Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:03, 18 lip 2013

Do góry
A na tojadzie siedzą trzmiele

Niebieskie floksy

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:56, 18 lip 2013

Do góry
Cudowne floksy
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:53, 18 lip 2013

Do góry
Olu,pachną! Szczególnie lilie i floksy!
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:50, 18 lip 2013

Do góry
Moje białe floksy jeszcze w pąkach
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:50, 18 lip 2013

Do góry
Floksy

Mój 4 arowy azyl... 21:45, 18 lip 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Tak, Krysiu, o parku
Z roślin, które pamiętam to: tiarelki, dzwonki Poszarskiego i motylkowy, irysy pumila, rudbekie, kocimiętki, bodziszków kilka odmian, przetacznik, szałwia omszona, kilka odmian hortensji, tawuły, irysy bródkowe i syberyjskie, perukowce, kaliny, przegorzany, floksy, astry belgijskie, kilka odmian bergenii i host, o których już wspomniałam.
Poza tym przy Promenadzie trawy, róże, runianki...
Pewnie sporo pominęłam

A słoneczniczek dostałam jako gratis

O matko, co za park. No dla tego parku warto odwiedzic to Twoje miasto. W stolicy raczej nie ma takich nasadzeń, ale może się mylę. Warszawiacy, poprawcie mnie. Mamy takie bogactwo roślin gdzieś w parku?

Często tam bywasz?
Zrobiłabyś zdjęcie Przegorzanów? Pliiiisss
Mój 4 arowy azyl... 21:40, 18 lip 2013

Do góry
Debra napisał(a)

Ale piszesz o parku, nie o swojej działce?

Aż diw, że takie bogate nasadzenia w tym parku.

I zgadzam się z Irenką - ten pasiasty słoneczniczek wyjątkowo śliczny.

Tak, Krysiu, o parku
Z roślin, które pamiętam to: tiarelki, dzwonki Poszarskiego i motylkowy, irysy pumila, rudbekie, kocimiętki, bodziszków kilka odmian, przetacznik, szałwia omszona, kilka odmian hortensji, tawuły, irysy bródkowe i syberyjskie, perukowce, kaliny, przegorzany, floksy, astry belgijskie, kilka odmian bergenii i host, o których już wspomniałam.
Poza tym przy Promenadzie trawy, róże, runianki...
Pewnie sporo pominęłam

A słoneczniczek dostałam jako gratis
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 22:21, 17 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Może to nie jest Flammentanz tylko coś innego bo u mnie nigdy drugi raz nie kwitły. Murki zawsze sa fajne i dzwonki na nich super , może floksy te malutkie , żagwin itp i nie denerwuj sie jego nowością , na wiosnę już nie bedzie taki nowy.Pozdrawiam serdecznie.

Bogdziu, no własnie, dlatego też jestem zdumiona. Mam trzy krzewy Flammentanz, dwa bez pąków, a ten jeden obsypany pakami. A wyglądaja tak samo, ale z różami to ja nie wiem, może jest inna?

No tak murek rzeczywiście denerwuje mnie nowością, a bardziej 'łysością' ale powoli mu odpuszczam )))

O floksach szydlastych tez myśle.
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 21:08, 17 lip 2013

Do góry
Może to nie jest Flammentanz tylko coś innego bo u mnie nigdy drugi raz nie kwitły. Murki zawsze sa fajne i dzwonki na nich super , może floksy te malutkie , żagwin itp i nie denerwuj sie jego nowością , na wiosnę już nie bedzie taki nowy.Pozdrawiam serdecznie.
Kwiatki i rabatki u Elizy 17:50, 17 lip 2013

Do góry
Celina napisał(a)

cudnie ta rabata wygląda! Moje biały floksy nie zawiązały nawet pączków. inne też jakieś mizeroty. Ale to chyba efekt, że nie uszczykiwałam i za dużo cienia miały.może za rok dadzą czadu
Pozdrawiam

Celinko pierwszy raz słyszę, aby floksom uszczykiwać czubki... ??? Nigdy tego nie praktykowałam, może spróbuję w przyszłym roku, zobaczę czy będą piękniejsze...
Ogród przy lesie początek 2012/2013 13:55, 17 lip 2013

Do góry
Dziewczyny Witam Was .Walczę ,walczę z tymi chwastami ,dzisiaj ,już prawie taczka tego badziewia ,ale skarpa odchwaszczona i kanciki odnowione ,pazurki ścięte ech chyba do zimy ,palce ,ze ściętymi pazurkami ,taki los ogrodniczki.

2 skarpa ,róże ,trawy ,floksy ,urosły nasturcje,zostały nasionka z tamtego roku ,lawenda u góry i w nóżkach też jest początek lawendy .

tu tyram ,sprzątam ,po budowlane składowisko piasku ,będzie tu oczko ,w koło lawenda w środku trawy .Teraz M musi usunąć betoniarę.

Ogród z łezką 11:22, 17 lip 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Może odbiją te floksy Uwielbiam je..

Ewciu ja też je lubię, bardzo mi ich szkoda...siła wyższa
Te białe od Elizy bardzo się starały, moje (z zeszłego roku) jeszcze zawiązków kwiatów nawet nie miały po uszczyknięciu...
Mazury i mój kawałek ziemi 10:34, 17 lip 2013

Do góry
Ewuś z wielką przyjemnością spaceruję po Twoim ogrodzie-bardzo lubię floksy i pelargonie no i dochowałaś się pięknego krzaczka przetacznika.
Pozdrawiam serdecznie
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:44, 17 lip 2013

Do góry
Agata - słońce doszło

Kondzio - odbuziam

Mariusz - nie przesadzaj

Megi - małe musi podskakiwać wysoko I jakoś sobie radzić.. w radio jest konkurs i przed chwila było pytanie ile procent mężczyzna chce mieć niskie partnerki?? Wiesz tylko ile???? Tylko 7%.... udało mi sie, i nie zostałam starą panną,chyba dzięki temu że podskakuję

Bogdzia - liliowce jak na pierwszy rok rosną super

Yen Jola - wiem, że nie masz czasu ja ma mo tyle dobrze, że większosć czasu spędzam jednak na nizinach i przed kompem Ale jakoś wolałam pracę w ruchu i w terenie... ale ... jak się nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma

Ela - plany mam takie by z Danusi projektów na mój przegródek zrobić jeden projekt dopasowany do asortymentu który udało mi sie kupić w dobrej cenie Ale całokształt będę ustalać w trakcie sadzenia, jakoś na papierze nie umiem ułożyć roślin i kompozycji..

Wiunia - są foty ładne artystycznie i ładne sentymentalnie Przesłanie odebrałam, róża i fota cudna

Różyczko - papierówki maja robaki.. bo nie pryskane... ale dzielimy sie z robakami,,, ja to co zdrowe, a im reszta Ale swoje z drzewa to swoje.. żadne sklepowe Nawet robaki nie przeszkadzają..ale za rok chyba trzeba z raz prysnąć..

Sebek - mam ciekawą pracę, tylko za dużo mam komputera a za mało ruchu

Iza - ja też o krwawniku dowiedziałam sie z forum.. z wątku rabat angielskich i chyba Basia pokazywała. Nigdy w szkółce nie wiedziałam, a wczoraj jadę i patrzę jakaś szkółka.. wiec w tył zwrot.. i moje są

Kindzia - pełen różowiaste liliowce ma Mariusz.. piękne. A floksy jak chcesz to ci pokaże z zeszłego roku... były ładne.. ale widocznie pora na przesadzenie.. byliny to lubią

Mira.. ja nie mam działki przy ulicy.. wiec muszę manewrować po swojej... ale zawsze mogę komuś oddać co nie co... i tu zaleta forum, bo zawsze ktoś sie zaopiekuje I wtedy serce nie boli, że sie wyrzuca... tylko daje sie nowy domek Floksy przycięta zakwitną później, ale za to obficiej Rok temu tak robiłam, tylko przycięłam ok. 1/3... za rok juz tego dopilnuję by nie zapomnieć

Anuś - zapraszam do siebie... wezmę cię na wycieczkę po obiektach wysokich Masz to jak w banku Poważnie

Kasik - ffffariatki zawsze sie w końcu zejdą razem

Marzenko
- do wszystkiego można sie przyzwyczaić A ja kocham przestrzeń I dlatego bardzo mi sie podoba położenie Twego ogrodu, pomimo uciążliwości dojazdowych

Renata - nie dość że efektowna solniczka to i zdrowa

Hogata - już kulek cisowych nie ma ... poszły wszystkie w moje ręce

Karola - u mnie tak samo, tylko tyłek sie rozpłaszcza coraz szerzej... i już mało jestem w terenie... ale tu musiałam jechać bo po drodze miałam cisy Gdyby nie one, to siedziałąbym przed kompem, a w tern pojechałby ktoś młodszy

Gabrysia - już pisałam, że ja mam wybitnie coś takeigo jak ADHD.. i z wiekiem to nie ubywa I wszelkie dys, dys, dys.... wiec piszę, a potem poprawiam to co poprzestawiałam w literkach.

Celina - to są pomiary do wykonania oceny stanu nośności wieży, wieża ma zdeformowane profile.. brak dokumentacji i trzeba wszytko zinwentaryzować czyli pomierzyć

Kwiatki i rabatki u Elizy 09:24, 17 lip 2013

Do góry

cudnie ta rabata wygląda! Moje biały floksy nie zawiązały nawet pączków. inne też jakieś mizeroty. Ale to chyba efekt, że nie uszczykiwałam i za dużo cienia miały.może za rok dadzą czadu
Pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:19, 17 lip 2013

Do góry
Praca

Aniu nie daje mi to spokoju, Zaspokój moją ciekawość i powiedz na czym polega Twoja praca???
Kurcze na czym Ty siedzisz ? no bo ,że na pupsku to widzę ,ale ta wież co to jest??

zapomniałam uszczyknąć floksy. dobrze ,ze przypomniałaś Pozdrówka
Ogród z łezką 00:06, 17 lip 2013

Do góry
Może odbiją te floksy Uwielbiam je..
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:53, 16 lip 2013

Do góry
Evchen napisał(a)

Na ławce dość tłoczno, więc przeszłam się po ogrodzie Znalazłam kwiaty, które lubię.. bo kojarzą mi się z moją babcią... floksy i krwawniki.. floksy właśnie kupiłam. Na krwawniki przyjdzie pora
Pięknie i klimatycznie u Ciebie Aniu......
Ev jak zajrzysz jutro to może więcej floksów u mnie znajdziesz te babcine kwiaty mają u mnie szczególne znaczenie towarzyszyły mi od dziecka

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:35, 16 lip 2013

Do góry
an_tre napisał(a)

Na ławce dość tłoczno, więc przeszłam się po ogrodzie Znalazłam kwiaty, które lubię.. bo kojarzą mi się z moją babcią... floksy i krwawniki.. floksy właśnie kupiłam. Na krwawniki przyjdzie pora
Pięknie i klimatycznie u Ciebie Aniu......
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:06, 16 lip 2013

Do góry
Jak widzę pracę to mi się kręci w głowie, ale jak oglądam te lilie to też

no i czekam cierpliwie nawet na przedogródek, też tak mam wywalić ale gdzie - ja już dzialam na ulicy a jak zrobią drogę to znów problem będę mieć

pozdrawiam

ps. ja w ramach eksperymentu przycięłam floksy i jeszcze nie kwitną i zobaczę co to dało
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies