Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:51, 13 mar 2015

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Aneto na pniu sosna będzie - a rozplenice są takie ładne. Znalazłam więc idealną będzie "hameln" na rabacie, którą pomagałaś mi projektować.
Tylko powiedz mi mój ekspercie w jakiej rozstawie ją sadzić? I rozchodnik podpowiedz mi też w jakiej???
rozplenice nie gęściej niż co metr.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:50, 13 mar 2015

Do góry
ostatnio dyskutowaliśmy z Olą o red baronie
tak jak mówiłam posadziłam trzy małe sadzonki w 2011

rozdałam kilka sadzonek dla sąsiadek, teraz zajmuje spory trójkąt, trudny do sfotografowania

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:04, 13 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
z nawożeniem trzeba jeszcze poczekać, według mnie za wcześnie, jak zobaczysz pęczniejące pączki (z góry przepraszam za określenie wówczas podlewaj rozcieńczonym florowitem. Najlepiej kupić taki baniaczek 5 litrowy florowit uniwersalny i nawozić dolistnie.

Dziękuję Ana bardzo.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:02, 13 mar 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Pacanów, ten od Koziołka Matołka? Cudne te brzozy z trawkami! miodzio u mnie po deszczy krokusy przekwitły, leżą plaskato, buu
pozdrawiam!!!
tak jest tam fajne centrum bajki, taka atrakcja dla mniejszych dzieci po drodze w góry.
http://stolica-bajek.pl/centrum-bajki.php
Wokół mają ciekawy ogród
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:59, 13 mar 2015

Do góry
Dorotka napisał(a)
Ana, bardzo prosze o poradę: mam kilka bukszpanów, taką obwódkę ze 40 sztuk, posadzone w tamtym roku ale dość okazałe krzaczki posadzone, co teraz z nimi robić??? Pytam o nawożenie jakieś.
z nawożeniem trzeba jeszcze poczekać, według mnie za wcześnie, jak zobaczysz pęczniejące pączki (z góry przepraszam za określenie wówczas podlewaj rozcieńczonym florowitem. Najlepiej kupić taki baniaczek 5 litrowy florowit uniwersalny i nawozić dolistnie.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:56, 13 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Jesli Cie to pocieszy u mnie dzisiaj ziąb... W drodze powtórnej z pracy było zaledwie +3... Od jutra stopniowo coraz cieplej, najwżniejsze że snieg w górach pada

baardzo, szczególnie, że u mnie było +2 i wiał straszny wiatr, że się z zimową kurtą przeprosiłam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:55, 13 mar 2015

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Aneta miałaś do czynienia z rozplenicą "hameln" chciałabym podsadzić nią sosny pienne . Znalazłam taką cudną rabatę:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1525-kolorowy-ogrod-na-piasku?page=104
strasznie mi się podoba
A w Pacanowie też piknie

oczywiście, mam kilkanaście rozplenic w trzech odmianach
tutaj pośrednia z rozchodnikiem właśnie

a tutaj najwyższa odmiana w brzozach

przypuszczam, że 'pienne' będą świerki, bo te są głónie szczepione na pniu, mogą byc też thuje, moja sąsiadka ma piękne duże kule thujowe
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:53, 13 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Cudne to jest! Niby niedużo, a efekt niesamowity
w prostocie siła
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:53, 13 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Helloł u mnie krokusy przekwitają..... Jeszcze kilka wielkokwiatowych i ruszą narcyzy !
heloł moje jeszcze można powiedzieć nie zaczęły bo ziąb jak chusteczka, niby od niedzieli miało być cieplej, a tu znowu zimno nadają... dzisiaj za to wypatrzyłam dwa pąki irysów, wystartowały w dziwny sposób przed wszystkimi
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:45, 13 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
ja mam Morning Light i rozplenicę ale nie wiem czy nie lepsza będzie jednak duża odmiana rozplenicy.
zobacz tutaj fota z wakacji (podpatrzone w Pacanowie) brzozy ML i Red baron. Ogród tam jest młody więc trzeba wziąć poprawkę na to, że ML podrosną

Cudne to jest! Niby niedużo, a efekt niesamowity
Początki w Kruklandii 19:11, 13 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
zerknij moje w 2011
https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=4

Twoje też nie były najpiękniejsze, ale miały stożkowaty pokrój
Moje to patyki z gałązkami.

Początki w Kruklandii 18:58, 13 mar 2015

Do góry
zerknij moje w 2011
https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=4
Czasem słońce czasem deszcz 16:48, 13 mar 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

Zobaczymy jak będzie w tym roku, podobno ta odmiana jak już się dobrze ukorzeni i stworzy odpowiednie warunki wytrzymuje słońce. Hakone u mnie w słońcu też nie dała rady, ale tatarak bardzo mi się spodobał i na razie u mnie na liście ma numer 1.
i nawet zimą trzyma kolor
Czasem słońce czasem deszcz 16:47, 13 mar 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

Anetko- niestety straty są, na innych rabatach jest jeszcze gorzej
kochana one szybko odbiją, niemartw się, zerknij do mnie zerknij na żurawki. Co roku są tkie a potem bujają
Postawić trawkę nad i... 15:27, 13 mar 2015

Do góry
acha zobacz niby takie małe kwiatuszki a jaką mają moc, skoro poprawiają nastrój...
Piękne zakupy!!! muszę podjechać chyba do Obi może stokrotki będą bo u mnei to bieda kwiatowa jeszcze w ogrodniczych...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:56, 13 mar 2015

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Anetka powiedz mi Twoje hortensje te pod domem to ilu letnie są? W tamte lato ile miały? Jak dawno je kupiłaś i ile miały wtedy? Zastanawiam się czy kupić 2 czy 3 letnie
a Pan Bóg raczy wiedzieć nie mam pojęcia ile miały w dniu zakupu. U mnie rosną jak większość roślin od 2012
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:55, 13 mar 2015

Do góry
mstrzes napisał(a)

O widzisz, to kolejna nauka
Będą w takim razie 2.
ja bym obstawiała jedną jakoś tak mi się wydaje że jeśli szpalery to nieparzyste. śliwa to spore drzewo, tzn korona jet spora, moja sadzona latem 2012 jako mały patyczek ma w tej chwili około 2 metrów średnicy. Dałabym jedną jako akcent kolorystyczny na tle tych thuj, a dołem to co planowałaś. Nie będzie efektu przytłoczenia a i drzewko będzie się ładnie odbijać na tle zieleni
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:51, 13 mar 2015

Do góry
iwoncia napisał(a)
Witam
przeczytałam wszystko od a do z i powiem że była to dla mnie czysta przyjemność odskocznia w zimowe dni. Przepiękny ogród jestem pod wielkim wrażeniem efektu biorąc pod uwagę że zaczynałaś o zera i minimalnej wiedzy o ogrodnictwie. Super bomba kokos

takie wyznania w piątek 13 i to w taki ziąb jest jak miód na serce
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:50, 13 mar 2015

Do góry
bebeautiful napisał(a)
Witam serdecznie Jestem tu nowa, przeczytałam cały pani wątek i jestem pod wielkim wrażeniem pani ogrodu. Jest przepiękny, podziwiam ile pracy pani w niego włożyła. Od pół roku po cichutku śledzę pani ogród, oglądam zdjęcia, czytam wszystko od dechy do dechy i nie mogę się oderwać
Dopiero zaczynam swoją przygodę z ogrodem dlatego mam małe pytanie, czy pamięta pani w jakich odstępach sadzone są tuje od siebie, nie mogę odszukać tej informacji, wiem, że były mocno ratowane ale nie pamiętem czy podawała pani odległość między nimi. Tak czy inaczej jest pani moją wielką inspiracją i dzięki pani wiem że chcieć to móc Pozdrawiam cieplutko
jak ja lubię takie wyznania podziwiam za chęci czytania. Tuje były sadzone albo co 50cm albo 70 dokładnie nie pamiętam, ale obstawiam, że raczej co 50cm. Skoro jestem wielką inspiracją to zapraszam do zaglądania
Czasem słońce czasem deszcz 14:44, 13 mar 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Poza tym odbyło się czyszczenie żurawek po zimie, niestety straty są- trzeba będzie albo dokupić albo dzielić te które zostały

gdzie te straty widzisz? bo na moje oko to piękne żurawki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies