Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród tworzony z pasją 15:01, 17 mar 2015

Do góry
Wiosna tuż, tuż wszystko budzi się do życia.
Lawendowy zawrót głowy 14:48, 17 mar 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Moj pierwszy ....krokus huraaaaa

to moje krokusy właśnie zaczynają się pojedyńczo wykładać, przekwitają
wielkie masz stipy
Kosolkowa Pasja 14:36, 17 mar 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Ale niestety.. Nie skończyłam, bo.. moja nadludzka siła uczyniła to:

Ola, no nie mogę Rozbroiłaś mnie totalnie
Kwitnące skarpy 14:34, 17 mar 2015

Do góry
pawel_snopek napisał(a)

Pytanko mam
Czy te suche liście, które opadły zbierasz z ziemi spomiędzy łodyg bambusa?
Wilcza Góra 14:22, 17 mar 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
To ja nieśmiało wsiowo pozdrawiam. Widziałam porządki; w wielkim stylu chabazie się na taczce ułożyły.
Jaką wysokość ma ta grecka bogini?
Myli mnie buk za nią i ta wierzba szwajcarska obok.
Pszczółko dziękuję, że przyleciałaś ...

chabazie na taczce czekały w kolejce, bo w maliniaku już taka fura sucholców była, że część musiała zostać w "poczekalni"
grecka bogini (u nas zwana Fredką) ma +-85 cm
Butterflajowy ogród- czyli ciężkie początki ogrodniczki :) 14:16, 17 mar 2015

Do góry
Specjalnie dla Madzi wklejam moje tegoroczne anabell, nie wiem co dalej z nimi będzie, ale jak już pisałam dają nadzieję Po obcięciu miały tylko pączki na czubku, teraz się rozkręciły, jeszcze nie zaglądałam jak tam korzonki....dam im jeszcze czas Stoją w domu, na parapecie, w chłodnym pokoju..ale to może jest przyczyna ich rozbudzenia...

Piruet na polnej drodze 14:14, 17 mar 2015

Do góry
A tutaj początek prac...
Mieliśmy mały problem z sąsiadami - kurami musieliśmy dodatkowo zabezpieczyć ogrodzenie. Jeszcze tylko trochę poszerzymy rabatę i już nie mogę się doczekać dostawy roślin.

Trawnik wygrabiony, ziemia nawieziona - w miejsce wykopów - jeszcze to trochę uzupełnimy żyzną ziemią i posiejemy trawę w miejscach ubytku.

Nadchodzi wiosna - czas na ogród 14:08, 17 mar 2015

Do góry
Z fachową pomocą udało mi się dziś przesadzić świerki, wsadzić jodłę koreańską i drzewka owocowe, niestety u nas tak wieje, że opryskać nie da rady
Mój nowy stary ogród 14:02, 17 mar 2015

Do góry
Moja wiosna
Ogrodowa symfonia 13:57, 17 mar 2015

Do góry
Rewelacyjna pogoda i mam dzisiaj urlop

Lawendowy zawrót głowy 13:52, 17 mar 2015

Do góry
Trafki fajne som po zimie

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:50, 17 mar 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Polinko, wrzucam zdjęcie trawki do identyfikacji. Ponieważ raczej nie jest to "silver sceptre", to może Ty będziesz wiedziała co to? Do cienia, rozchodzi się rozłogami dużo mocniej niż "Ice Dance" i na pewno nie jest to Ice D. - ma bardziej miękki, wąski i jaśniejszy liść.

a moim zdaniem to na 100% Silver Sceptre. Mam (opócz tych w cieniu) także dwie posadzone na patelni, gdzie słońce jest od 11 aż do 17 i dokładnie tak samo obecnie wyglądają.
Przy czym przyczyny ich stanu upatruję nie tylko w bardzo słonecznym stanowisku (jednak to trawka do półcienistych i cienistych miejsc), ale także w tym, że są to już duże kępy. Myslę, że trzeba sukcesywnie usuwać te nowe trawki, zrośnięte odłogami. Albo przerywać ogłogi, żeby nie było połączenia z macierzystą kępą.
Inna kwestia, którą biorę pod uwagę, i kóra może mieć znaczenie, to fakt, zbyt głębokiego posadzenia. Posadziłam je zbyt głęboko, zanim Toszka poinstruowała mnie, jak się sadzi trawki. Kilka sztuk takiego posadzenia nie przeżyło. Te dwie dały radę, przeżyły, ale są takie klapnięte.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:44, 17 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
o takich czosnkach w hortkach mówiłam

Pamiętam to zdjęcie z czosnkami ... super Zmiennośś pór roku u Ciebie na rabatach ... mistrzostwo świata
Nadzieja na piękny ogród 13:31, 17 mar 2015

Do góry
Przyszły moje limelighty nie wiem tylko czy nie przyciąć ich trochę przed wsadzeniem?
Hirutkowy raj:)) 13:21, 17 mar 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Do ziemi. Do wody włożyłam na próbę ale chyba nic z tego nie będzie. Na dowód że idzie ku dobremu wstawiam zdjęcie patyczków. Tfu tfu

Sorry za jakość - telefon

Monika moje w wodzie juz maja duzo listkow,a chcesz Anabell po kawce bede ciac?
Ogródek nad jeziorem 13:12, 17 mar 2015

Do góry
Ostatnie zakupy

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:03, 17 mar 2015

Do góry
Jak myślałam z początku tak jak Aga.... żeby po jednej stronie dać cis, a po drugiej berberys.... ale nie chciałam Ci mieszać

A może coś takiego?

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 12:43, 17 mar 2015

Do góry
Agatkowłaśnie widziałam, że ma być chłodniejSzkoda, bo chciałam w końcu coś porobić w ogrodzie.Oby nie padało.

Danusiuzapraszam do lektury hi,hi.

Wrzucę obiecane zdjęcie krokusika

Będzie ich więcej

Czy to będzie czosnek ozdobny??

I przyszłe tulipanki

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:06, 17 mar 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Polinko, przepraszam, jeśli namieszam, ale wg mnie, to nie jest kwestia ilości roślin, parzystości lub nie, tylko zbyt wielu form o kolumnowym pokroju. Grab - duża kolumna, cisy kolumnowe, berberysy kolumnowe i na razie thuje - też kolumny...
Ja bym dosadziła 2 graby, a po ich obu stronach - szpalery z miskantów. Tylko nie wiem, czy masz gdzie zagospodarować, cisy i berberysy. Ewentualnie szpaler miskantów po jednej stronie grabów, a szpaler berberysów - po drugiej. W nogach berberysów dużo trawek dla zmiękczenia ostrości.
Nie wiem, czy ta koncepcja Ci przypasuje, ale tu dużo innych doradzających, coś się na pewno wymyśli

Aga, nie ma za co przepraszać Im więcej pomysłów tym lepiej...

Graby mam już dwa w ogrodzie. Zrobiłam taki szybki rysunek z zaznaczeniem najważniejszych roślin i drzew w ogrodzie.

Ogródek Iwony 12:03, 17 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Iwonko, chylę czoła.
Ja nawet nie wiedziałabym od czego zacząć, skąd bierze się takie fajne formy? A nasionka kuione w zykłym ogrodniczym? I po jakim czasie od wysiewu uzyskaś takie efekty?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies