Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 23:11, 07 mar 2015

Do góry
A to moje od chłopaków

Ranczo Edy 23:10, 07 mar 2015

Do góry
Lenki od chłopaków

Tysiąc radości i utrapień 22:54, 07 mar 2015

Do góry
I rabaty zaczynają mi pączkować

Tysiąc radości i utrapień 22:52, 07 mar 2015

Do góry
Obudziły się biedronki

Kosolkowa Pasja 22:51, 07 mar 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Ola, dla ścisłości przekompostowany obornik - to jest to czarne rozgrzebane ? muszę iść na żebry do sąsiada koniarza, ciekawe czy taki przekompostowany ma ...
Tysiąc radości i utrapień 22:49, 07 mar 2015

Do góry
Pojawiły się pierwsze listki
na borówce

i na pięciorniku

Mały ogród Ewy do korekty 22:49, 07 mar 2015

Do góry
Zmiany zaczęłam wprowadzać w życie i znalazłam modrzewiowi nowe miejsce, ściełam tez łysy kołek. Pokaże jak wyglada modrzew po przeprowadzce. W miejscu modrzewia postawiłam na chwile dzisiaj kupioną sosnę "kulkę". Docelowo ma trafić do przedogrodka ale tam właśnie kiełkują tulipany.

I jak, pasuje tu?

Tysiąc radości i utrapień 22:48, 07 mar 2015

Do góry
I nadeszła wiosna. Krokusy to wiedzą od jakiegoś już czasu

Mały ogród Ewy do korekty 22:41, 07 mar 2015

Do góry
Tu druga strona tarasu rownież do zupełnej zmiany. Postawiłam świerka do przymiarki i wydaje mi sie ze bardzo tu pasuje. Dzisiaj u ogrodnika wstępnie zamówiłam świerk kłujący ale nie srebrny tylko zielony do posadzenia w to miejsce. Modrzew który posadziłam wiosna stracił cześć górną i teraz wystaje taki dziwny łysy kołek.

Jest, a jakby go nie było 22:38, 07 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
a koło tarasu może coś w tym stylu???

to zielone z kropkami to hortensje np vanilla fraise. można byłoby przed nimi coś dać jeszcze jako niższe piętro
żywopłot np z grabów bo szybko rośnie, a wysłoni od ulicy część wypoczynkową. Tą jodłę bym wycieła

Długo myślałam, jak się odgrodzić i zrobić bardziej przytulne miejsce dla rodzinki. Powiem szczerze, ze kombinowałam jak koń pod górkę, a ty zaproponowałaś coś prostego, bardzo oczywistego, że też sama na to nie wpadłam Mój m kręci nosem na zmiany w ogrodzie, ale ja się uparłam.
Ana, co to jest różanka?
Mały ogród Ewy do korekty 22:36, 07 mar 2015

Do góry
Dzisiaj zrobiłam czystkę pod miłorzębem i planuję tam posadzić obwódkę bukszpanow. Jak pogoda pozwoli, to ustawię je w poniedziałek i cyknę fotkę. Może ktoś doradzi czy idę w dobrym kierunku...

Co się stało kwiatom ... 22:35, 07 mar 2015

Do góry
Iwonka, jasne że cieszy
Ewa, zrobiłam tylko dwie fotki, nic nie robię w ogrodzie bo wszystko mam zrobione, jutro przytnę hortki, czekam na kolor w ogrodzie, na cięcie róż jeszcze za wcześnie, ale eden już wystartował, przytnę go jutro nic mu nie będzie, z innymi poczekam do kwitnienia forsycji, posiałam pomidorki koktajlowe.
Mała Eleczka 22:33, 07 mar 2015

Do góry
Wróciłam jednak

Zakupki:

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:32, 07 mar 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Sebek... wiesz co... Twojej Mamie należy się pomnik. To, że masz na forum więcej niż jedną chętną przyszłą Teściową już wiemy. Ale Twoja Mama też niech wie, że podziwiamy, jak Ciebie wychowała. Od rana porządki w domu, a potem dzień pracy w ogrodzie. I to wszystko z fryzurą jak od stylisty bo jestem przekonana, że prezentowałeś się tak, jak zawsze. Jestem pod wrażeniem Twojej pracowitości i posyłam pozdrowienia dla Mamy

Mamę mam the best Pozdrowię

Skoro mowa o fryzurze to w czwartek byłem się obciąć - poprosiłem o potraktowanie boków mojej głowy dość radykalnie, bo i tak za tydzień nie będzie śladu. Wczoraj rano miałem sprawę do załatwienia i wiedziałem, że ledwie zdążę na wykład albo się spóźnię. W biegu wchodzę na aulę i... wszystkie oczy wlepione we mnie wraz z panią mającą wykład. Pytam się czy coś się stało zerkając w telefon - minuta do rozpoczęcia wykładu przecież A koleżanka zakomunikowała zdziwionym głosem: obciąłeś się Event dnia czy co?

Jest, a jakby go nie było 22:32, 07 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
widzę że Cię ciągnie do hortensji i traw. Mówiłaś że widzisz to miejsce z okna w kuchni
nie wiem co Ty na to,

od lewej
hortensje (sadzone co 70cm stworzą ścianę) pod nimi (te żółte) żurawki
dalej wzdłuż thuj miskanty (sadzone co 1 metr stworzą ścianę)
przed miskantami trzy trzmieliny na pniu (jedna będzie kiepsko wyglądać), przed nimi (ta ciemna zieleń) bergenie, różowe to jakieś żurawki, a to dwukolorowe koło świerku to hosty i paprocie

Ana, pięknie Od jakiegoś czasu siedzę i się temu przyglądam, naprawdę fajnie to moze wyglądać Jestem bardzo niedoświadczona jeżeli chodzi o roślinki i dla mnie to jest wielkie WOW
Mały ogród Ewy do korekty 22:29, 07 mar 2015

Do góry
Tak jak pisałam w wątku na naszych ogródach, tu za płotem jeszcze latem rósł spory choć bardzo niekształtny klon. Teraz po jego ścięciu jest bardzo pusto. Brakuje jakiegoś podziału. Płaszczyzna płotu jest zbyt długa. Nie wiem czy posadzenie tulipanowca w tym miejscu jest trafnie. Może zamienić go z miłorzębem?

Może zacznę od legendy

W - wiśnia umbraculifera
T - tulipanowiec
M - miłorząb pendula

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:28, 07 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Felek też lubi prymulki Głaskał je jak kota

Super
Ogrodowe zacisze 22:25, 07 mar 2015

Do góry
Można byłoby jeszcze tak długo, bo wciąż jestem jeszcze pod wielkim wrażeniem. Niestety, 100% tych roślin nie nadaje się do naszych ogrodów. Mamy te rośliny jedynie w doniczkach

A to na zakończenie

Ogrodowe zacisze 22:20, 07 mar 2015

Do góry
Dziwaczne kaktusy

I piękne kompozycje
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:16, 07 mar 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Powymyślali te durackie maszyny, bo siły w ręcach nie mieli!
Sebuś.
Nie czekaj no na posag.
Bierz ino ten swój wertylator w dłoń i machaj nim po trawniku jak trzeba.
Trawce mus pomóc.
Z samego użalania się nad nią nic z niej nie wyrośnie.

Waldku, my faceci czujemy coś do trawy, bo śledzę Twój wątek i wiem, że trawnik idealny posiadasz Mój trawnik po zimie zawsze tak wygląda, mimo iż testowałem różne sposoby by tak nie było. Przyzwyczaiłem się i po prostu zasuwam co wiosnę z tym ręcznym wertykulatorem By potem w maju trawnik wyglądał tak To zawsze była jedna z najważniejszych roślin w moim ogrodzie I pewnie tak zostanie, bo murawa idealna jest wizytówką domu i ogrodu Wolałbym jedno drzewo i idealny trawnik niż piękne rabaty otoczone chwastowiskiem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies