Witam serdecznie wszystkich gości w pierwszy dzień maja Ja wiadomo to jeden z najpiękniejszy miesięcy w roku Ogród o tej porze roku wręcz kipi kolorami na które czekaliśmy całą zimę Ostatnio u mnie dość deszczowo i słońce rzadko gości na niebie ale widoki kwitnących kwiatów, soczystej zieleni i drzew obsypanych liśćmi rekompensuje wszystko Miałem na dzisiaj wielkie plany a wyszło jak zawsze Z pracami ogrodowymi jestem wciąż do tyłu Udało mi się tylko posiać warzywa i jakiś zarys warzywnika już jest Teraz trzeba czekać jak wszystko zacznie rosnąć
- pierwsze nasadzenia i pierwsze ,,trupy"
kilka roślinek wypadło;-(
Później było tak:
A teraz rok 2014 wiosna
Obecnie przy tarasie nie rosną już Hosty- za gorąco było dla nich(słońce je przypalało)więc zastąpiłam je lawendą, która pieknie rośnie.
Mam prośbę o radę.
Tu mniej wiecej za stożkiem lub obok myslę, że brakuje jakiegoś dużego drzewa.? Tak, aby wypełniało taprzestrzeń. Po prawej stronie widać Buka Dawyck Gold.
Co sądzicie?
Witajcie po przerwie i na chwilę
...wiosna już się u mnie skończyła...wszystko przekwita i nie jest to najpiękniejszy moment ogrodu...mam kilka zdjęć cebulowych, ale już je pokazywałam na blogu...