Aniu dziękuję za radę z różami , jakoś tak mi konweniowały te bladawce pastelowe z malinowym rózem pomponelli i stąd ten wybór, tak czy inaczej na razie tak są posadzone, poobserwuję w tym roku czy bardzo razi w oczy, jak razi to Pastella zmieni miejscówkę ... bo teraz niestety nie bardzo mam ją gdzie przesadzić (a to ostatni dzwonek) a do doniczek szkoda mi ich znowu pakować, ta kże w tym roku musza tu zostać, a na jesieni się zobaczy
Co do przywrotnika to dzięki ogromne za fotę !!!!!ja go chcę posadzić razem z kocimiętką w ramce z bukszpana pod klonem bordowym tak, że za bardzo na rozkładanie nie będzie miał miejsca ale piękny jest i kcem go mieć ... a tam za nim to kocimiętka jest prawda??
Proszę o pomoc - w ten weekend chcę uporządkować to miejsce; I pytanie: jak przyciąć te thuje Smaragd? po całości poziomo nożycami będzie dobrze? Z góry dziękuję za odpowiedź
Moje niestety też takie "mietłowate" W okolicznych szkółkach innych nie mieli, i tak kupiłem największe jakie się dało. Mają około metra, wsadzone jesienią. Czy jest szansa by przy odpowiedniej pielęgnacji zagęściły się już w tym roku? Czytałem, że świerki serbskie rosną szybko, ale jak wygląda to w praktyce? Na jaki przyrost można liczyć?
Pani Danuto czy po lewej stronie rośnie drugi przewodnik? Należy go wyciąć?