Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Francuskiej

Na Francuskiej

Magdalenka 22:23, 29 kwi 2015

Nowy kształt trawnika i zmiany na rabatach. Tu gdzie ziemia, wieczorem przesadzałam rośliny. Rabata jest prawie skończona.

Magdalenka 22:34, 29 kwi 2015

Na razie to tyle. Jutro, jeśli dopisze pogoda, zrobię zdjęcia tej zmienionej rabaty. Podzieliłam je trochę kolorystycznie: rabata różowo-niebieska i rabata ognista. Zobaczymy, jak to będzie wyglądać, kiedy wszystko zakwitnie
No i jeszcze zastanawiam się nad kolorem ławeczki.Myślałam o bezpiecznym brązie lub bieli, ale po głowie chodzi mi jeszcze ognista czerwień lub lazurowy błękit. Mąż mówi, że brąz jest nudny, więc chyba zostaje kolor...tylko jaki?
Pozdrawiam wszystkich zaglądających. Dobrej nocy wszystkim życzę.

Magdalenka 22:36, 29 kwi 2015

Ivvvona napisał(a)

I Ty to wszystko sama? Podziwiam. Ogrod Ci się za to odwdzięcza pięknymi widokami

Iwonko, sama własnymi ręcami Kręgosłup wysiadał, ale już po wszystkim. Zostały drobne prace i można popijać kawkę na tarasie.
malgorzata_s... 22:39, 29 kwi 2015

Dawno nie pisałam Cudowna wiosna u ciebie No i rabatki piękne, wykancikowane, podziwiam
pawel_snopek 07:48, 30 kwi 2015

Magda masz piękny zielony trawnik w oryginalnym kształcie. Zazdroszczę sadzenia i przesadzania ja jedynie mogę oglądać ogród rano i wieczorem
Pozdrawiam
Borbetka 08:27, 30 kwi 2015

Widać, że dbasz o ogród. Czyściutko i równiutko. Miło popatrzeć.
agaott 19:09, 01 maj 2015

Piękne te Twoje tulipanki. Podoba mi się taki misz-masz kolorów.
Co do zakupów - byłam, zobaczyłam, kupiłam
Ale tam kupują sami Czesi. Albo tak trafiliśmy. Z roślin jest tam wszystko: począwszy od sadzonek warzyw (od 0,4 zł do 6 zł za paprykę) aż do dużych drzew. Niestety nie miałam czasu żeby popatrzeć na wszystko bo byliśmy umówieni. Poza tym były tam tłumy. Z tego co ja kupowałam to zioła 3-5 zł, i balkonowe ok 3 zł. Pokażę u siebie jak trochę odsapnę po pracy na ogrodzie. Dopiero deszcz mnie zagonił do domu
Magdalenka 13:01, 03 maj 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dawno nie pisałam Cudowna wiosna u ciebie No i rabatki piękne, wykancikowane, podziwiam

Witaj Gosiu. W tym roku jestem bardzo zadowolona ze swoich porządkowych prac. Trochę to trwało, ale efekt bardzo mi się podoba. Teraz czekam na rabaty pełne kwiatów.
Pozdrawiam słonecznie, u mnie piękny majowy dzień.
Magdalenka 13:10, 03 maj 2015

pawel_snopek napisał(a)
Magda masz piękny zielony trawnik w oryginalnym kształcie. Zazdroszczę sadzenia i przesadzania ja jedynie mogę oglądać ogród rano i wieczorem
Pozdrawiam

Pawle, kolor trawnika po saletrze i porządnym deszczu, nabrał w końcu pięknego koloru. Ale idealnie wygląda tylko na zdjęciach- jest w nim masa koniczyny, mleczy i innych niepożądanych różności. Póki co tak zostanie. Kształt teraz mi się podoba, ogród zupełnie inaczej wygląda. Jak już się wszystko rozrośnie, to dopiero będzie widok.
Pozdrawiam ciepło.
Magdalenka 13:12, 03 maj 2015

Borbetka napisał(a)
Widać, że dbasz o ogród. Czyściutko i równiutko. Miło popatrzeć.

Dziękuję Borbetko W końcu mam czas się tymi zmianami nacieszyć
Pozdrawiam równie ciepło i słonecznie. Dziś obiadek majowy na tarasie