Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 12:23, 12 maj 2017

Elinka napisał(a)
Oj, doczytalam teraz ze grujecznikow to tez nie lubisz. To Ty wybredna jestes .... A moze buk, byki lubisz bo masz dwa jakis dawyck gold na przyklad, ladne zlote listki a zima platanina pionowych pedow.

Przy okazji gdzie Ty te buki purple cos tam masz , bo ja trzymam miejsce na zwisajacego purple fountain ale im duzej na niego czekam tym. Bawrdziej mam watpliwosci bo one wszedziesie odginaja do pionu, w sensie przewodnik prostuje sie i wygina w przeciwnym kierunku i juz nie jest fountain....

Dziś dopiero doczytałam Twojego posta kolejnego no właśnie wybredota ze mnie... wiem wiem...

Buki mam dwa jeden szczepiony na 1,80 drugi niżiutko ok 80cm.... i szczerze kilka razy już wędrowały, bo kupione z 6 lat temu bez pomysłu na miejscówkę Ten wyższy w ubiegłym roku zaczął cudować z przewodnikiem i poszedł w górę co mnie wkurzało niemiłosiernie, zobaczymy jak w tym roku - z niższym nie mam tego problemu
Ten wyższy mam przy zjeżdzalni, niski przy ścianie domu

ps. Ten dawyck gold ładny, pytanie czy czasem nie zrobi się za duzy bałagan skoro mam tam limki....

AnkaK 13:12, 12 maj 2017

A śliwy wiśniowe Nigra? Możesz ciąć w kule lub w prostokąty jak np. Madżenka. Wcześnie startują, bezproblemowo raczej rosną. Wiosną oblepione jasnymi kwiotkam więc rozjaśnią smaragdy, a potem piękne, intensywne bordo, a dołem jasne hortensje.
Ja je kocham miłością bezgraniczną więc mogłabym mieć wszędzie
AnkaK 13:17, 12 maj 2017

A zapomniałam jeszcze, że maluchy śliczne! Chyba po mamie ?
Córka jak laleczka - urocza! Jesteś kolejną po Gosi Malkulce taką, u której chyba wszystko w otoczeniu ładne. Może Ty masz coś brzydkiego w ogrodzie? Jakiś bajzlownik, przechowalnik czy coś. Pociesz nas trochę widokiem czegoś brzydkiego nooo
AngelikaX 13:56, 12 maj 2017

Dziękuję za dzieciaczki.... (dla jasności foto z przed 2 lat) teraz córa buzia laleczka ale diabełek z niej że hoho ale jak to bywa dla każdej mamy własne dzieci są najzdolniejsze, najpiękniejsze, najmądrzejsze i moje dla mnie takie są choć wizualnie to raczej oboje tata - syn ewentualnie z małymi przebłyskami mamy trochę ma

Oj mam sporo brzydkich widoków - jeden był już pokazywany rabata frontowa przeszła mały lifting niedawno

A tak poza nią to pod garażem zawsze pełno gratów eM wywala... raban muszę robić aby ogarnął, bo tak to sam z siebie to nie bardzo
Teren przy piaskownicy to z reguły istne pobojowisko, czasem zastnawiam się gdzie dzieciaczki swoje doopki wciskają, bo naprawdę nie ma gdzie taki tam syf Wogóle domek ze zjeżdzalnią do pięknych nie należy, leciwy już więc ma prawo mam nadzieję ze najdalej za 2 lata zniknie
Także widzisz brzydkich obrazków u mnie nie brakuje

Co do drzew - nigry jakoś nie w moim guście... może też przez to że bardzo popularne... opatrzyły mi się... sama nie wiem

AngelikaX 14:02, 12 maj 2017

A dziś rano kupiłam troszkę kfffiatków między innymi do donic-koryt tarasowych...

nabyłam piękne białe surfinie, które zawisną na tarasie
ipomea w seledynie - podobało mi się jej połączenie z ciemną deską tarasową więc powtórzę i w tym sezonie
poza tym
ipomee czarną
milion dzwonków w bieli
pelargonie pnące i rabatowe
bakopa fioletowa

AnkaK 14:26, 12 maj 2017

Nie namawiam, ale nie byłabym sobą gdybym nie dodała, że chyba nie przez popularność mięty do Nigr nie czujesz - szmaragdy, hortki i doorenbosy też mamy wszyscy
Co do terminów sadzenia - doniczkowe można sadzić chyba cały rok, no prócz upałów i mrozów. Ja swoje Doorenbosy sadziłam chyba w czerwcu. Kopane i balotowane lepiej jesienią bo w ciepłej ziemi ogrzanej po lecie łatwiej się ukorzeniają. Ale niech ktoś mądrzejszy jeszcze to potwierdzi.
Koniecznie pokaż obsadzone donice, może mnie zmobilizujesz bo coś weny w tym roku nie mam.
Makusia 15:36, 12 maj 2017

Kupiłam tydzień temu ipomę, bo zakochałam się w niej w zeszłym roku. Seledynową właśnie. Teraz jest walka o przetrwanie, bo przymrozki ją niestety niemile doświadczyły.
malkul 19:12, 12 maj 2017

moja laleczka to też niezły diabełek
malkul 19:13, 12 maj 2017

Makusia napisał(a)
Kupiłam tydzień temu ipomę, bo zakochałam się w niej w zeszłym roku. Seledynową właśnie. Teraz jest walka o przetrwanie, bo przymrozki ją niestety niemile doświadczyły.

ups, ja wczoraj posadziłam 9 sztuk też w donice na polu. mam nadzieję ze jej nei zmrozi.trzymam kciuki za twoją.
MirellaB 19:17, 12 maj 2017

Pokaż fotkę kwiatków