Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia

Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia

Ewa_w_ogrodzie 22:00, 20 lis 2014

Przemku super zdjęcia wrzuciłeś będą dla mnie inspiracją dzięki. Pomysł z komarzycami super szczególnie do tych wysokich donic będą sobie swobodnie zwisać. Szczególnie że miałam je już w tym miejscu w towarzystwie begonii. Czy te komarzyce mogę jakoś przechować przez zimę na razie zniosłam donice do piwnicy, begonie wyjełam oczyściłam a komarzyce zosawiłam w doniczkach i przyciełam, przetrwają? Doniczki chyba kupię.

Gardener27 napisał(a)
Zakup donic na wiosnę jest już zaklepany ?

Hosty w donicach to dobry pomysł Ja w tym sezonie posadziłem trzy odmiany w towarzystwie komarzyc

Ewa_w_ogrodzie 22:01, 20 lis 2014

Tak chyba kupię ciemne, a czy mogę wsadzić do ziemi bez doniczek i na wiosnę wyjąć?

popcarol napisał(a)
Zaglądam, pozdrawiam! Głosuję na ciemniejsze donice, brązowe brzyyydkie No i te dwie większe, ta najmniejsza strasznie wąska, ciasno będzie roślinkom w nóżkach!

hosty w donicach to fajny pomysł. Jeśli nie kupione, to posadź w zwykłych, czarnych i zadołuj w ziemi w ogródku.

U mnie:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/24/242620/original.JPG
Gardener27 22:17, 20 lis 2014

Nigdy nie próbowałem ich przezimować w piwnicy ale podobno tak można Wczesną wiosną bierze się z nich szczepki i ukorzenia
Moje komarzyce w tym roku urosły potężne To ta sama donica

Ja polecałbym Ci coś bardziej lekkiego do Twoich kompozycji a mianowicie Bluszczyka kurdybanka verigata
siaaska 22:58, 20 lis 2014

Witam sąsiadkę Podglądam jak powstaje ogród i widzę że jest coraz lepiej Nabiera odpowiednich kształtów Z pomoca ogrodowiska z pewnością będzie piękny. Masz to czego mi brakuje w ogrodzie... Nierówności... Ja usypuje sobie górki a Ty zastanawiasz się jak je zagospodarować
Moim zdaniem, jesli chcesz ogród bardziej wiejski nie dawałabym tych plastkowych donic... Lepsze byłyby drewniane albo coś z kamienia, betonu... Poszłabym w stronę natury...
To jednak Twój wybór Tobie ma się podobać
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Ewa_w_ogrodzie 21:28, 21 lis 2014

Wow u Ciebie wszystko rośnie jak szalone. Bluszczyk sprawdziłam piękny zapisuję sobie podpowiedź.
Gardener27 napisał(a)
Nigdy nie próbowałem ich przezimować w piwnicy ale podobno tak można Wczesną wiosną bierze się z nich szczepki i ukorzenia
Moje komarzyce w tym roku urosły potężne To ta sama donica

Ja polecałbym Ci coś bardziej lekkiego do Twoich kompozycji a mianowicie Bluszczyka kurdybanka verigata
Ewa_w_ogrodzie 21:36, 21 lis 2014

siaaska napisał(a)
Witam sąsiadkę Podglądam jak powstaje ogród i widzę że jest coraz lepiej Nabiera odpowiednich kształtów Z pomoca ogrodowiska z pewnością będzie piękny. Masz to czego mi brakuje w ogrodzie... Nierówności... Ja usypuje sobie górki a Ty zastanawiasz się jak je zagospodarować
Moim zdaniem, jesli chcesz ogród bardziej wiejski nie dawałabym tych plastkowych donic... Lepsze byłyby drewniane albo coś z kamienia, betonu... Poszłabym w stronę natury...
To jednak Twój wybór Tobie ma się podobać
Pozdrawiam i zapraszam do siebie

Dzięki Ktoś we mnie wierzy!
Z tymi donicami to trochę masz rację, bardziej rozpisałam się u Ciebie, bo oczywiście wpadłam z rewizytą
siaaska 21:41, 21 lis 2014

To zapraszam znowu do mnie Dałam Ci kilka pomysłów na betonowe donice
Lukasz2013 12:42, 17 kwi 2015

Halo Halo co tam u Ciebie?
Ewa_w_ogrodzie 22:24, 29 kwi 2015

Jeszcze 2 tygodnie temu wiosna powoli zagląda do naszego ogrodu
Ewa_w_ogrodzie 22:34, 29 kwi 2015

A to dzisiejsze, niestety żonkile przekwitły i już nie jest tak wesoło, żurawki coś takie biedne
ale za to hortensje bobo budzą się do życia