Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kosolkowa Pasja 11:25, 25 lut 2015

Do góry
Przy wejściu (pierwszy raz sama plotlam więc kółko jest nieco kwadratowe )
Lawendowy zawrót głowy 11:16, 25 lut 2015

Do góry
Żeby nie było,że spreparowana Co by nie miało to znaczyć

A kupić ją możesz tutaj
http://www.rosaplant.pl/pl/search?search_query=pashmina&orderby=position&orderway=desc

Nie wiem co znaczy to słowo,które u mnie napisałas
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:12, 25 lut 2015

Do góry
hahahhaa no padłam
Ogród wśród pól i wiatrów 11:10, 25 lut 2015

Do góry
jolka napisał(a)
Mój ogród od strony południowej. Obraz nędzy i rozpaczy! Wierzę, że za 2 lata będę mogła wskazać te zdjęcia do porównania było ... jest ... Żeby mi się tak jeszcze projekt zagospodarowania przyśnił

witam po chwilowej nieobecności
no widzę, że będziesz miała co robić w trakcie sezonu chyba też powinnam zrobić zdjęcia przed i po
a mam pytanko odnośnie tych uciętych patyczków hortensji: czy tak jak je pociachałaś wsadzasz do ziemi i czekasz na korzonki ? czy używasz do tego celu ukorzeniacza ?
Asi ogródek pod świerkami 11:08, 25 lut 2015

Do góry
wydrukowałam na szybko i coś mi się paskowo zrobiło i ciemny wydruk, naniosłam dwoma kolorami linie rabat czerwone nawiązują do tego co masz z przodu czyli po lini prostej, niebieskie po łuku. Obecny kształt lini jest niezbyt... wg mnie konieczny do zmiany
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:49, 25 lut 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Ech,za każdym razem mnie zachwyca Twój dojrzały ogród
Doradz,mam zamiar wyrzucić robinię szczepioną i coś na pniu chciałabym w zamian.
Myślisz że śliwa wiśniowa Nigra to dobry wybór.

Reniu....pięknych propozycji jest wiele, ale jeśli myślisz o śliwie wiśniowej to masz 4 propozycje
1) Pissardi rosnie u mnie

2) Nigra
obydwie rosną na duże drzewa, osiągając koronę średnicy 5m, nigra ma ciemniejsze liście prawie czarne, kwitną na różowo,
3) Umbraculifera, wzrost podobny, ale kwitnie na biało,
4) Wiśnia dziecięca, to małe drzewko może być szczepione lub rosnac jak krzaczek
https://www.google.pl/search?q=sliwa+dziecieca&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=SpjtVPLlOc7JOZD8gVg&ved=0CCEQsAQ&biw=1920&bih=920
Jak chciałabyś więcej propozycji, zobacz tutaj
http://ogrodniktomek.pl/2013/03/krzewy-o-czerwonych-lisciach-ogien-w-ogrodzie/
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 10:39, 25 lut 2015

Do góry
Dla przypomnienia rzut działki z zaznaczeniem gdzie sa te przeklęte jodły, które chcą się stroić...he he

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:38, 25 lut 2015

Do góry
Napia napisał(a)

Śliczna ta sekka Niesamowite są te taśmy obsypane baziami. Moja wierzba jeszcze malutka, ale może za rok pokaże swoje piękno
Będziesz pięknie wyglądała na weselu córci Jeszcze sporo czasu, by znaleźć właściwą sukienkę lub właściwą krawcową

Ona dopiero zaczyna, zrobię jej sporo fotek, lubię te niepospolite formy i tekstury, czy to na drzewach, liściach lub na igłach oraz zmienność ich kolorystyki
Przykładem może być świerk czarny aurea

Dziękuję za słowa optymizmu...krawcową już znalazłam
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 10:36, 25 lut 2015

Do góry
Ale i mnie cisza No cóż ...dumam w takim razie dalej nad sukienką dla moich jodeł, tzn. chciałam coś posadzić przed nimi. Myślałam o berberysie, żeby dać bordowa plamę, lub o różach w klorze rózowym np. bonica. ogólnie w ogrodzie ma przeważać biel,róż, fiolet i odrobina bordo. Z bordowych akcentów na razie mam krzak pęcherznicy diabolo i buka pendula purpurea. Przy jodłach myślałam też o trawach dla rozluźnienia kompozycji. Ale jak dłużej myślę o moim zestawieniu to mam więcej wątpliwości. Ziemia na działce raczej gliniasta, ale każda roślinę sadzoną podsypuję ziemią sklepową. Dodam jeszcze, że przy jodłach słońca nie brakuje.

Wypociłam coś takiego - jodły, przed nimi miskant Morning light a u jego stóp np. róze bonica....

Ale chyba zrobiłoby się zbyt sielsko...

I jeszcze tak - Wygooglowałam tawułę Spiraea betulifolia 'Tor' - tawuła brzozolistna 'Tor' . mogłaby być przed jodłami jako średnie piętro tylko nie wiem co by pasowało u jej stóp...? Może jakaś trawka w kępach...

Mój mały raj na ziemi :) 10:17, 25 lut 2015

Do góry
Mała Mi
bieganie w piżamce skończyło się choróbskiem, drugi tydzień mnie trzyma
ale wiesz sama jakie to faaajne

Marta
miło mi, że zostawiłaś ślad tym razem ja Twoim ogrodem jestem oczarowana!

Ewa,
zapraszam, miejsc do posiedzenia u mnie dostatek
i miło mi, że kogoś inspiruję

i witam się ze wszystkimi zaglądającymi !
wiosennie się witam!!
!

W I O S N A !!! W I O S N A !!! W I O S N A !!!

Ja czuję mam w ogrodzie przebiśniegi (niestety nie mam fotek, bo mi padł aparat i muszę kupić nowy). I pomimio kaszlu co nieco pocięłam, posypałam dolomitem (pierwszy raz...) i czekam na wolną sobotę i chyba będziemy wertykulować !
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:10, 25 lut 2015

Do góry
Justyna napisał(a)
Aganiu, witam wiosennie
Twój ogród cudnie wygląda o każdej porze roku! Z przyjemnością obejrzałam go w zimowej odsłonie. nie wiedziałam, że masz gunerę. Piękna
Czytam, że ważne wydarzenie przed Wami w lipcu, gratuluję
Ciekawa jestem jak tripetala w tym roku zakwitnie. Chciałabym, żeby moja dołączyła do Twojej.
A judaszowca masz? Ja teraz myślę o jakiejś fajnej odmianie o bordowych liściach.
Pamiętam, że jesienią okrasiłaś rabaty, sporą ilością cebulowych, wiosną będzie spektakl. Przyjdę go podziwiać
Pozdrawiam serdecznie

O..Justynka, witaj...cieszę się, że wracasz do nas po zimie...wiosennie mnie dopieszczasz miłymi słowami, a u nas teraz od dwóch dni pada deszcz i ogród smutno wygląda, pocieszam się, że szybciej się zazieleni

Gunera, piękna była, niestety, którejś zimy mocno przymarzła, postaram się odciąć od matecznej, młode sadzonki, może się uda...a jak nie to kupię nową
Mam judaszowca, ale jeszcze nie miał kwiatów

rośnie 3 rok, pewnie kupiony i wyhodowany z nasionka, ale ładnie bujnął i piękne ma liście..trzymam kciuki za twoja gwiazdę, sama jestem ciekawa, czy tripetala pokaże mi kwiaty w tym roku
coś na wspomnienie

Ciekawa jestem na co się zdecydujesz, jest duży wybór drzew i krzewów o bordowych liściach, mnie ostatnio zaciekawiła leszczyna pospolita Red Majestic
https://www.google.pl/search?q=leszczyna+pospolita+red+majestic&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=LZDtVKrlHYOEPar-gagB&ved=0CCEQsAQ&biw=1920&bih=920
ciekawym egzemplarzem wśród klonów pospolitych jest Red Sunset
https://www.google.pl/search?q=klon+pospolity+red+sunset&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=tZDtVLHRIYGSPf32gfgJ&ved=0CCEQsAQ&biw=1920&bih=920
a to mój pupilek

z klonów palmowych ciekawym drzewkiem jest Trompenburg, ma trochę inne listeczki od typowych japończyków.

Dziękuję za gratulacje, szykujemy się na galę cebulową i weselną
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:44, 25 lut 2015

Do góry
Słonecznego dnia wszystkim.

Makowo na Kociewiu 09:41, 25 lut 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

Cisy stanowią plecy dla paleciaka, który teraz jest schowany pod dach.

muszę je wyrównać od góry i z boków

ciapnij je śmiało, z każdej strony to ładnie się zagęszczą
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 09:39, 25 lut 2015

Do góry
Tak łany traw na dzień dzisiejszy się prezentują. To są najbardziej wypasione dwie doniczki, reszta ciutkę mniejsza.

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 09:24, 25 lut 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Te opisy pod aukcjami wszędzie są takie same. Mało informacji, co się w książce znajduje. Zwłaszcza przy takich poradnikach powinni pisać konkretniej. Jak oceniasz zakupione książki? Obie są godne polecenia? Jest jeszcze nowsza książka Roberta Markleya "Róże w Twoim ogrodzie". Nie brałaś jej pod uwagę?

Z 2 ostatnich to ta jest fajniejsza, ale obydwie są ciekawe.

Mam jeszcze takie,godne uwagi.

Ale ta jest wszechstronna.

Stare wydanie,ale jak teraz przeglądam,to cały czas na topie Jest w niej wszystko o czym my tutaj na ogrodowisku rozprawiamy.

Muszę ją od nowa przeczytać
Mam jeszcze inne,ale te wymienione są chyba najlepsze.
Lawendowy zawrót głowy 09:10, 25 lut 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
jola mi sie zapowiada 200 na pierwszy rzut...

Mnie to nie dziwi
Lawendowy zawrót głowy 09:07, 25 lut 2015

Do góry
Moja ogrodowa juz w domku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:43, 25 lut 2015

Do góry
Moje pierwsze zakupy z poprzedniego tygodnia. Smagliczka, Ostróżka trwała oraz Gipsówka letnia. Ostróżkę wczoraj posiałam w/g instrukcji zakwitnie dopiero w przyszłym roku ale warto na nią poczekać Gipsówkę zakupiłam z myślą o białej rabacie

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 08:37, 25 lut 2015

Do góry
I mam kolejne prosby (kolejne drzewa) do uzytkownikow forum

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:36, 25 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Absolutnie takie ilości nie wejdą, obrazek ostatni bardzo przekłamuje, co najwyżej wejdzie to

Tuje wyrównaj, drzewo podetnij bo leży prawie na rabacie, nic pod im nie urośnie. Ten "mój" cyprysik pod drzewem też nie wejdzie chyba (od tui) albo będzie miał cień.

Kołtuna ze ściany wywal, posadź ładne pnącze, nie takie nieporządne. I te kije wyrwij, po co one, tylko szpecą.

Dziękuję pięknie za wskazówki zostaną zastosowane
P. Danusiu mam tylko jeszcze pytanie, tą tawułę pod jałowcem rozumiem ze mam tylko ładnie przyciąć czy ją lepiej wywalić?
ta glicynie to tak plącze, bo nie chciałam jej na dom puszczać, chciałam żeby się takie niby drzewko zrobiło
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies