Te dwa poskręcane drzewa przy ściance to świdośliwy. Kupowałam je już sporych rozmiarów ... miały na pewno ponad dwa metry.
Dziękuję za pochwały a szałwia czeka na cięcie bo w większości przekwitła także widok przez najbliższe trzy tygodnie taki se
A jak bym chciała...
od lewej przy koreance - powtórzenie rabaty pod klonem czyli rozplenica i rozchodnik uwielbiam je w zespole
Drzewa - szt.3 lub 4.... hmmm... tu mam problem z wyborem. z racji na to że obok są Nigry to raczej drzewka powinny być zielone, smukłe i co najważniejsze - dla laików ogrodowych z ogrodowiskowych to przychodzi mi do głowy grab i buk. Brzoza odpada.
Te białe krzaczki to trawki - jeszcze nie wiem jakie ale takie srebrzyste (jak u Ren133 Jak ożywić mój szmaragdowy...., ma takie na grabowej
Pomarańczowe krzaczki to jeżówki, te zwykłe.
A z przodu...nie mam pomysłu. Może coś zimozielonego aby w zimie smutno nie było.
Co radzicie? Pomocy!
Może nie jestem wielkim znawcą ale jak patrzę na ten trawnik to nie wydaje mi się, że ma sucho ... zobacz jak głęboko jest mokro? U mnie zraszacze działają co drugi dzień ... Jeśli chodzi o nawóz czasami można sypać a gleba i tak nie przyswaja dlatego takie ważne jest zbadanie gleby ... koszt minimalny a dostaniesz zalecenia co do nawożenia.
Iwonko
Moja hakone jest posadzona jakieś 30 cm od kulek (licząc od środka hakone do brzegu buksa) ... tylko ona się rozrasta i zbliża się coraz bardziej do kulek ... ale myślę, że przy większej odległości nie będzie efektu.
Po pierwsze Aneto masz dar relacjonowania.
Zdjęcia, żartobliwe opisy - super!
Na podpisy z imionami u Ciebie zawsze można liczyć. Z nich wiem, jak wyglądacie, z kim koresponduję.
Żałuję, że mnie z Wami nie było
To ja już w nowym wątku przyłączam się do podziękowań dla Danusi i Witka za cudowne przyjęcie i podzielenie się Swoimi pięknymi światami obydwa zrobiły na mnie ogromne wrażenie . Podziękowania również dla wszystkich obecnych współtworzących atmosferę, bardzo się ciezę, że udało mi się poznać nowe ogrodowo zakrecone
Sama wszystkich nicków nie uzupełnię więc prosze o pomoc
Od lewej na górze:
anabuko1, ....., ....., dominka, koliber, Bogdzia, ....., ....., Betka, Marga, Danusia, Gocha, Anpi, AnnaMS, ren133
Od lewej na dole:
Jona, AgataP, kasiek, katel, ....., ..... .
Ups...Nie wszystkie dziewczyny znam, nie zapamiętałam
Od góry od lewej:
anabuko1, Margarete, (?), dominka, koliber, Bogdzia, Dzidka, (?), Betka, Marga, Danusia, Gocha, anpi, AnnaMS, ren133
U dołu od lewej:
jona, AgataP, kasiek, katel, Poziomka, (?)
Jak ktoś wiem, zna, niech doda
A z drugiej strony , na przeciwko nas było tak
Reniu powtórze po raz setny chyba, Twój ogród jest dla mnie w pierwszej "3" Ogrodowiskowej bardzo lubię do Ciebie przychodzić i cieszyć oczęta tak zjawiskowymi widokami - i patrząc na foto Twoich przepięknych róż napiszę, że żałuję, że na żadne się nie zdecydowałam, a miejsca obecnie brak