Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 08:49, 13 maj 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Super zakupy. Kiedy będziesz sadzic?

Już posadzone
Na zielonej... trawce :) 08:49, 13 maj 2017

Do góry
sylwai napisał(a)

Wstawiał ci zdjęcie mojego klona crimson sentry i buka,choć faktycznie w wersji pendula chyba nie Koniecznie pasuje

Mam klona szczepionego royal ale red przy tarasowej.... rozważałam czy nie powtórzyć tu, tylko mam obawy trochę jak w przypadku nigr o to bordo (wiem brałam pod uwagę ten kolor) czy za wyraziście nie będzie... muszę sobie w głowię poukładać - co ja właściwie chce

ps. Twój klonik śliczny, ale te kanty i zielony dywanik fiu fiu... jaki porządek
Na zielonej... trawce :) 08:45, 13 maj 2017

Do góry
sylwai napisał(a)
A to buczek

Ślicznusi - mam też takie dwa
Na zielonej... trawce :) 08:44, 13 maj 2017

Do góry
Elinko pewnie to do mnie (nie do Sylwii) - graby do rozpatrzenia mam nawet kilka inspirek z nimi dzięki
Ogród wśród pól i wiatrów 22:07, 12 maj 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
A dziekuję krąg także a namierzysz mi mniej więcej na której stronie u Ciebie moge nacieszyć oczy hortkami? Z chęcią powzdycham do monitora

Angelika, nie wiem na której stronie, w każdym bądź razie gdzieś w okolicach lipca/sierpnia są chyba najpiękniejsze
Ale wiesz co .. za moment będą nowe

edit: dla Ciebie malutkie wspomnienie zeszłego lata

Ogrodowe przygody 21:40, 12 maj 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Dziękuję za info - pięknie u Ciebie będę podglądać

Zapraszam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:32, 12 maj 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Asia jest na to rozwiązanie - płotki przeciwsniegowe?
wiem przeciez ale mało kto je ma. Poza tym śnieg i tak spada wiec może nie zabiłem ale leży i tak
Na zielonej... trawce :) 19:44, 12 maj 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Matko, ale noga z liściastych jestem, musze wygooglować tego klona pendula przy limkach nie za bardzo mi pasuje

Wstawiał ci zdjęcie mojego klona crimson sentry i buka,choć faktycznie w wersji pendula chyba nie Koniecznie pasuje
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:12, 12 maj 2017

Do góry
Cudne zmiany - podziwiam
Na zielonej... trawce :) 14:02, 12 maj 2017

Do góry
A dziś rano kupiłam troszkę kfffiatków między innymi do donic-koryt tarasowych...

nabyłam piękne białe surfinie, które zawisną na tarasie
ipomea w seledynie - podobało mi się jej połączenie z ciemną deską tarasową więc powtórzę i w tym sezonie
poza tym
ipomee czarną
milion dzwonków w bieli
pelargonie pnące i rabatowe
bakopa fioletowa

Na zielonej... trawce :) 13:56, 12 maj 2017

Do góry
Dziękuję za dzieciaczki.... (dla jasności foto z przed 2 lat) teraz córa buzia laleczka ale diabełek z niej że hoho ale jak to bywa dla każdej mamy własne dzieci są najzdolniejsze, najpiękniejsze, najmądrzejsze i moje dla mnie takie są choć wizualnie to raczej oboje tata - syn ewentualnie z małymi przebłyskami mamy trochę ma

Oj mam sporo brzydkich widoków - jeden był już pokazywany rabata frontowa przeszła mały lifting niedawno

A tak poza nią to pod garażem zawsze pełno gratów eM wywala... raban muszę robić aby ogarnął, bo tak to sam z siebie to nie bardzo
Teren przy piaskownicy to z reguły istne pobojowisko, czasem zastnawiam się gdzie dzieciaczki swoje doopki wciskają, bo naprawdę nie ma gdzie taki tam syf Wogóle domek ze zjeżdzalnią do pięknych nie należy, leciwy już więc ma prawo mam nadzieję ze najdalej za 2 lata zniknie
Także widzisz brzydkich obrazków u mnie nie brakuje

Co do drzew - nigry jakoś nie w moim guście... może też przez to że bardzo popularne... opatrzyły mi się... sama nie wiem

Madżenie ogrodnika sezon 2017 13:44, 12 maj 2017

Do góry
Marzenko doradź proszę czy sadzić jeszcze drzewa liściaste czy lepiej wstrzymać się do jesieni?

Może kukniesz do mnie, bo jestem w kropce - szukam 3-5szt na tło szmaragdów.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:39, 12 maj 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
70 % domów w Polsce ze spadzistym dachem ma spad na podjazd. Zawsze się zastanawiam jak żyją bo to może niezłe człowieka uziemią nawet zabić gdy u nas zsuwa się a snieg to robi się z ego to skan zbita hałda ze przez miesiąc nie stopnieje na szczęście norm ma podjazd a boki domu

Asia jest na to rozwiązanie - płotki przeciwsniegowe?
Na zielonej... trawce :) 12:23, 12 maj 2017

Do góry
Elinka napisał(a)
Oj, doczytalam teraz ze grujecznikow to tez nie lubisz. To Ty wybredna jestes .... A moze buk, byki lubisz bo masz dwa jakis dawyck gold na przyklad, ladne zlote listki a zima platanina pionowych pedow.

Przy okazji gdzie Ty te buki purple cos tam masz , bo ja trzymam miejsce na zwisajacego purple fountain ale im duzej na niego czekam tym. Bawrdziej mam watpliwosci bo one wszedziesie odginaja do pionu, w sensie przewodnik prostuje sie i wygina w przeciwnym kierunku i juz nie jest fountain....

Dziś dopiero doczytałam Twojego posta kolejnego no właśnie wybredota ze mnie... wiem wiem...

Buki mam dwa jeden szczepiony na 1,80 drugi niżiutko ok 80cm.... i szczerze kilka razy już wędrowały, bo kupione z 6 lat temu bez pomysłu na miejscówkę Ten wyższy w ubiegłym roku zaczął cudować z przewodnikiem i poszedł w górę co mnie wkurzało niemiłosiernie, zobaczymy jak w tym roku - z niższym nie mam tego problemu
Ten wyższy mam przy zjeżdzalni, niski przy ścianie domu

ps. Ten dawyck gold ładny, pytanie czy czasem nie zrobi się za duzy bałagan skoro mam tam limki....

Na zielonej... trawce :) 12:18, 12 maj 2017

Do góry
sylwai napisał(a)

Jeśli chcesz o bordowych liściach to ja polecam klona crimson sentry.mam szczepionego,bardzo fajny kolorek albo buk purple pendula

Matko, ale noga z liściastych jestem, musze wygooglować tego klona pendula przy limkach nie za bardzo mi pasuje
Na zielonej... trawce :) 12:16, 12 maj 2017

Do góry
bdan napisał(a)
Nie mogę znaleźć gdzie to drzewo chcesz posadzić. A dereń kousa by Ci tam nie pasował?

Danko wstawiłam foty - dereń chyba nie bardzo, bo tam średnio z miejscem w sensie na rozłożyste - moim zdaniem coś "kulce " lub na panelu... fajnie by się zgrało ewentualnie kolumnowe - tylko czy przy limkach nie zrobi się za duzy busz.... tak dumam
Na zielonej... trawce :) 12:13, 12 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Angelika, czy Twoje buki Pendula Purpurea już mają liście? Moje dwa zupełnie łyse jeszcze.

Ambrowiec jest super!

Jeden pod ścianą domu - gdzie ciepło i słoneczko odbija ma liście. Drugi przy zjeżdzalni ma sopelki, które powoli zaczynają się rozwijać

Dzięki za głos na ambrowca
Na zielonej... trawce :) 12:11, 12 maj 2017

Do góry
Reniu już wrzucam
Zależnie co to będzie czy coś na panelach czy nie to 3-5szt bym chciała

To tam pod szmaragdami:

to na lewo od siedziska:

mam tu limki i ID przy brzegu - wysokiego piętra mi brakuje

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 11:36, 12 maj 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Dziwnie jakoś, nie?

Uczciłam to-wyciągnięciem balerinek z szafy
Na zielonej... trawce :) 23:17, 11 maj 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Sylwia padł mi klon drummondi - bardzo wolno rósł, a jak juz miał jako taki wygląd to zdechł... focha mam na niego

Jeśli chcesz o bordowych liściach to ja polecam klona crimson sentry.mam szczepionego,bardzo fajny kolorek albo buk purple pendula
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies