Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

agatanowa 00:16, 29 kwi 2015

Katkak napisał(
...Po raz pierwszy zaczynają kwitnąć moje glicynie
..]

a ile latek mają?
moja ubiegłoroczna dostała "szyszek" i cieszę się jak bejbi, co prawda na razie to tylko większy patyk, to całe drzewko, bo młoda
znasz nazwy swoich?
Ala106 08:07, 29 kwi 2015

Katkak napisał(a)

żabki, które dostałam na Gwiazdkę wylądowały dziś w ogródku. Chleba z tej mąki nie będzie , ale wyglądają fajnie

A na koniec moje (wyhodowane w zeszłym roku z nasion) malutkie hosty już wcale nie takie malutkie. Powiedziałabym nawet, że rosną w oczach .

Tu chyba lepiej można wyobrazić sobie ich wielkość

Ślicznie, żaby super się wpasowały.
A hosty śliczne, własne co najważniejsze, urosną szybciutko.
BASIA8 09:13, 29 kwi 2015

I jeszcze na dobranoc... No Kochani, a kto tak potrafi?

Kasieńko piękna ta Twoja Igunia Ja napewno takich akrobacji nie potrafię
Kuklik 10:22, 29 kwi 2015

Możesz śmiało zjeść swoje smardze, nie ma drugiego grzyba który by tak wyglądał. Podobna jest tylko piestrzenica, ale różnice są bardzo wyraźne. Zobacz w internecie
Smacznego
Mathildis 16:12, 29 kwi 2015

Tulipanki, gicynia, smardze za chwilę bzy... oj dzieje się u Ciebie
kasiek 19:16, 29 kwi 2015

O zakwitła glicynia! u mnie tez pieronica, i to po takim cięciu!
Zdjątka tulipanów po prostu masz bajeczne!
Truno wybrać pomiędzy takimi widokami a ta stopeczką i wielkimi oczyskami
Katkak 21:15, 29 kwi 2015

Napia napisał(a)
Kasiu, pięknie wiosennie się u Ciebie zrobiło. Magnolie ślicznie kwitną, a na kwiatki twojej glicynii też czekam z niecierpliwością. okazuj śmiało kolejne stadia pąków.
Gdzieś czytałam, że nie ostróżka nie przeżyła zimy. jeśli chcesz, to mogę Tobie wysłać kilka, gdy trochę podrosną, bo sporo się wysiało, ale na razie to jeszcze maleństwa.

Aguniu kochana jesteś, ale dziś od Ewci dostałam byczą kępę ostróżki i myślę, że mi wystarczy . Glicynię na pewno będę pokazywać do znudzenia . Buźka.
Katkak 21:21, 29 kwi 2015

Dziś od Ewci dostałam taką pakę. Ale zaczekajcie aż zobaczycie co było w środku - dwa krzewy i mnóstwo bylin. Jeśli jeszcze kiedyś coś mi Ewcia przyśle to chyba będzie to już drzewo . Ewciu niemożliwa jesteś, dzięki ogromne .

Roślinki przyszły w dobrym stanie. Tylko biedna krzewuszka trochę przywiędła, bo poczta dała ciała. Ale myślę, że się pozbiera (krzewuszka, nie poczta ).
Katkak 21:27, 29 kwi 2015

Banana mam od ucha do ucha patrząc na tyle dobra, a to mega kępiszcze ostróżki to już w ogóle pełnia szczęścia

Sami zobaczcie czego tu nie ma: jest orlik, bergenia, macierzanka (dam się pokroić za ten zapach ), liliowiec, żurawka, floksy, skalnica, dereń, krzewuszka, mega ostróżka i chyba... No właśnie. Dwóch nie mogę zidentyfikować. Czy to jeżówka Ewuniu?

A to? Czy to krokusy?
Nallar 21:49, 29 kwi 2015

Biedna krzewuszka ale może się zbierze.
Kasiu to jest rudbekia, nie jeżówka, a te liściory to śniedek, pisałam na priv nie czytałaś?
Buiaki przyjęte, niech rosną i cieszą oko.

Śniedek