Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:08, 16 kwi 2015

Do góry
Pierdołki z saskiej stodołki

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:07, 16 kwi 2015

Do góry
Kłosownicowo-klonowa

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:05, 16 kwi 2015

Do góry
I wydaje mi sie że moje czosnki ozdobne mają dzieci

czy to aby możliwe?

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:02, 16 kwi 2015

Do góry
Grab chce się puścić
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:02, 16 kwi 2015

Do góry
Kulkowałam troszkę ale ida deszcze wiec z resztą mus poczekać

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:00, 16 kwi 2015

Do góry
I zrobiłam sobie dobrze:
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:00, 16 kwi 2015

Do góry
Dębik tez się kiespko zbiero
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:58, 16 kwi 2015

Do góry
cisy nadal walczą.
jedne z trójki sie wreszcie zebrał. tu foto najlepszego i najgorszego.
Moja działka na Dębowym Lesie 10:57, 16 kwi 2015

Do góry
jona-Asiu dokładnie, tak ,żeby zobaczyć bliżej misterne,piękne kropelki wody i teraz dużo kwitnących maleństw w ogrodzie to trzeba bliżej się przyjrzeć, zatrzymać, ba, pochylić albo paść na kolana

Ewa777 Brakuje mi tych wczesnych tulipanków ale te co mam, to tez cieszą.a już trochę się uzbierało.pomału będą rozkwitać i będę je pokazywać )

nicol21 -Ewelinko Wiosna jest piękna
I to ona chyba daje nam więcej siły , energii. a i działka , ogród, rośliny, wszelakie prace popychają do działania.
Lubię jak jest kolorowo, stale coś kwitnąco i tak się staram ,żeby taki właśnie i mój ogród był.Nie mówiąc już o tym,ze ciągle cos nowego mnie kręci, kusi.I dalej jak sroka jak cos zobaczę .To włącza się jakiś diablik i : " Musisz to mieć.!Albo przydałoby się , byłoby ładniej " :happy2: I dokupuję a później myśl człowieku , gdzie to upchnąć.

Coraz więcej pączków na powojniku

mahonia szykuje się do kwitnienia
Mój ogród pod górkę... 10:43, 16 kwi 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
I takie tam:

Zaaaachwyt wielki Super jest to miejsce, a innym też nic nie brakuje, ale pięknie działasz, nadrobiłam i buziaki słoneczne zostawiam
Pomysł na ogród 10:33, 16 kwi 2015

Do góry
Kasya i na koniec specjalnie dla Ciebie klematis

Pomysł na ogród 10:31, 16 kwi 2015

Do góry
no i te świeżutkie zielone kolory ....piękne

o to różowe też niczego sobie

Ogródek Rumiankowej 10:30, 16 kwi 2015

Do góry
Witam Cię agaott dziękuję za sugestie. O wrzosach i wrzoścach właśnie myślę

Kilka dzisiejszych i archiwalnych zdjęć z telefonu. To są zdecydowanie moje kolory... wszystko jest na froncie, musi więc pasować kolorystycznie do rabaty z różanecznikami.

Wiosennie przy samym budynku (obwódka jest zrobiona na razie tylko z przodu na odcinku kilku metrów, ale jest ). Wysypana korą, nie wiem, czy będę chciała to zmieniać na kamienie. Teraz jest kora i szyszki z racji niskiej ceny

Mam tu barwinka i serduszkę różowo-białą.

1,5 roku po posadzeniu zakwitła również Magnolia. Miała być Alexandrina, przysłali Lennei. W sumie to nawet lepiej Kolor mi się bardzo podoba

Muszę jej dopiero zrobić ładną obwódkę, mam nadzieję, że nie pokaleczę korzeni...
Kocur sąsiadów wyjątkowo upodobał sobie ocieranie się o nią

A tak było wokół niej jeszcze niedawno
Obwódkę chyba zrobię po zewnętrznym obrysie krokusów? Czy bliżej pnia?

Kosaćce też już się schowały, ale zdjęcie wrzucę

Zeszłoroczne działania ze skarpą - obecnie lawenda jest obszerniejsza (ale jeszcze sucha, dopiero łapie kolor) i doszło 20 sadzonek karmnika ościstego, kilka kamieni itd. planuję jeszcze posadzić dzwonek karpacki w niebieskim kolorze pomiędzy lawendami i różami.
To jest skarpa frontowa, równoległa do domu. Druga skarpa jest prostopadła do tej, planuję podobne nasadzenie + górą ekran ze szmaragdów i jakieś kulki bukszpanowe itd.

Pomysł na ogród 10:26, 16 kwi 2015

Do góry
powoli zaczynają ruszać trawki - Kachat pytała o miskanty
zaczynają się pojawiać pierwsze zielone listki
stipy pięknie przezimowały i zostały za radą Joasi przycięte i już mają kilkucentymetrowe przyrosty
najładniej poszła mozga trzcinowa , ale tej to chyba nic nie jest w stanie "zabić" -rośnie jak wściekła ( mimo że posadzona pod ziemią w donicach ) brak zdjęcia

Pomysł na ogród 10:22, 16 kwi 2015

Do góry
i po nawożeniu
zawsze ręcznie rozsypywałem nawozy i jak to bywa sypało się raz więcej a raz mniej
w tym roku kupiłem taki mały siewnik za 25 plnów - na korbkę - dostępny pewnie we wszystkich marketach - naprawdę rewelka - polecam gorąco
czysto i sprawnie a co najważniejsze równomiernie
mam tez taki siewnik na kółkach - ale ten to jakaś pomyłka - przy każdym zatrzymaniu wysypywał na końcu kupkę nawozu ...

po rozsypaniu nawozu dosyć obficie trawnik został podlany

no i zobaczymy na razie tak się prezentuje :

Czasem słońce czasem deszcz 10:18, 16 kwi 2015

Do góry
kopiąc w ziemi znalazłam takie roślinki- mam nadzieję że funkia bo nic innego nie przychodzi mi do głowy a potrzebna

teraz idę czyścić rów- a to już nie będzie takie fajne
Pomocy! Jak mądrze zaplanować kawałek ziemi o długości 32m? 10:15, 16 kwi 2015
Do góry
nie wiem jakie strony swiata najlepiej jakby na końcu dziłki była pólnoc ale

tak bym to zrobiła skoro chcesz tam las ( mnie ten las nie przekonuje)....dosadzić na całym placu tych choinek róznych gatunków do czerwonej lini moze tylko wokół ogniska zrobic jakąś obwódke 1-1,5m szerokości z czymś co cieszy oko i daje kolor

no i te tuje z rządka zabrac - skoro nie regularnie nasadziłaś juz kika choinek to niech bedzie konsekwencja

nie dokońca jestem przekonan czy trawa tam jest dobra ..wyginie jak choinki urosną ale do tego czasu tańce z kosiarka nie beda łatwe.

Czasem słońce czasem deszcz 10:14, 16 kwi 2015

Do góry
Tak wygląda niebo dzisiaj

i gdzie zapowiadane 26 stopni?

Rabatka wschodnia nabrała nowego wyglądu- nie wiem czy lepszego- bergenie zastąpiły uschnięte żurawki

i z drugiej strony

i świeżo posadzone konwalniki giną w korze ale wierzę że mają potencjał
U mnie, na wsi 10:10, 16 kwi 2015

Do góry
No to kolejny projekt mojej rabaty, zupełnie odmienny, bo całkiem formalny

1. tuje szmaragdowe - są już kupione, więc muszą zostać.
2. róża okrywowa ice meidiland - biała.
3. róża okrywowa celina - zółta w pąku, po rozwinięciu kremowa.
4. jałowiec płożący blue chip
5. bukszpany - w sumie 6 kulek i 3 stożki.
6. berberysy.
7. tawuła japońska, chyba goldflame.
8. obwódki niebieskie lub fioletowe - lawenda lub szałwia omszona lub kocimiętka.
9. róża pnąca na pergoli, coś w stylu rumba nie znam nazwy.

Na środku rabat różanych chciałabym wsadzić 1 dekoracyjne drzewko - hibiskus lub trzmielinę europejską, w sumie 3szt lub tylko 2 w tych białych, nie wiem?

No i co Wy na to? Proszę o opinię
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 10:01, 16 kwi 2015

Do góry
I trochę wiosny.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies