Tak, cudny i cieszy mnie ogromnie, musze sie czyms wlasnorecznie wykonanym zrewanzowac, nawet wiem czym
Agnieszko u nas identycznie z pogoda, ale prognozy mamy dobre
U mnie zagwiny najszybciej zakwitaja w gazonach, rok temu wcisnelam na probe i ok z nimi, rozrastaja się, pozdrawiam♡♡♡♡
Różyczki w szpalerze tak to the fairy, wstawię jeszcze te fotki z zeszłego roku i czas na nowe 2015!
I jeszcze coś dla ogrodników w blokach (też tak zaczynałam, ale oczywiście były to pelargonie), hortensje pięknie rosną też w donicach
Witam
Jestem tu nowy. Założyłem ogród i proszę o opinie forumowiczów odnośnie prac wykonanych, posadzonych roślin. Proszę o opinie czy jest ładnie i pomoc co jeszcze posadzić
Betlejem, gdzie narodził się Jezus Chrystus,
podczas zarządzonego spisu ludności (który miał przynieść większe dochody z podatków) zwane też Miastem Dawida, bo tu urodził się i został namaszczony na króla pasterz Dawid.
Mieszkają tu tylko Arabowie a miasto odgrodzone jest wysokim murem w strefie Palestyny. Dla Żydów pobyt w Betlejem jest ryzykowny.
Kasiu, magolie nie mówią mi jeszcze, że to koniec ich kwitnienia, mam, ich więcej
Po Świętach ma być dużo przyjemniejsza aura pogodowa, zapowiadają dużo słoneczka, więc w ogródkach posiedzimy...i będzie się działo
Pustynniki ruszyły
Doczekasz się na kwiaty...zima straszy, ale nie mamy przymrozków i magnolie nam jeszcze zakwitną
Teraz zaczęła u mnie pokazywać kwiaty wiśnia japońska, a właściwie to chyba już nie wiśnia tylko brzoskwinia, bo forma szczepiona wróciła do macierzystej
Bardzo podobają mi się cisy. W szkółce w moich okolicach napewno dostępne są cisy Wojtek, bo takie ostatnio kupowałam, ale może są tez inne. Czy to dobry pomysł na żywopłot w tym miejscu?
Na zdjęciu na pomarańczowo zaznaczyłam gdzie rośnie kalina koralowa. Mogłabym przesadzić ja trochę dalej od płotu, a za nią posadzić szpalerem cisów. Rosną tam tez maliny z których cieżko byłoby mi zrezygnować. Ale mogłabym cześć wykopać.
Rozważam tez całkowitą demolkę i posadzenie na cypelku 2-3 brzóz doorenbos. Nie jestem tylko pewna czy nie jest tam za mało miejsca. Brzozy polaczylabym z trawami, wrzosami itp.