Mimo,że faktycznie po wczorajszym dniu ciężko mi było się ruszyć wybrałam się do szkółki. Niestety nie było niczego z tych rzeczy ,które potrzebowałam,a że nie mogę pozwolić sobie na jeżdżenie po Polsce za upragnionymi egzemplarzami ,to coś Wam pokażę :
Jabłoń ozdobna Royalty - 3 sztuki i na prawdę odległości między nimi są całkiem spore nie tak jak to pokazuje zdjęcie. Linia tawuł względem berberysów w realu jest w miarę równoległa - wszystko zależy pod jakim kątem patrzymy i jest to mega trudne by układ z wielu punktów był akceptowalny
Na ostatnim zdjęciu ,za jabłonką wdzięczy się buk Rohan obelisk ,jescze jest dawyck gold i klon Crimson centry
Żywopłocik z porzeczki się zazielenił, ale od wczoraj jest już o połowę mniejszy, taki lilipucik teraz hahahahaha....ale niech się rozrasta i przyrasta na boki
dziejszy piątek jest jeszcze bardziej piątkowy dzięki temu, że udało mi sie zakupić żywotniki do żywopłotu, który powstanie kiedy wykopię jałowce ...
a teraz wiosna w Makowie
Wydaje mi się, że pewnego radzaju porządku (niniowości) w sadzeniu roslin nie unikniesz. W przeciwnym razie będziesz miała dziury na brzegu rabaty.
Ja tawuły posadziłabym w rządkach, a trzmielinę w lini przy brzegach a w środku bardziej swobodnie.
Odwiedziłam dziś szkółkę iglaków WOLF w Olszanie. Przepiękne drzewka Pan ma, zdrowe i dorodne, jest też bardzo miły i zna się na rzeczy. Oprowadził nas po całym polu, poopowiadał o drzewkach. Ceny bardzo przystępne. Żeby wyprawa nie okazała się daremną, kupiliśmy piękniutką i okrąglutką sosnę himalajską Tę z drugiej fotki. Jutro wsadzanie. A poniżej parę widoczków ze szkółki, dla Koleżanek Sąsiadek
Mała architektura rodzi się w bólach - tak wygląda fundament , nie wiem czy nie za wysoki - wychodzi z 7 cm nad poziom ziemi ale chcieliśmy żeby nie zaciągał wilgoci. To 1 z 3 murków , będzie do niego przyczepiona mała ławeczka .