Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:58, 11 kwi 2015

Do góry
Danucha napisał(a)
Pomocy! Paskudna studzienka!. Rabata do przerobienia, tylko jak?.

Pod płotem cisy fastigiata (do uzupełnienia, dalej szpaler rh), pomysły takie:
1. Pociągnąć rabatę tak, by obejmowała studzienkę i coś podsadzić, tylko co?....Inkasent "nurkuje" co miesiąć, więc mus być dostęp;D (gratulować rozwiązań wodociągom Golenióów w 21 wieku!).
2. Donice odpadają, jeszcze bardziej zwracają uwagę
Rabata w trakcie przebudowy. Pod płotem cisy fastigiata, dalej rh, z niżej....????. Linia rabaty???, objąć studzienkęe?, Całą?, Do połowy?. Musi być do niej dostęp.

Ja bym objęła studnię rabatą. w tym miejscu trudno czym kolwiek zasłonić. Jedynym wyjściem zrobienie jakiejś lekkie ozdobnej pokrywy u kowala.
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 09:41, 11 kwi 2015

Do góry

Moj nowy nabytek to Genie. Niestety część pąkow zbrazowiala a te kwiaty które były częściowo rozwinięte Uschly. Zwalam winę na wielkanocne przymrozki i grad ale może się myle. Stało się tak w przeciągu kilku dni. A może to grzybek jakiś i lac grzybobojczym trzeba by było? Podpowiecie? Dziękuje z gory za pomoc.
Mały ogród, ale duuużo radości 09:38, 11 kwi 2015

Do góry
Danucha napisał(a)
Świerk serbski, a drugi czeka na miejsce

A teraz poluję na kulki cisowe na pniu szt. 4, w tym trzy przy tarasie. Na obrzeżach tarasu mam wąskie rabaty, na zasadzie donic z murkiem oporowym z kostki granitowej. Tam, z jednej dłuższej strony (ok. 6 m), będą promieniście nasadzone niskie, okrywowe dwa kolory i kulki cisowe na pniu. Frontowa część tarasu (2 x ok. 3m) rosną hortensje bukietowe, podsadzone niskimi floksami, ale chcę to zmienić. Podsadzić czymś nie wymagającym powiezchniowo, ale zimozielonym (pasychandra?, bukszpan?, czy co?)

Myślę, że pachysandra.
Chociaż ja uwielbiam mariage hortensji i rozchodnika. A czy przy tarasie muszą być zimozielone? To jest bardzo widoczne miejsce zimą?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:35, 11 kwi 2015

Do góry
Mam niedoczas, wiec sorki. tylko fotki wczorajsze i odpowiedzi na konkrety.
Wszystkim zaglądającym zostawiam zapach prawdziwej wiosny.. i pracowite pszczółki
Ogród Mirelli 09:12, 11 kwi 2015

Do góry
A w domu staram się mieć zawsze świeże kwiaty

Ogród Mirelli 09:11, 11 kwi 2015

Do góry
Nareszcie w pełni zakwitły i u mnie

Ogród Mirelli 09:07, 11 kwi 2015

Do góry
Zakupy Dzisiaj i jutro naprawa trawnika
Czy ktoś ma taki wertykulator?

Moja codzienność - ogród Oli 09:01, 11 kwi 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Pokażę tylko stan na dziś jakiś zarys już widać

o żesz, ale to będzie eliganckie
Leśny ogród z plażą 08:59, 11 kwi 2015

Do góry
uleczka napisał(a)
Takie kwiateczki u mnie zakwitły, nie wiem skąd się wzięły, na chwasty chyba zbyt ładne

Przesliczne zawilce , musiałas posadzic, cudne sa.
Ula w moim wątku zapraszałam Cię do siebie , pewnie nie czytałas bo nic nie piszesz.
Moja działka na Dębowym Lesie 08:51, 11 kwi 2015

Do góry
Agatko Mój mały zakątek też mi się podoba.
A wiosna coraz piękniejsza, bardziej kolorowa...ale i więcej pracy przed nami.ale przecież wszyscy to lubimy.

jona -Asiu Dzisiaj moje lilie idą do gruntu.I chyba eukomisy też posadzę.Jeszcze czekam, bo chlebuś się piecze i jedziemy nadziałkę.

jola54-Jolu Witaj sąsiadko.No własnie mamy do siebie nie daleko.Może spotkamy się ??Ja zapraszam. kiedy tylko będę na Dębowym.Dziś do wieczora jestem nawet.Mogę ci podać mój nr ,telefonu, jak chcesz???

Moja Fiona nadzorczyni ogrodu
Wiosenne odcienie...

mój ciemiernik

Mam ochotę posadzić już mieczyki i dalie.ręce świerzbią.Ale chyba poczekam.
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:48, 11 kwi 2015

Do góry

Proszę choćby o mała "buźkę", żeby zobaczyć kto mnie odwiedza.
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:43, 11 kwi 2015

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:38, 11 kwi 2015

Do góry

Jak w piosence ,,chodź pomaluj mój świat na żółto i na niebiesko"
Szmaragdowy Zakątek 08:33, 11 kwi 2015

Do góry
popcorn – Carola, to nie cebulice, one przeważnie są niebiesko-fioletowe i raczej mają przewieszone główki jak dzwoneczki a te moje kwiatki są różowe i sterczą ku górze…może Bogdzia i kitek81 mają rację że to śnieżnik…ale skąd on się tam wziął…w zeszłym roku go na pewno nie było….
A w sprawie wyjazdów, to jesteśmy umówione: 18.04 Żyrardów, 25.04 - objazdówka

Robertop – zapraszam częściej…w realu do „szmaragdowego” też…

Bogdzia, kitek81 – przyjrzałam się uważnie, podglądnęłam też u wujka Google i z całą pewnością stwierdzam, że to śnieżnik lśniący…miałyście rację dziewczyny...brawo!

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:26, 11 kwi 2015

Do góry
Kącik z tawułą japońską ma się dobrze. Powinnam wybrać inną porę na robienie zdjęć ale byłam tak zarobiona, że zapomniałam pstryknąć fotki
Wreszcie skosiłam trawę. Posadziłam róże przy pergoli w dwóch miejscach oraz przy kratce od strony tuj sąsiadki.
Na zdjęciu widać też trzy jedyne wrzosy , było ich pięć ale nie przetrwały. Ogoliłam je dość mocno. Moje obawy się potwierdziły co do tawuły czerwonej. Mróz sporo zaszkodził, jednak . Mam nadzieję, że ładnie odbije

Jurajski Ogród 07:56, 11 kwi 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Dla Was kilka dzisiejszych portretów moich piękności: jejmoście sasanki

Jejmości sasanki zachwycające.
W poprzednim ogrodzie miałam ich bardzo dużo i rozsiewały sie jak szalone. wilbiałam ich puchate kwiatostany.
Miłego ogródkowania życzę
Początki w Kruklandii 07:38, 11 kwi 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Sadziłam tak do zeszłego roku... robota głupiego, bo później trzeba przesadzać jak podrośnie...
Patrz jaki kipisz kokoszkowy

Jak na jarmarku a nie w ogrodzie

a bo to nie tak...
ja lubie tak :
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4429-ogrodek-kiedys-bedzie?page=165
i tak
https://www.ogrodowisko.pl/watek/919-ogrod-w-budowie-nieustajacej?page=531#post_4

Początki w Kruklandii 07:25, 11 kwi 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Ptaszek fajny... ale nie wiem czy zadowolony z takiej malej kałuzy
wszedzie porządeczek
ale ja bym tam dosadzila jeszcze ze 2 x tyle roslin

Sadziłam tak do zeszłego roku... robota głupiego, bo później trzeba przesadzać jak podrośnie...
Patrz jaki kipisz kokoszkowy

Jak na jarmarku a nie w ogrodzie
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:16, 11 kwi 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)

Aga, kupiłam wczoraj na bazarze takie pierwiosnki wykopane z gruntu i zastanawiam się, jak one się zachowują po przekwitnięciu? Czy żółkną im liście i usychają czy są widoczne przez cały sezon? Nie wiem czy nadają się do posadzenia tak bezpośrednio na widoku czy bardziej za jakimiś roślinkami?

Listki są cały sezon zielone - także spokojnie mogą być na widoku - mam nadzieję że nic nie pokręciłam .
Ja swoje tez kupowałam na bazarze od babć
Ogród tworzony z pasją 06:48, 11 kwi 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Wczorajsze zdjęcie tulipanów, niedługo zakwitną.

a jaki bedzie kolor ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies