KasiaW76
12:05, 28 kwi 2015
może komponowanie rabat na prostym i płaskim terenie byłoby dla mnie łatwiejsze ale na moich skarpach jakoś mnie to przeraża. Nie mogę sobie zwizualizować w głowie tego co powinno na nich być, jak powinno to wyglądać i w jakiś ilościach sadzić. Skarpy moje mają różny pokrój bo są łagodne w spadku i mocne, są przejścia, zejścia i rózne tam inne przeszkody. Niewątpliwie kosodrzewina pumilo czy jak sie to pisze
znajdzie swoje miejsce w większej ilości, jałowce chciałabym ale w odmianach sabrińskie tamariscifolia, płożący Wiltoni, pośredni gold star oraz golden carped i tylko nie wiem jak je połączyć aby mieć wszystkie. może powinnam sadzić po 3 sadzonki jednej odmiany razem w różnych miejscach na skarpie. Pytanie tylko na jakiej wysokości skarpy hmmm pewnie w najniższej bo mają niski pokrój...
Takich pytań i pomysłów mam wiele ale wizje moje jakoś nie mogą się zgrać aby coś z tego wyszło rozsądnego.

Takich pytań i pomysłów mam wiele ale wizje moje jakoś nie mogą się zgrać aby coś z tego wyszło rozsądnego.