Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 22:40, 11 maj 2017

Elinka napisał(a)
Hej, a "zwyklej, klasycznej , poczciwej " nigry albo pissardi w sensie wisni bys tam nie chciala ? Skoro cos czerwone to moze to. Na wiosne kwitnie potem caly sezon bordowe liscie. Zaleta ze wczesnie startuje i dlugo jak nie najluzej trzyma listki , daje fajny rozproszony cien i bez problemowa nie choruje nie przemarza . Ha ha i co Ty na to ?

Cieżki orzech do zgryzenia mam, bo...

ma być to coś kontrastowego, ale nie na tyle aby odwracać uwagę od gaików brzozowych, bo jako tako one są centalnymi punktami ogrodu, teraz doszedł jako trzeci mocny punkt - krąg... nie chce aby wszystko w kło "krzyczało" patrz na mnie!

Nigry takie krzykaczki mi się wydają właśnie.... jakoś nie przepadam za nimi, może to to bardziej
AngelikaX 22:41, 11 maj 2017

edit: Elinko pamiętam o Tobie - odezwę się po komunijnych sprawach ok?
AngelikaX 22:43, 11 maj 2017

kasia_c napisał(a)
Chciałam podziękować za słonko. Dofrunęło i do nas po południu.
Mi się podobają grujeczniki jeszcze, ale może za bardzo do brzóz podobne?

A proszę

Jako jedna z niewielu na O nie podzielam miłości do grujeczników i faktycznie bardzo podobne do brzóz Ale dziękuję za propozycję
AngelikaX 22:44, 11 maj 2017

malkul napisał(a)
słodziaki z twoich bączków

Bączki i mama dziękują
AngelikaX 22:47, 11 maj 2017

anna_t napisał(a)

no to ja polecę Ci grujeczniki, ich zapach moze byłby wyczuwalny leżąc w kole

Czytałam kiedyś o tym zapachu, ale nie zapałałam miłością do nich

Co do koła - poleniuchowaliśmy dziś w końcu tak uczciwie i powiem jedno: mega wygodne a kawa jaka pyszna była... i ciacho też
Elinka 23:05, 11 maj 2017

Nie lubisz nigry , hm ....
Tak szczerze na takim tle to wszystko Ci bedzie dobrze wygladac, zalezy co chcesz, zeby blyszczalo wiosna, czy moze jesienia ....
Diewczyny mowia grujecznik, dobry pomysl, choc moze sie chwilam zlewac z tujami, ale moze o to chodzi
A moze milorzab, ma ciekawa fakture i jesienia zolte liscie na tle zielonej sciany ... A , nie dy masz duzo brzoz bedzie wszedzie zolto.
Ktos pisal ambrowiec, to lepiej bo jesienia bedzie czerwony
Wszystkie powyzsze sa na liscie moich chciejstw,
Mozesz wziazc pod uwage jeszcze platana alphens globe, chociaz nie bo to bialy pien a Ty masz biale pnie brzoz.
Kurcze jak tak pomyslec to wszedzie jakies ale....
A jakies kwitnace anonogawa albo magnolia
Albo klon red sunset widzialam na rynku w Korniku jesienia i umarlam z zachwytu piekne karminowe delikatne listki...
Suma sumarum poszlanym albo w ambrowca albo w grujecznika.

Udanej i CIEPLEJ komunii.
Pa
Elinka 23:09, 11 maj 2017

Oj, doczytalam teraz ze grujecznikow to tez nie lubisz. To Ty wybredna jestes .... A moze buk, byki lubisz bo masz dwa jakis dawyck gold na przyklad, ladne zlote listki a zima platanina pionowych pedow.

Przy okazji gdzie Ty te buki purple cos tam masz , bo ja trzymam miejsce na zwisajacego purple fountain ale im duzej na niego czekam tym. Bawrdziej mam watpliwosci bo one wszedziesie odginaja do pionu, w sensie przewodnik prostuje sie i wygina w przeciwnym kierunku i juz nie jest fountain....
AngelikaX 23:11, 11 maj 2017

Ambrowiec najbardziej mi po głowie siedzi, resztę Twoich propozycji poczytam - dziękuję

A tak koniecznie CIEPŁEJ życz Pa miłego późnego wieczorku
sylwai 23:17, 11 maj 2017

AngelikaX napisał(a)
Sylwia padł mi klon drummondi - bardzo wolno rósł, a jak juz miał jako taki wygląd to zdechł... focha mam na niego

Jeśli chcesz o bordowych liściach to ja polecam klona crimson sentry.mam szczepionego,bardzo fajny kolorek albo buk purple pendula
bdan 07:37, 12 maj 2017

Nie mogę znaleźć gdzie to drzewo chcesz posadzić. A dereń kousa by Ci tam nie pasował?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies