U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)
10:11, 22 wrz 2012
Lepiej się już nie da

Danusiu, czy z miłorzębów polecasz jeszcze jakieś odmiany, bo chyba najczęściej sadzisz Mariken ?
Marzenko te 30x60 mam kupione schody zew. i przed drzwi zew. ale one są za małe na taką droge w ogrodzie, te Danusiowe wyglądaja na wieksze, tak mi sie wydaje, Danusiu kojarzysz może wymiar tej płyty i co to?
Inny prawdopodobny owad to mszyca zdobniczka bukowa. Zobacz czy na dolnej stronie liści nie ma białej wydzieliny woskowej, bo mszyce żerują w koloniach, jakby w gęstym puchu wysysając liście. Uszkodzone liście przedwcześnie zasychają i odbija się to także na wzroście młodych pędów, który jest zahamowany,
Żółtawozielone, pokryte białą wydzieliną woskową mszyce żerują w dość dużych koloniach na dolnej stronie liści, pod osłoną gęstego białego puchu woskowego, wysysając zawartość komórek roślinnych. Uszkodzone liście przedwcześnie zasychają, a wzrost młodych pędów jest silnie zahamowany.
W okresie wegetacji, w celu zniszczenia mszyc należy opryskać preparatem mszycobójczym, np. Mospilan lub Confidor.
Pokazuj zdjęcia rewolucyjne
![]()
Teraz leci słyszę film "Nigdy w życiu" i Wasza chata jak z tego filmu jest na tej górce z pięknym widokiem
Czy widziałeś meble z Ikei , są tam akacjowe komplety na moją kieszeń, nie wiem jaka jest jakość tych mebli. Czy nie rozchwieją się po jednym roku na tarasie?