Moje drogie Anie jak dobrze mieć przypominajki dolomit i skorupki dawałam pod lawendę, ciemierniki i goryczki, a o sasankach nie pomyślałam, dzięki
dziś rozwija się różowa, ale wietrzycho nie pozwala na prace ogrodowe, siedzę w domu i wysiewam jeszcze kwiatuszki do doniczek, zawsze będą prędzej
No i dobra, co więcej aaaa. kupiłam sobie śliwy Pissardii, miały przeznaczenie koło dęba, ale mnie naszła taka myśl żeby zamiast grabów na przeciwko 3 okien, dać 3 śliwy żeby się koronami stykały .... i sama nie wiem...
zobaczcie sami
plan jest taki:
Patrz jak ślicznie się komponują Twoje prymulki Z tulipankami i piwonią wyglądają cudnie, szkoda, że żurawki nędzne .. foto nie oddaje urody Będę je dzielić ..są śliczne ..takie małe a cieszy Kolor maja odjazdowy
Rurka się najczęściej zatyka.. to za słaby drenaż.
Mogły tez przemarznąć.
Tojeść odbija z grubych kłączy.. i na szczęście idzie płytko pod ziemią, wiec nie narzekaj.. są gorsze do wydzierania cudaki.. Jak coś wyrośnie to weź pędzelek i pomaluj na listku pędzelkiem jakimś środkiem na dwuliścienne
Sama chciałaś tojeść.. ja nie namawiałam na nią. I ciesz się, ze np nie chciałaś posadzić sobie chabrów Ja posadziłam sobie trawkę.. ładna.. i ładnie idzie jak perz.. głęboko.. i cholera wie gdzie.. przelazła za płot... i tu mam problem bo z stamtąd będzie mi wracać do końca życia.
Kolejne magnolki zaczynają.. na zapowiadane przymrozki ..grrr
Białe chmurki już się pomału rozpływają
Klony japońakie już wkrótce pokażą swoje urocze listeczki
Wiosenne złoto to trzmielina i mahonia
tulipany nacierają, miodunka i wrzośće