta nie będzie, a tuja urośnie. Sama już nie wiem.
Udało mi się też troszkę uporządkować rynienkę pod oknem w kuchni. Za bardzo tam nie grzebałam, bo jest tam mnóstwo wysianych aksamitek Posadziłam dwie malwy, wykopane u mamy ze ścieżki i trzy kępki niezapominajek.

Z dołków gdzie kopałam uratowałam kilka tych aksamitek, na razie są w doniczce