Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Witam i pozdrawiam ;) 20:22, 07 mar 2015

Do góry
Pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych mam na imię Edward postanowiłem dołączyć do was bo jak wy kocham ogród i wszystko co jest z nim związane , a i pamiętajcie zielonym do góry to moja nocna zmiana Kaja i Max pracują całą noc żeby poprawić to co ja popsułem ....
Ja i mój ogródek, a może ogród 20:20, 07 mar 2015

Do góry
Pierwsze wyjście w plener zaliczone, słonko świeciło, choć trochę wiało, ale pierwsze zmiany się zaczynają - fakt najpierw zaczynam od wykopania roślin, a później będą grubsze prace koparkowe

było tak

a teraz zaczyna być tak - idą wiosenne zmiany

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:09, 07 mar 2015

Do góry
Stroczyki piękne.

A z przedpłociem rób co chcesz... ja jestem kobieta praktyczna i moje rady są bardziej praktyczne.. niż estetyczne. No i ja wolę ogród ładny mieć dla siebie a nie dla burków za płotem.
Wolałabym zrobić najpierw ogród w środku, a nie gospodarować rowy.
Rabata z hortkami i rozplenicą ... rozplenica rośnie wielka na boki, wiec duże odległości pomiędzy hortkami a rozplenicą.. wiec puki nie urośnie... dużo placu do pielenia...
I jak ja Ci mam doradzać. jak ja najpierw patrzę na stronę praktyczną???
Albo jeszcze inaczej.. patrzę ile jestem w stanie zrobić, aby się nie urobić i nie obrzydzić sobie ogrodu pracą w nim.. Nie mogę być niewolnikiem ogrodu.. a ja i tak mam dobrze, bo nie jestem aż taką pedantką jak Ty.

Weź pod uwagę, że możesz pójść do pracy i wtedy będziesz mieć o 8 godzin dziennie mniej na ogród, dom i rodzinę.. dasz radę????? Chyba, że nie planujesz tego.. ale na razie dzieci są małe wiec jesteś w domu niezastąpiona... ale jak już pójdą sobie...

Masz tak wielki ogród i tak dużo jeszcze do zagospodarowania, że ja bym zrobiła inaczej.. ale ja to ja..

Drzewa w zadbanym trawniku wyglądają bardzo dostojnie.. jak już Ci braknie roboty i miejsca w ogrodzie.. to wtedy można i przedpłocie robić.. tak jak dziewczyny na 8 arowych działkach, gdzie stoi dom, garaż.. miejsca im brakuje, a ty masz 8 razy tyle do zagospodarowania co przeciętny właściciel działki.
Mi się Twoje przedpłocie podoba takie jak jest..

Sorki Agata, ale mam w zwyczaju mówić co myślę ..

Moje początki- i brak doświadczenia :) 19:58, 07 mar 2015

Do góry
Matylda napisał(a)
Kolejna rabata koło tarasu:

Tutaj znowu mam misz-masz, to również było sadzone przed trafieniem na "ogrodowisko". Niestety nie mam na to pomysłu. Proszę pomóżcie mi tutaj coś zaprojektować. Miał tutaj być skalniak w pierwszym moim założeniu, ale nie podoba mi się- no zresztą, każda roślina jest inna. Co by się nadawało tutaj i pasowało do rabaty tej zamieszczonej wyżej? Mam nadzieję, że ktoś podsumie mi ciekawy pomysł

Zobacz w wątku Typografia ogrodu jak ma ładnie i prosto obsadzoną skarpę bez obrzeży, tzn ma obrzeza ale nie tak ostro.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:57, 07 mar 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Sebek widzę, że Ty już na pełnych obrotach. Przeczytałam o zamiarze rewolucji w jeden weekend - wow! Ale Ty młody jesteś, to i trzy rewolucje byś zrobił

Dzisiaj rzeczywiście moje obroty wyniosły 300% Ale w sumie cieszę się, że choć tyle udało mi się zrobić

Rewolucje mógłbym robić nieustannie - nie lubię patrzeć ciągle na to samo... Będzie mi się musiało odmienić jak będę miał kiedyś żonę - oby
Pomóżcie wyczarować mi ogród 19:56, 07 mar 2015

Do góry
Słuchajcie, w życiu niesamowite rzeczy się zdarzają. W szpitalu spotkałam się z naszą Dajaną, która przyjechała z wizytą do swojej ślicznej wnusi. Dajana - świetna, energiczna kobietka znalazła czas, żeby mnie odwiedzić na oddziale. Dostałam od Niej w prezencie wspaniałą książkę Domyślam się, że wiele osób będzie mi jej zazdrościć Dziękuję Dajano za miłe spotkanie

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:42, 07 mar 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Wystaw ten kwiatek na okno niech się pogoda wstydzi Słonecznego dnia

Dzisiaj był piękny wiosenny dzień
Ewa zadanie wykonane
Zaraz wstawię fotkę.

ZabaewaDziękuję, że mnie odwiedziłaś
Było mi bardzo miło,a dzieci są oczarowane pieskiem

No to fotki

Rododendronowy ogród II. 19:28, 07 mar 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
Wczoraj to i u nas przymroziło porządnie ale dziś już bez mrozu Wiewióra poskakała narobiła śladów na tej kołderce Pozdróka ślę Czekamy na wioswnkę taka prawdziwą

Sypiemy wiewiórce orzechy i ona zna to miejsce i nawet w sniegu ich szuka.To wczorajsze zdjecia , na drugim tylko skorupki ze zjedzonych orzechów.

W cieniu - zacieniona 19:22, 07 mar 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Bogusiu, doczytałam, że pytałaś o driakiew, u mnie z trzech torebek nasionek wykiełkowało kilka sztuk, no i pytanie, czy dotrwają do sezonu. U Ciebie jak zwykle wszystko pięknie rośnie
Myślałam,że coś robię nie tak...ale ona widać kaprysi...szkoda.Dziękuję za wiadomość.Pozdrawiam.
Kosolkowa Pasja 19:20, 07 mar 2015

Do góry
Witam się Oj jaki dziś był fajny dzień Przywieźliśmy drugi transport obornika. Większy niż poprzedni. Van załadowany po brzegi Jeszcze na pewno raz pojedziemy. A może dwa..?
Wypieliłam i wygrabiłam rabatę bylinowo-rózaną (duużą ) i magnoliowo-przebiśniegową W poniedziałek dam na nie obornika, i kolejne rabaty pójdą pod grabki i paluszki Obcięłam kocimiętkę. Już najwyższy czas, mocno ruszyła! Dość wysoko i tak musiałam już ciąć.
Posiałam stipę, pięć dni do mnie szła. Brawo dla poczty!
Byliśmy obejrzeć drzewka, które potrzebujemy w puste miejsca, gdzie cześć wypadła (modrzewie i świerki). W środę M. przywiezie pierwsza partie. Musimy przygotować dołki.
Koniec raportu sobotniego
W cieniu - zacieniona 19:19, 07 mar 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu, popikowałam stipę. Zostawiłam kilka większych kępek, bo cierpliwości mi brakło, i miejsca
Widziałam...kępki trzeba będzie podzielić...może przy sadzeniu?
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:18, 07 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Felek też lubi prymulki Głaskał je jak kota

Ania jak delikatnie on to robi to dobry znak
W cieniu - zacieniona 19:17, 07 mar 2015

Do góry
nebel napisał(a)
Bogusiu, całuję mocno
i serdecznie pozdrawiam
Ewuniu...miło Cię widzieć.Pozdrawiam.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:16, 07 mar 2015

Do góry
I widoczki ogólne

Ogródek Ewy 19:15, 07 mar 2015

Do góry
Kasiu ta pierwsza bardziej żółta to 'Emerald Gold' Ta ciemniejsza to 'Emerald Gaiety' która wspina się po wszystkim, przy braku podpory płoży się po ziemi.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:15, 07 mar 2015

Do góry
A krokusy szaleją
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:14, 07 mar 2015

Do góry
9. Odpaliłam nawadnianie po czesaniu trawnika. Wierzcie lub nie ale u nas susza...

10. opryskałam graby miedzianem
11. Obcięłam wszystkie róże
12. Gdy się dorwałam do nozyc elektrycznych do żywopłotu wykosiłam lawendę viva, perovskię, pęcherznice i róże okrywowe....oraz parasole dóch brzóz skoro zostają. Niech płaczą ! mają być uczesane
13. Ciachnęłam hortensje bukietowe i drzewiaste
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:13, 07 mar 2015

Do góry
A potem....

1.Wykopałam 10 pęcherznic... w ich miejsce miałam wsadzić zebrinusy, ale odpuściłami juz przesadzanie z, po 2 szt spasoławam - zostawiam tę przyjmnośc M'owi
2. na szczescie M wkopał pęcherznice
3. wykopłam 3 laurowiśnie
4. M wkopł i przewiózł te potowry
5. Przesadziąłam w miejsce wielkch 3 małe laurowiśnie otto lycken ....

6. przesadzłam 5 sesleri i wykopłam miniaturowe fukie
7. wkopąłam zakupione dzisiaj krokusy wielkokwiatowe, będą pozorować sadzenie jesienią
8. M areował (???) wyczesał trawnik

Ogród pod trzema dębami 19:09, 07 mar 2015

Do góry
Pracowita sobota za nami.

Mam przycięte graby. Ja trzymałam drabinę .
Wysprzątane dwie rabaty, przycięte hortensje i 4 olbrzymie wory zielonego do wywiezienia.
Powsadzałam też wszystkie cebulki narcyzów, które kwitły w domu, w miejsca gdzie jesienią ze względu na gąszcz bylin nie mogę się dostać.
Muszę strasznie się pilnować przy tych porządkach bo wszędzie wychodzą tulipany i czosnki.
Na razie królują krokusy.

Zakwitły też irysy.

Zamówiłam wczoraj róże. Będą Savoy Hotel 7sztuk, na miejsce po żółtych azaliach.
A w przyszłym tygodniu przyjdzie przesyłka ze wcześniejszym zamówieniem.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:07, 07 mar 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
A teraz tnę je ile wlezie .tu będzie kurka

Kurka ma juz fajny ogonek, świetna zabawa z tym formowaniem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies