Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Moje początki- i brak doświadczenia :)

Moje początki- i brak doświadczenia :)

Matylda 18:31, 28 kwi 2015

Witaj Mathildis, dziękuję za odwiedziny, widzę, że podobną mamy ksywę. A co do zobaczenia Matyldy, to chodzi o tą śliczną wiewiórkę? Zaciekawił mnie Twój ogród także zaraz sobie pooglądam choć widzę, że jest co oglądać. Pozdrawiam.
Matylda 18:34, 28 kwi 2015

lindsay80 napisał(a)
ale się wzięłaś do roboty - super Ci idzie
Ale Ci urosły hortensje, to są limki? Przypomnij gdzie kupowałaś i po ile?
I sprawdź wiadomość, którą Ci wysłałam na prive.

Oj właśnie pomału mi idzie, bo ciągle coś jak nie do pracy to coś innego. Tak, odczytałam wiadomość na privie i odpisałam. Tak to są limki, taką wielkość już kupiłam tylko puściły więcej listków.
Matylda 18:53, 28 kwi 2015

Dalej się zastanawiam i nie wiem co zasadzić w miejscu gdzie dałam pytajnik.

Zastanawiam się nad tujami Danica. Albo całkiem coś innego? Może ktoś mi podpowie, jakiś pomysł.
Matylda 20:33, 28 kwi 2015

I jeszcze jeden mam dylemat jaki miskant posadzić za Limkami. Wiem, że Gosia mi pisała, że nadaje się Garcillimus i Szefowa też. Ale czy również nadaje się M. Variegatus? Wydaje mi się, że gdzieś czytałam na forum, że mógłby być. Ale który będzie lepiej pasował za Limkami i lepiej się prezentował?
Efffa 16:46, 05 maj 2015

MAtylda pokaż co tam u Ciebie?
Matylda 08:59, 07 maj 2015

U mnie szału nie ma, brakuje mi jeszcze roślin- szałwii nie mogę nigdzie dostać, no i muszę zamówić miskanty.

No i dalej nie wiem co dać w z prawej strony, gdzie teraz mam postawione 3 doniczki
IzaK 10:52, 07 maj 2015

Ależ tu się dzieje... tujki ładnie posadzone i reszta roślinek również... będzie pięknie
magdziam 20:07, 07 maj 2015

wpadam z rewizytą sąsiadko, szykujesz piękną rabatę. A jeśli chodzi o miskanty to zobacz jeszcze morning light?
Matylda 08:03, 08 maj 2015

Iza: Dzięki, choć niestety u mnie to bardzo malutkimi krokami- także na efekt jeszcze będzie trzeba bardzo długo poczekać.

Magda: Akurat morning light mi odradzali, bo za mały jest, żeby być przed limkami, ale może zastosuje go gdzieś indziej w przyszłości. Dzięki za odwiedziny .
Asiuniaa 08:50, 08 maj 2015

Witaj Matyldo widzę, że na podobnym etapie jesteśmy - tworzymy. Bardzo ładne masz tawuły - teraz je kupiłaś?Podobają mi się. Jeżeli chodzi o miskanty za hortensjami to docelowo hortensja będzie prawie każde trawy zasłaniać bo jest przecież dużym krzewem - jeśli chcesz ich trochę wpleść to chyba tylko gracilimus . Tam gdzie znak zapytania przed hortensjami mogłabyś dać żurawki ale już np w czerwonym odcieniu.