Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 18:46, 27 lut 2015

Do góry
Zdecydowanie nie będę sadzonkować po 1 sztuce
Ogród na glinie 18:40, 27 lut 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Pociachałam pienną różę. Muszę się tego nauczyć metodą prób i błędów. Miałam ochotę ściachać ją jeszcze mocniej, ale jak nie było pąków, to nie mogłam. Obawiałam się też ściąć cieńsze pędy, znów w obawie, że będzie łyso, za mało pędów.

Stipy naliczyłam dziś już 21 sztuk.

A gdzie różyczka pójdzie? i jaki kolorek ma? Rozumiem tą drżącą rekę przy cięciu... ale z doświadczeniem przyjdzie i będzie lepiej.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:35, 27 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ciąży (nie jestem w ciąży) na mnie wielka odpowiedzialność za Twój ogród dlatego usilnie proszę o fotkę na całość z oranżerii a najlepiej z góry (jest taka możliwość?) bo skłaniam się do wersji jeszcze nie typowanej. Dla mnie jak wiesz priorytetem jest zasłanianie się, czyli "plecy" ogrodu muszą być silnie zaznaczone, nawet jeśli podwójnie.

Ale strzelać nie chcę z podpowiedzią, mus popatrzeć co widzisz jak patrzysz.

OJ Danusiu jedząc kolację szybciutko wklejam stare fotki bo aż mnie skręca z ciekawości co masz na mysli

Na tych starych zdjeciach najlepiej widac otoczenie i widok wprost z salonu, Aktulanie zywopłot cisowy dorasta do gabionów

Mało aktulane ale podgladowe, na przedpłociu jeszcze młode graby

I zimą
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 18:25, 27 lut 2015

Do góry
Oprysk miedzianem zrobiony ok 17.30 - pogoda ładna więc musiałam pędzić z pracy. Weekend deszczowy więc trzeba było się spieszyć.

Poszukiwania wiosny w ogródku

Czy te kocie zniszczenia odrosną? Muszę coś kupić odstraszającego na koty.

Hortki ogrodowe mają spore pąki, a bukietowe śpią.
Ogród w budowie - nieustającej 18:23, 27 lut 2015

Do góry
Gabrysiu samych sukcesów zawodowych , ogródkowych , wycieczkowych a szczególnie rodzinnych w Dniu Twoich Imienin

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:21, 27 lut 2015

Do góry
Ptasie łapki ładnie przezimowały i albo pójdą do doniczek ze stokrotkami albo na "ogród pamięci".

Ice Dancy zostają a wręcz będzie ich jeszcze więcej

Żurawki też będą eksmitowane z tego miejsca.

I jedyne co teraz cieszy w moim ogrodzie to zielona ściana ze smaragdów.

Zimą miałam chwilowy pomysł na wyrzucenie smaragdów i posadzenie żywopłotu z graba...Dobrze, że eM. wybił mi ten pomysł z głowy O tej porze roku miałabym szaro, buro i ponuro...

Ogród w Tarnowie 18:17, 27 lut 2015

Do góry
Pogoda sprzyja wcześniejszym pracą w ogrodzie.
Czyszczeniem tui z uschniętego igliwia rozpoczynam wiosenne prace ogrodowe a następne to cięcie i formowanie tui oraz wałowanie i areacja trawnika.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:10, 27 lut 2015

Do góry
Kostrzewa i lawenda, które idą do innych ogrodów przycięte.

Wrzośce nie zachwycają swoim kwitnieniem i również idą do ekmisji.

Miniaturowa miejska oaza Ani 18:08, 27 lut 2015

Do góry
Moje zmagania ogrodowe 18:07, 27 lut 2015

Do góry

pąki powojnika

i czarnego bzu
Moje zmagania ogrodowe 18:06, 27 lut 2015

Do góry
Sezon kwiatowy 2015 uważam za otwarty
Kwiatuszki małe, a cieszą jak cała łąka

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:05, 27 lut 2015

Do góry
Gracilimus po cięciu nożycami elektrycznymi.

Limki opitolone maksymalnie.

Krajobraz po cięciu mocno dołujący...

Miniaturowa miejska oaza Ani 18:03, 27 lut 2015

Do góry
Wyjasniam zatem kwestie ziemi
Prawie pod samo ogrodzonie zostala wykopana dziura przy budowie fundamentow, nastepnie wypelniona pr awdopodobnie ziemia, gruzem i piaskiem. Tak to wygladalo:

Nastepnie do wysokosci tej tuby, ktora wystaje ponad ziemie (jakies wejscie do pojemnikow z deszczowka? Wybaczcie nie znam sie na tym;p) zostal nasypany czysty piach (o tyle tez zostaly zasypane pnie drzew) i na wierzch okolo 10cm czarnoziemu. Na zdjeciach z ziemia wydac miejsce, gdzie wystaje wlot do tej tuby
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:59, 27 lut 2015

Do góry
Tydzień w ogrodzie zakończony. Plan nie wykonany w 100%

Najpierw trochę wiosny.

Tulipek i irysek

Hiacynt

W cieniu - zacieniona 17:56, 27 lut 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...niektóre roślinki już zdobią...

Choroby i szkodniki berberysów, berberys - Berberis 17:40, 27 lut 2015

Do góry
Zauważyłam dziś na moim berberysie takie dziwne narośla. Wyglądają na suche, ale po zdarciu pokazuje się żółte drzewo - wiem już, że taki kolor jest właśnie u berberysa. Ten krzak już jesienią dziwnie wygladał, jakby marniał, usychał... Obok rośnie drugi berberys i on wygląda normalnie, w miejscu oczek ma małe pąki.
Może będziecie wiedzieć, co mu jest?

Rododendronowy ogród II. 17:30, 27 lut 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Piękne ranniki, a zdjęcie Reni masz? nie zrobiłyście razem?Bogdzia czy mam się martwić tymi plamkami na liściach żółtymi? to połamany przez koty Helsinki, dochodzi do siebie , co mu dać? pozdrówka

Aniu brak mu jakiegos pierwiastka ale jakiego nie wiem , opryskaj dolistnie nawozami az wygląd lisci się poprawi a potem granulowany nawóz do rh lub do borówek i bedzie dobrze.Zdjęcia Reni nie mam bo była krótko wiec nie chciałam jej wystraszyc robieniem zdjec.Następnym razem będa. Aniu znalazły się u Ciebie ranniki?
Ogród prawie romantyczny 17:30, 27 lut 2015

Do góry
Napia napisał(a)

Ewa, zastanawiałam się też nad jabłonią, ale może nie pasować do pozostałych nasadzeń. To rabata ze szmaragdami, limelightami i bodziszkami. Są tam też posadzone dwie kolumnowe wiśnie Amanogawy, bo trzecia niestety przemarzła. Zastanawiam się nad posadzeniem po obu stronach kolumnowych wiśni japońskich ( jedną będę musiała przesadzić) a w środku coś niewielkiego, ale nieco bardziej rozłożystego. Ale na razie myślę i co chwilę zmieniam decyzje, mając nadzieje, że coś w końcu przyjdzie mi do głowy. W ostateczności dosadzę trzecią Amanogawę dokładnie na wprost okna.

To zdjęcie wąskiego paska pomiędzy domem a płotem, które sprawa wrażenie, że za chwilę widok na działkę sąsiadów zostanie zasłonięty. Ale to jednak nie do końca tak jest.

wcale nie taka wąska ta rabatka, ja bym tam jeszcze cos wcisnela...
Ogród Loczka 17:30, 27 lut 2015

Do góry
Troszkę wiosny

W cieniu - zacieniona 17:28, 27 lut 2015

Do góry
...niektóre roślinki już zdobią...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies