Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 04:31, 30 kwi 2015

Pamajo napisał(a)
Zaglądam

Pachnąco

Mala_Mi 04:34, 30 kwi 2015

lojalna_ napisał(a)
Anka jeszcze raz wielkie dzieki

Twoje werbeny jak ze stali prztrzymaja wszystko

Cudnie u Ciebie , nic bym nie robiła tylkobym sie gapiła na te wszystkie cuda

Też bym się gapiła.. tylko nie ma kiedy.. foty z przed 3 dni wrzucam

Chyba nie będę pokazywać jak było rok temu... bo nerwa załapię i nie zasnę..

To rok temu 1 maja... dupne są te nowe cebule

Mala_Mi 04:40, 30 kwi 2015

Kasya napisał(a)
Aniu, kochana jestes ze mi rysujesz
wrzucilam u siebie jeszcze plan dzialki z domem, tak mniej wiecej, zeby bylo widac jak jest widok na rabatkę

Miałam jeszcze pytania odnoście drugiej rabaty, ale chyba nie wrócę do niej.. bo mam wariactwo..
Dąbrówka.. da sie z nią powalczyć i ograniczać..
Ale hutunja na rabacie z krzewami i bylinowej.. to głupi pomysł.. chyba, że ją wsadzisz w wiadro bez dna i z wysokim brzegiem.. Perz to fajne zielsko.. przy tułączu. Jest ładny, ale ładny tylko w pełnym słoneczku i bardzo ekspansywny korzeni się głęboko i dalekooooo .

Posadziłam chyba 2 sadzonki.. walczyłam randapem starane przekopałam kilka razy rabatę.. i dalej się pojawia. Zagłuszy inne rośliny, wlezie w korzenie piwonii.. itd itp.. to pamiętałam by napisać..

Barwinek też cholery kawał.. ale idzie płytko, więc da sie go ograniczać.
Mala_Mi 04:47, 30 kwi 2015

agata19762 napisał(a)

macierzanka też poszła aut, a w Jurajskim takie łany,
chyba nie umiem się nią zajmować

To nie my, a specyfika ogrodu. Nie wszystkie rośliny lubią naszą ziemię i nasz klimat. To jak z ludźmi, niektórym możemy wejść do dupci bez mydełka... i tak nic to nie da..
Choćbyśmy przekopali rabaty na metr z piaskiem to dalej będą cząstki ilaste. One trzymają wodę.. ale też duszą korzenie , korzenie nie przesychają tylko siedzą w wodzie, a jak się zrobi sucho to ziemia- skała.

Można urobić ziemię, wymienić.. ale jaki to sens???

Macierzanka poza tym się starzeje i wymaga odmładzania.

Ja nie wlaczę z tym co nie chce rosnąć.. łopata i kompost

Lista chciejstw dłuższa niż ilość miejsca.

Kasya 05:36, 30 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)

Miałam jeszcze pytania odnoście drugiej rabaty, ale chyba nie wrócę do niej.. bo mam wariactwo..
Dąbrówka.. da sie z nią powalczyć i ograniczać..
Ale hutunja na rabacie z krzewami i bylinowej.. to głupi pomysł.. chyba, że ją wsadzisz w wiadro bez dna i z wysokim brzegiem.. Perz to fajne zielsko.. przy tułączu. Jest ładny, ale ładny tylko w pełnym słoneczku i bardzo ekspansywny korzeni się głęboko i dalekooooo .

Posadziłam chyba 2 sadzonki.. walczyłam randapem starane przekopałam kilka razy rabatę.. i dalej się pojawia. Zagłuszy inne rośliny, wlezie w korzenie piwonii.. itd itp.. to pamiętałam by napisać..

Barwinek też cholery kawał.. ale idzie płytko, więc da sie go ograniczać.

O do licha z tym tułaczem....nie wiedziałam ze może zaszkodzić innym roslinom
Myslalam ze to delikatna roślina a chciałam żeby coś przykrylo ziemię
Rabatka jest w pełnym słońcu
Jak się pokaże to będę kopać bo teraz nie pamietam gdzie go posadzilam

Aniu a ty mialas tez tą odmianę Chameleon ? bo piszą ze mniej ekspansywna
Milka 06:09, 30 kwi 2015

Wielki psizab, ladna roslinka niezapominajka niska tez lepiej mi sie podoba, kolor intensywny, chyba nie spotkalam takiej.
ana_art 06:37, 30 kwi 2015

Ania u Ciebie prawie lato w ogrodzie wszystko piękne ale uśmiech Muminka nie do przebicia
Madzenka 06:46, 30 kwi 2015

Patrzac na Twoje hosty przypomniałam sobie o konieczności zakupu niebieskich granulek.... Bo przeciez potwory zaraz się do nich dobiorą.
Buziaki, ufff wreszcie weekend ! I pogoda wcale nie będzie taka zła jak zapowiadali. Pewńie pracujesz i weekendem sie nie nacieszysz ale ja planuję leżec do góry brzuchem po tym wariackim okresie jaki ostatnio miałam....
butterfly 09:22, 30 kwi 2015

Aniu Wszystkowiedzaca czy ty się nie orientujesz czy w sobotę nasz pan Bylinowy będzie otwarty w sobotę ?
a ten sklepik prawie naprzeciwko Bylinowego z kwiatami ?
Gardenarium 09:30, 30 kwi 2015

Mój psiząb zadebiutował w tym roku w Bukszpanowym. Fotki jakby co - som

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies