Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród wyrozumiały

Ogród wyrozumiały

Olili 20:58, 24 kwi 2015

będę latać z drzewkami w doniczkach i patrzeć z boku z góry i od spodu

I państwo, które dostało eksmisję

Olili 21:06, 24 kwi 2015

Myślę,że takie ustawienie byłoby chyba ok. Nie wiem tylko co zrobić z tymi golden tuffetami przy nich teraz stoi klon Crimson Sentry ,nie wiem czy dokupić i zrobić pod nim taką plamę -łezkę, czy nie pasują do tego klona...???
Olili 21:10, 24 kwi 2015

Zastanawiam się czy nie dokupić tawuł i wyjechać nimi za tego dużego bordowego berberysa...??? Jak uważacie???

Oczywiście wielki żywotnik na wprost w donicy tylko chwilowo tam stoi..ciągle zapominam powiedzieć by go stamtąd zabrano ,bo widzę go dopiero na zdjęciach
szemusia 21:20, 24 kwi 2015

Olili napisał(a)

Myślę,że takie ustawienie byłoby chyba ok. Nie wiem tylko co zrobić z tymi golden tuffetami przy nich teraz stoi klon Crimson Sentry ,nie wiem czy dokupić i zrobić pod nim taką plamę -łezkę, czy nie pasują do tego klona...???

Z tymi obwódkami świetnie pokombinowałaś Podoba mi się
A ten klon to duży urosnie? Bo dałaś go od razu w drugim rzędzie. Może najpierw jakies piętro pośrednie? Bo jeśli urosnie duży, to zasłoni CI widok na dalszą część rabaty - do tyłu i w bok...
Olili 21:35, 24 kwi 2015

Beatka - to jest akurat takie miejsce,na które nie patrzy się w ten sposób jak jest zrobione zdjęcie, ani na wprost..Spaceruje-przebywa się od drugiej strony i pod takim kątem ,że mam wrażenie ,że wszystkie piętra powinny być widoczne...ale , bo to wiesz jak nie wiesz parę dni muszę na to popatrzeć zanim każę wsadzić.
katiaxx 21:45, 24 kwi 2015

Zakupy bardzo ładne, gdzie kupowałaś rośliny ? Ta rabata na zdjęciu wydaje się b. duża - jak cała porośnie - będzie pięknie
ewalm 21:50, 24 kwi 2015

Olili napisał(a)
Mam jeszcze takie miejsce do zagospodarowania ,wystawa południowo zachodnia

I co radzicie??? Proszę o Wasze rady ,uśmiecham się do Was szeroko [/quote

Może tutaj Wojktki? dwa przy ściance a jeden na lewo od okna? O ile śnieg nie spada z dachu.
szemusia 22:27, 24 kwi 2015

Olili napisał(a)
Beatka - to jest akurat takie miejsce,na które nie patrzy się w ten sposób jak jest zrobione zdjęcie, ani na wprost..Spaceruje-przebywa się od drugiej strony i pod takim kątem ,że mam wrażenie ,że wszystkie piętra powinny być widoczne...ale , bo to wiesz jak nie wiesz parę dni muszę na to popatrzeć zanim każę wsadzić.

Czyli będzie ok

Klon ładnie będzie kontrastowal na tle brzóz
Malgosik 22:27, 24 kwi 2015

ślicznie jabłonie
tylko patyczki im trzeba szybko dać by wiatr nie połamał
Olili 18:33, 25 kwi 2015

katiax- zakupy robiłam w miejscowej szkółce. Rabata faktycznie jest duża.

ewalm- właśnie tam spada śnieg

szemusia - czy będzie ok. to się dopiero okaże

Małgosik - jabłonkami w szkółce się zauroczyłam a jak się będą prezentować w moim ogrodzie to zobaczymy za jakiś czas . Paliki są im potrzebne,co racja to racja

Czuję,że w Waszych ogrodach dzis odbyło się mnóstwo pracy...
Pójdę troche poogladać ,pozdrawiam wszystkich!!!