Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 09:17, 17 kwi 2015

Do góry
po południu zmienię fotkę, bo coś się dubelki zakradaja

Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:15, 17 kwi 2015

Do góry
mira napisał(a)
No cudna dwka koloru z rana pocieszyłam oczy, a te miodunki od Alinki cudniaste
jak się lepiej rozwiną pokaż jeszcze

pozdrawiam

Alinki to prawa miodunka... widaćjaka wielka. A Samuraj to chyba ta po lewej najmniejsza.. wlazła kępka pod napis Wczoraj napisałam, że ta środkowa kępa to Samuraj.. ale się pomyliłam.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:13, 17 kwi 2015

Do góry
rozark napisał(a)
Aniu napisz co zrobiłaś, że sasanki u ciebie nie wygniwają w glinie? Dużo podsypałaś piasku? Maje wygniwają i to latem, najdłużej sadzonka wytrzymała 3 lata.

Dużo piasku i skorupki od jajek

Ta jest inna sasanka, taka pierzasta

A tu przeniosłam w jedna kupę z miejsc gdzie gorej rosły.. i boję się czy się nie pokrzyżują

Zwiewam do pracy.. koniec przerwy śniadaniowej. Nie mam zdrowia na odszukiwanie po każdym poscie swojego wątku.

Wszystkiego po trochu 09:11, 17 kwi 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Witaj wpadłam do ogrodu Twojego wiedziona tytułem masz pięknie prowadzony ogród, zadbany. Może napiszesz co to za róża Margaret Kronung czyja ona bo Jackobs Kronung żółta znam, niestety nie widziałam zdjęcia u Ciebie Margaret, bo się nie otwierają
a co do werticiliozy to nie musisz od razu usuwać krzewu to idzie leczyć zostawiam linka http://www.klinikaroslin.com/ochrona-w-miastach/62-werticillioza żeby nie czytać bardzo mądrych wywodów na dole artykułu jest jak się walczy z ta chorobą, pozdrawiam

Dziękuję za pochwały i witam u mnie.
Róże Margaret Kronung kupowałam pod tą nazwą tylko "u" pisane jako umlaut. Nie mogę na mojej klawiaturze tego napisać. Wiem że to róża angielska i nic więcej. Jest bardzo podobna do róży Austina Crown Princess Margareta, dlatego zastanawiam się czy to nie ta sama. Kupowana dość dwno, jakieś 10 lat temu. Jeśli ktoś pomoże to może wspólnie ją przyporządkujemy do nazwy
Artykuł na temat wericiliozy znam, mam zamiar kupić te porzyteczne grzyby i powalczyć. Ważne aby nie przesuszać ziemi pod nimi, a ja tam rzadko podlewałam bo krzewy już rozrośnięte i radziły sobie same. Objawy pokazały się podczas tych upalnych lat, wtedy grzyb najbardziej atakuje.
Dla ciebie wstawiam ponownie zdjęcia mojej Margarety K

Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:07, 17 kwi 2015

Do góry
yolka napisał(a)
Jak nazywają się kule na pniu pomiędzy białymi tulipanami i rudymi turzycami. Potrzebuje drzew na rabatę z hortensjami. Wiśnie nie mogą być bo lubią wapienną glebę

To są cisy Szlachetne nasadzenia, wiec tu nie robię jarmarku na rabacie Kupowane okazyjnie dlatego każdy troche inny

Ogród Małej Mi - sezon 2015 08:59, 17 kwi 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Daje się wysłać wiadomość bez dubelka, ale powrót do wątku musi być z wyszukania ponownie swojego wątku. Pisałam o parocji, ale wyszukiwarka też nie działa
Nie mam czasu na opisywanie.. ogólnie u mnie zimuje bez problemów i bez okrywania. Mam ją już 6 lat na pewno. Rośnie bardzo wolno. Pięknie się przebarwia na zimę, zaschnięte liście trzymają się długo zimą. Wiosną ma ładne przyrosty. Żałuję, że posadziłam w tak mało reprezentacyjnym miejscu. Jest tak upchnięte w inne krzaczory

Sorki, ale tyle na dziś, bo mam kompletny niedoczas, a zabawa z psującym się forum jest denerwująca.

Takie foto mam pod ręka. Kupiłam małą sadzonkę i przez 6 lat urosła do ok.1,6m

Dziękuję baaardzo Anek
Fajnie, że zimuje bez problemu.
A jak już będziesz w mniejszym niedoczasie to napisz jeszcze ile pni ma twój okaz? Widzę chyba 2 a może ma więcej?

W ogródku Ani 08:58, 17 kwi 2015

Do góry
annawu napisał(a)

Bogusiu z przyjemnością zrobię Ci prezencik jak przekwitnie i listki zaschną
...Aniu...już się cieszę.

Niesamowite pierwiosnki...na pewno to Twoje tegoroczne oczko w głowie...ładnie przezimowały.

Czy wiesz,że dzięki Tobie zaczęłam szukać anemonów greckich?Jesienią posadziłam kilka paczek białych i kolorowych.Jeszcze są niskie,bo zimno ale jak cieszą.Jedną kępkę muszę przesadzić,bo posadziłam w cieniu...a one rozwijają się w słońcu.Pozdrówka znad bardzo zimnego i wietrznego morza.
Ogród zmyślony 08:55, 17 kwi 2015

Do góry
No, pozbierałam się do kupy. Ogród znowu mnie przechytrzył. Trudno jednak nie dostać powera, gdy już w przedpokoju ogród wita w ten sposób:

Serduszko dla wspierających i opieprzających

Było kilka dni miauczenia, teraz trzeba mi nadgonić robotę. Miłego dnia.
Aaa, jeszcze moja niezbyt wylewnie obsadzona donica wtórująca wiśniom i cyprysikom.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 08:51, 17 kwi 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
Ania...masz parocję perską?? a jak masz to pokaż

Katiaxx się zapytała o nią w twoim starym wątku.... też ciekawa jestem jak wygląda...

Daje się wysłać wiadomość bez dubelka, ale powrót do wątku musi być z wyszukania ponownie swojego wątku. Pisałam o parocji, ale wyszukiwarka też nie działa
Nie mam czasu na opisywanie.. ogólnie u mnie zimuje bez problemów i bez okrywania. Mam ją już 6 lat na pewno. Rośnie bardzo wolno. Pięknie się przebarwia na zimę, zaschnięte liście trzymają się długo zimą. Wiosną ma ładne przyrosty. Żałuję, że posadziłam w tak mało reprezentacyjnym miejscu. Jest tak upchnięte w inne krzaczory

Sorki, ale tyle na dziś, bo mam kompletny niedoczas, a zabawa z psującym się forum jest denerwująca.

Takie foto mam pod ręka. Kupiłam małą sadzonkę i przez 6 lat urosła do ok.1,6m

Małymi kroczkami do celu... 08:48, 17 kwi 2015

Do góry
Tak dzisiaj przeglądałam sobie swój wątek i pamiętacie tą rabatę?

Po dwóch latach wygląda tak...Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że tak rośliny na niej urosły, dopiero na zdjęciu
Ogród Małej Mi - sezon 2015 08:44, 17 kwi 2015

Do góry
Nie wiem czy Wam też tak krzaczy, ale po każdym wpisie wyrzuca mnie z wątku, po zrobieniu cofnij mam już podwójnie podany wpis.

Anabko - Wilczomlecz u mnie co jakiś czas wypada, ale odżywa z siewek I chyba nie lubi przycinania, bo po każdej próbie skrócenia zaczyna padać. Kiedyś rósł ogromny i bez problemów , nawet w bardzo mroźne zimy, po przycięciu od razu zdechł.

Pamajo - te cholery u mnie w większości to jeszcze malutkie na 2-3 mm.. trudno je wypatrzyć, ale jak urosną to 5-6 cm jest malutkie Brak już trzeciej porządnej zimy da nam w kość. Trudno znów pójdziemy na wojnę chemiczną. Nie dam zniszczyć moich lat pracy i kasy włożonej w nasadzenia. Na razie grzebię w ziemi i tępię tam gzie widzę mocne uszkodzenia. Ale czasu nie mam na ogród wiec jest to 5 minut dziennie.

Malkul - czytałam u Ciebie o wilcozmleczu.. ale doniczki bez odpływu wody... nie ma szans.. zgnije z mokra.To jest wybitnie na suche stanowiska.

A teraz produkuję dubleka a nawet tripelka.. robię wyślij

Nowy stary ogród 08:21, 17 kwi 2015

Do góry
Witam całe ogrodowisko

Podczytuję Was od jakiegoś czasu. teraz przyszła pora abyn i ja mogła dzielić się swoim ogrodem i zaczęła szukać u Was porad.

Ogród to brzmi dumnie, chciałabym by i u mnie tak było. Niestety na razie to stare, niezbyt właściwie uprawiane miejsce. Straciłam dużo wielkich olszyn, które w całej okolicy powoli zamierają. I jak część tutejszych ogrodników popełniłam wiele błędów - podstawowy chciejstwa rosną gdzie popadnie. W końcu czas na zmianę.

kiedyś z grubsza było tak

Pomocy! Jak mądrze zaplanować kawałek ziemi o długości 32m? 08:17, 17 kwi 2015

Do góry
Witam Cię Agatko w moim wątku, zapraszam częściej, przyjmuję każdą radę i krytykę. Myślisz, że ściana może być z innych iglaków czy powinnam "użyć" tujek- szmaragd (po drugiej stronie są na całej długości)?
Wpadnę obejrzeć Twoje dzieło. Pozdrawiam
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:11, 17 kwi 2015

Do góry
Enya73 napisał(a)
Świeża relacja z odwiedzin w ogrodzie, gdzie posadziłam magnolię 'Genie'.

Jak Wam się podoba ta część ogrodu? To nasze dzieło

Uff...znalazłam tylko mało widoczne są,nie masz innej fotki?
Bo zaczynam się chyba przełamywać
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:05, 17 kwi 2015

Do góry
Przed domem

Nowe nabytki - żółtolistny buksik i ostrokrzew golden gem
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 08:04, 17 kwi 2015

Do góry
Ale piękne ujęcie!

tomgroch napisał(a)

późna wiosna to czas czosnków

Tomku, jak zachowuje się w ciągu sezonu ta pajęcznica? Kiedy zaczyna i jak długo kwitnie? Wysoka jest? Lubię takie "eteryczne drobnice".
Jeszcze jedno pytanie. Jaką paproć możesz polecić (nie pamiętam czy się nimi zajmujesz) w okolicach 70 cm? Czy paprotnik szczecinozębny jest ci znany?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 07:44, 17 kwi 2015

Do góry

EDIT: widzę, ze cię odczarowali, więc mój śmiech już nie na miejscu.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 07:39, 17 kwi 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)
I to by było na tyle
Jak widzicie - bez fotoszopa, wszystkie mankamenty widać gołym okiem //assets0.ogrodowisko.pl/uploads/p/81/815809/original.jpg[/img]

Ja tam nic nie zauważyłam. Jak znajdziesz chwilę, To mozesz opisać jak masz te linki zrobione, czy one nie wbijają się w pieniek brzozy. Wczoraj posadziliśmy brzózki, ale ewentualne prostowanie, to chyba dopiero jak się trochę zakorzenią.
Rododendronowy ogród II. 07:28, 17 kwi 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Koperkowa cudna! Liczę na pierwsze kwiatki mojej - zwykłej czerwonej. Myszka, brr
pozdrawiam!

Te w gruncie jeszcze maleńkie.

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 07:24, 17 kwi 2015

Do góry
Za domem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies