Agapanty od trzech dni stoją na parapecie, trochę zzieleniały, a były bielutkie jak ściana Te mają kwitnąć na niebiesko. W mniejszej doniczce mam białe, ale jakoś marnie rosną.
monteverde - moje pierwiosnki nie wypuszczają wcale,czy one nie zimują ?
Krys - kupiłam tamtej wiosny, przynajmniej tak było napisane na niej.
Ale na wielkokwiatową pokrojunie miała.
Póki co niewielki krzaczek,zdrowa,pachnie .Takie miała kwiatki.
Alee ptice .. Śliczne .. To są zawsze zdjęcia , które uwielbiam najbardziej poza ogrodowymi.. Ale tu przeca jest 2 stówka , a więc gratulacje i samych radości ogrodowych życzę .. Kffiatucha zaraz jakiegoś wywlokę
rozplenica z nasionek od Irenki
i bazylia cynamonowa, cytrynowa i zwykła, posiałam jednak w palecie, po kilka nasionek, będzie łatwiej całość pikować w większe doniczki
Też co otworzę jakąs torebkę to myślę ze niedługo chyba puste będą sprzedawac. Przecież częśc z tych nasion nie wykiełkuje , to własciwie prawie nic z takich siewów.
Te krokusy pierwsze pokazały kolor, ale zamknęły się z zimna
a skoro było o wysiewach
różowe kleome i driakiew kaukaska
resztki wysypanej i odratowanej stipy z pierwszego wysiewu i białe kleome,
z lewej oman wspaniały, z prawej liatra
Zakwitła kamelia. W ciepłym mieszkaniu traciła pąki i nie kwitła, ale w chłodzie jest jej dobrze. Chociaż i tutaj każde potrącenie powodowało zrzut zawiązków. Stoi obok Cymbidium i Juki w widnym, zimnym pomieszczeniu.
Taaaadaaaam!!! Patrzcie jak pięknie chłopaki się kłaniają!
i taką piękną klateczkę sobie fundnełam.
Luby już nie będzie się garnął żeby się dobrowolnie wymienić autkami Z drugiej strony - dzielnie rozpakował i nawet się śmiał że będę ciachać nożycami jak na filmiku który mu kiedyś pokazałam
Różnica między stożkami za 10 i 20 eur... no raczej nie podwójna.