Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudny teren - dużo pracy!

Trudny teren - dużo pracy!

KasiaW76 23:29, 27 kwi 2015

Kilka fotek na dobranoc

kwiat bergeni zbuntował się po wielu przesadzeniach i nie wystawił głowy

Biedny ciemiernik zbiera siły po tym jak siedział w samym słońcu, dostał nowe stanowisko od północnej strony

Wielkanocne pozostałości

Nasz kocurek Boluś z Córcią
KasiaW76 23:32, 27 kwi 2015

Za to na Dzień Dobry pytanie:

Może macie jakąś propozycje zagospodarowania obustronnego wzdłóż schodow i chodnika? Jest to Północna strona domu włącznie ze wschodem i zachodem.

Efffa 08:25, 28 kwi 2015

Ale tam chyba trawa bedzie , czy tylko chwilowo ta trawa?
paulina_ns 08:38, 28 kwi 2015

KasiaW76 napisał(a)
Za to na Dzień Dobry pytanie:

Może macie jakąś propozycje zagospodarowania obustronnego wzdłóż schodow i chodnika? Jest to Północna strona domu włącznie ze wschodem i zachodem.

Ja bym tam Kasiu widziała coś na pniu, połączone z kulkami bukszpanowymi Może trzmielinę na pniu? po 2 z każdej strony, do tego kilka kulek, trawki ozdobne i było by pięknie
KasiaW76 08:57, 28 kwi 2015

Ewus trawa posiana aby pustkami nie swiecilo

Paulina ide wygooglowac trzmieline na pniu
Efffa 08:59, 28 kwi 2015

Zobacz trzmieline u mnie tez na str 29, ale pnia nie widać,
KasiaW76 09:07, 28 kwi 2015

Trzmielina śliczna ale wyjaśnij mi dlaczego jodła na zdjęciu ponizej jest podpisana, że nie OGRODOWISKOWA? Jest śliczna.
KasiaW76 09:59, 28 kwi 2015

Potrzebuje kopniaka takiego solidnego bo mam chwilowa złość na mój niby ogród. Powinnam zająć się tylko trawa a stoję w miejscu i nie ruszam tyłka z kanapy.
Męczą mnie ciągle te skarpy od frontu domu i przy małym tarasie i nie potrafię sobie ich ogarnąć myślami. Są okropne, brzydkie a do tego bez mojej żadnej wizji. Nie wiem czy na skarpie usypanej z piasku cos da się stworzyć. Zaczynam wpadać w panikę. Mogłabym jechać w każdej chwili i zakupić multum roślinek ale co z tego jak za chwile bym stwierdziła, że połowa z nich nie nadaje się na moje warunki, bądź też połowa z nich padłaby w przeciągu kilku miesięcy. Masakra
dominika_ 11:43, 28 kwi 2015

Na piasku dobrze by sobie poradziły trawki A z trawnikiem mam to samo, jak popatrzę co zrobił kret to myślę sobie trzeba to jak najszybciej dosiać, po czym wychodzę na dwór i mi się odechciewa i tak już drugi tydzień. Teraz muszę zabrać się za skomponowanie rabaty na miejscu wyciętych drzew
paulina_ns 11:54, 28 kwi 2015

Kasiu trzmielina na pniu jest piękna i bezproblemowa, ja za swoją dawałam 35 zł, więc cenowo nie ma tragedii, do tego możesz dać kulki bukszpanowe po kilka z każdej strony i będzie cud .

ps. nie potrzebie sadziłaś sobie trawę w miejscu rabat, ja tak zrobiłam i ciężko było mi się jej później pozbyć, do tej pory w miejscach gdzie miałam zasianą walczę z nią.